Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Γρίφος με το δημοσίευμα για αυτόνομη θέρμανση διαμερισμάτων - Διαψεύδει η ΠΟΜΙΔΑ


Engineer

Recommended Posts

Η 3.3.1 δεν αναφέρει πουθενά προσωρινή. Εννοείται για μόνιμη αποκοπή. ("η δυνατότητα να αποσυνδεθούν

μόνιμα από το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου και που διαθέτουν

ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση")

Έτσι ακριβώς! :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 36
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

σόρυ, διάβαζα την 3.1.1 λίγο πιο πάνω.
Η απορία που δημιουργείται είναι το πότε δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα της αυτόνομης θέρμανσης;

Πρέπει να λέει ρητά ο κανονισμός "απαγορεύεται η αυτόνομη θέρμανση των διαμερισμάτων"; Ή μπορεί να είναι και πιο φλου;

Link to comment
Share on other sites

Γενικά στις περισσότερες περιπτώσεις συνήθως χρειάζεται το 100% , εκτός αν ο κανονισμός αναφέρει ρητά τι απαιτείται σε οτιδήποτε έχει σχέση με την θέρμανση. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στις παλιότερες πολυκατοικίες με ξεπερασμένους κανονισμούς.

Link to comment
Share on other sites

Η αυτονόμηση είναι καλή ιδέα πλέον.

Δεν νοείται κάποιος να έχει αγοράσει ένα διαμέρισμα και να μην έχει θέρμανση επειδή κάποιοι δεν πληρώνουν κοινόχρηστα και δεν υπάρχουν τα χρήματα για πετρέλαιο θέρμανσης.

 

Η θέρμανση είναι κοινωνικό αγαθό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο συνεπής υποχρεούται να πληρώνει την θέρμανση του κακοπληρωτή. Κάποιοι είναι κακοπληρωτές από ανάγκη και κάποιοι από επιλογή, το γιατί δεν πληρώνει κάποιος κοινόχρηστα είναι εκτός θέματος.

 

Το θέμα είναι ότι όποιος θέλει να ζεστάνει τα παιδιά του και δεν αντέχει η τσέπη του να ζεστάνει όλη την πολυκατοικία θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να το κάνει.

 

 

Σχετικά με τα κοινόχρηστα, στις περισσότερες πολυκατοικίες με οικοδομική άδεια από το 1986 και μετά υπάρχει θέμα. Ενώ θα έπρεπε να γίνει η μελέτη κατανομής δαπανών θέρμανσης σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία δεν έχει γίνει οπότε ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να προσβάλλει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η κατανομή δαπανών θέρμανσης.

 

Από τότε δεν υπάρχει σταθερό ποσοστιαίο πάγιο για όλες τις ιδιοκτησίες αλλά υπολογίζονται οι δαπάνες με τους συντελεστές ei και fi της μελέτης κατανομής δαπανών θέρμανσης. Αν δεν υπάρχει αυτή η μελέτη στην πολεοδομία στον φάκελο της οικοδομικής άδειας τότε οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης μπορεί να ζητήσει νέα μελέτη σύμφωνα με τον νόμο.

 

Θα πρέπει να περιμένουμε εγκύκλιο. Άλλοι αντιλαμβάνονται ότι ο νόμος καταργεί την απαίτηση για 50%+1 της συνέλευσης της πολυκατοικίας και άλλοι όχι. Ο νόμος είναι πάνω από κάθε ιδιωτικό συμφωνητικό ή κανονισμό οπότε αν καταργεί την απαίτηση για 50%+1 τότε θα εξυπηρετηθούν πολλοί ιδιοκτήτες.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια εγω ξέρω τον νομο 3175/2003 άρθρο 30,  παράγραφος 11 που λέει

 

"...Ανεξαρτητως σχετικης προβλεψεων στον κανονισμο σχεσεων των συνιδιοκτητων του κτιριου, οι διαταξεις της ανωτερω παραγραφου ( αναφέρεται στην γνωστή παραγραφο 3.3.1. που απαλάσσει από συμμετοχή στίς κοινόχρηστες δαπάνες...) ισχύουν και σε ιδιοκτησιες οι οποιες αποσυνδεονται μονιμα απο το δικτυο κεντρικης θερμανσης του κτιριου συμφωνα με τα οριζομενα στην παραγραφο 5 του αρθρου 2 του Π.Δ. 420/1987 και διαθετουν ανεξάρτητη μονιμη εγκατασταση θερμανσης με χρηση αεριων καυσίμων."

