Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόβλημα με κεραία τηλεόρασης


694hle808

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι. Ήθελα τη βοήθεια σας και τη γνώμη σας σχετικά με ένα πρόβλημα που μου έτυχε σήμερα  μιάς και δέν έχω ασχοληθεί ιδιέταιρα με κεραίες TV. Στην πολυκατοικία που μένω, ο γείτονας μου δέν πιάνει καθόλου τα κρατικά κανάλια( ΝΕΤ, ΕΤ1 ,ΕΤ3 κ.τ.λ)(γράφει έλειψη σήματος). Όλα τα υπόλοιπα ψηφιακά(ΑΝΤ1, MEGA, ALPHA) πιάνουν άψογα.Γενικά δέν έχουμε κανένα θέμα στην περιοχή με το σήμα και όλα τα διαμερίσματα πιάνουν τα πάντα άψογα και μάλιστα χωρίς ενισχυτή. Απο την κεραία του κατεβαίνει ένα καλώδιο στο σπίτι και με ένα διακλαδωτή δίνει σε δύο τηλεοράσεις (Μία παλία με αποκωδικοποιητή και μία χωρίς) . Και οι δύο δέν πιάνουν μόνο τα κρατικά. Πρίν λίγες μέρες δουλεύανε είπε. Η κεραία στην ταράτσα είναι γυρισμένη όπως οι υπόλοιπες που υπάρχουν, δέν φαίνεται να έχει πρόβλημα.Με πολύμετρο έλεγξα το καλώδιο για τυχόν βραχυκύκλωμα και δέν δείχνει κάτι.Επίσης μετράω καποια τάση που σημαίνει οτι δέν είναι κωμμένο. Είναι πάνω απο 10ετίας το καλώδιο και είναι φθαρμένο σε κάποιο σημείο το εξωτερικό του περίβλημα και είναι καμένο απο τον ήλιο λόγο παλαιότητας. Οι "ειδικοί" επι του θέματος θα μπορούσαν να μου πούν τη γνώμη τους? Θα μπορούσε λόγω παλαιότητας και φθοράς του καλωδίου να μήν πιάνουν τα κρατικά ενώ όλα τα άλλα κανάλια είναι άψογα?Να αλλάξω το καλώδιο σε πρώτη φάση?

Edited by 694hle808
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτό που ξέρω ,αν σχετίζεται καθόλου, αναφορικά με προβλήματα σε ψηφιακά είναι η κεραιά να μην είναι κατευθυντική (να λαμβάνει τόσο από πίσω όσο και από μπροστά)  και να παίρνει από δυο σταθμούς αναμετάδοσης με αποτέλεσμα freeze μωσαικα στην οθονη.Επίσης οτι τα κανάλια τα κρατικά εχουν μικροτερη ισχύ και δεν τα βλέπεις τότε μάλλον θα χρειάζεσαι κεραία νέα ή ενισχυτη

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα απο μένα

Ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα προχτές και λύθηκε με αλλαγή κεραίας (έβαλα πλέγμα και ηρέμησα)..Μου χει τύχει και με ένα  απλό συντόνισμα να λυθεί το πρόβλημα ( μερικοί αποδικοποιητές το παθαίνουν  και χάνουν κανάλια μετα απο διακοπή ρεύματος ή κλεισιμο τους ) Κανονικά ένα dbμετρο-πεδιόμετρο θα σου έλυνε το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Να φταίει το καλώδιο μόνο φίλε το αποκλειουμε και να μή μεταφέρει σωστά το σήμα ? Έχει φθορές και σε μερικά σημεία το μπλενταζ δείχνει καμένο.  Η κεραία που έχει πλέγμα είναι και δείχνει εντάξει. Είναι στη σωστή κατεύθυνση γυρισμένη και με πολύμετρο δέν δείχνει να βραχυκυκλώνει, όπως και το καλώδιο επίσης..

Link to comment
Share on other sites

Πάντα στο θέμα κεραίας και τηλεφώνου παίζουν πολλά ..Ο διακλαδωτήρας (το κουτάκι) πάνω στην κεραία ειναι σε καλή κατάσταση?΄Δοκίμασες να συνδέσεις ενα άλλο καλώδιο πάνω του και να δοκιμάσεις επιτόπου σε τηλεόραση? Είνια μια έσχατη λύση.. Το μπλεντάζ και μερικές τριχούλες να χει συνήθως δουλεύει αλλα πρέπει να κάνεις μια δοκιμή.

Link to comment
Share on other sites

Μια δοκιμή θα μας πείσει σωστά.. Θα αλλάξω το καλώδιο που είναι σκασμένο απ τον ήλιο και θα χει πάρει υγρασία, όπως επίσης και το διακλαδωτή των δύο εξώδων που έχει στο μπαλκώνει του διαμερίσματος χωρίς κουτί χωρίς τίποτα εδω  και 15 χρόνια και  έχει σκουριάσει απο τις υγρασίες και ελπίζω παιδιά να είναι οκ.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Καλησπέρα σε όλους. Έχω ενα πρόβλημα εδώ και πολύ καιρό με την τηλεόρασή μου.

Πιάνω λίγα κανάλια και αυτά όχι καλά. Συνήθως πιάνω καλά τα απλά κανάλια, τα ψηφιακά ψιλοχάλια και μερικά (ερτ/νετ κλπ) καθόλου.

 

Η τηλεόρασή μου είναι η Samsung UE46F5500.

Τα υπόλοιπα διαμερίσματα στην πολυκατοικία πιάνουν όλα τα κανάλια καμπάνα.

(έχω δοκιμάσει την τηλεόραση σε άλλο διαμέρισμα, μαζί με το καλώδιο της κεραίας και έπιανε