 

Τώρα διαβάζω γιά πληροφορίες ότι η ερμηνευτική εγκύκλιος θα λεει ότι οσοι αποσυνδέονται με τον νόμο 4447 ενώ λειτουργεί η κεντρική θέρμανση, θα συμμετεχουν στις κοινοχρηστες δαπάνες οπως προβλέπει ο κανονισμος για τα κλειστά διαμερίσματα...Ιδού  

 

https://www.efsyn.gr/arthro/eirineytiki-egkyklios-ston-emfylio-tis-thermansis-ton-polykatoikion

 

 

Δηλαδή αλλα θα ισχυουν για οσους αποσυνδεονται μονιμα συμφωνα με τον Ν 3175 και το ΠΔ 420 ( απόφαση γενικης συνελευσης) και αλλα για οσους αποσυνδεονται με τον Ν 4447 ;

 

Είναι δυνατόν; Στό πόδι  όλα;

Link to comment
Share on other sites

Γι' αυτό "γουστάρω" ελληνική πραγματικότητα !!!! Κανένα έλεος , έτσι παιδιά συνεχίστε γερά !!!! Κάντε το μπάχαλο !!!!

Link to comment
Share on other sites

Μπάχαλο δεν λές τίποτα....

 

Ξερει κανεις αν η οποια ερμηνευτικη εγκυκλιος εχει νομικη ισχυ από μόνη της; Αυτό που εγω καταλαβαίνω ειναι ότι ερμηνεια ενος νόμου ( πχ του 4447 ) σημαίνει οτι ξεδιαλύνεις κάποια ασάφεια ή εξειδικεύεις καποια γενικότητα που δημιουργεῖ αποριες. Εδω ομως, στον 4447 δεν γινεται καμια αναφορά στόν τρόπο συμμετοχῆς σε κπινοχρηστες δαπάνες. Συνεπῶς η ερμηνευτική εγκύκλιος που περιμένουμε ερμηνεύει οτιδήποτε άλλο αφορᾶ καταβολή κοινοχρήστων θέρμανσης,  δέν εχει ομως καμιά ερμηνευτική σύνδεση με τον νόμο 4447.

 

Και αν κάποιος μένει σε πολυκατοικια πο δεν λειτουργεῖ η ΚΘ ,  αποφασιζει να αυτονομηθεί με τον 4447 αφου δεν θα πληρωνει επί πλέον τῶν δικῶν του δαπανών και κοινόχρηστες δαπάνες θέρμανσης. Καί σε κανα δυο χρόνια αποφασιζουν να ξαναδουλέψει το καλοριφέρ. Θα αρχίσει να ξαναπληρωνει  την κοινόχρηστη θέρμανση;

 

Εδω καἰ χρόνια πραγματικά δεν καταλαβαίνω τό επιχείρημα για την υποχρεωτική συμμετοχή οσων αυτονομούνται από την ΚΘ, στίς κοινόχρηστες.  δαπάνες . Σου λέει ζεσταίνεσαι από τους υπόλοιπους αρα πρέπει να πληρώσεις. Μα και αυτοί ζεσταίνονται από εμένα. Αρα;;

 

Ειναι δυνατόν να αγνοεῖται το προφανες; Οτι για να ζεστάνω 10 λίτρα νερό χρειάζομαι διπλάσια ενέργεια από το να ζεστάνω 5 λίτρα;

Γιατί εγω που θέλω να αυτονομηθώ νά πληρώσω συμμετοχή,  αφού το κόστος των υπολοίπων εχει μειωθεῖ περίπου κατά τό ποσοστό του νερού που αφαιρέθηκε, λόγω της αυτονόμησής μου, από την κεντρική εγκατάσταση της θέρμανσης;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.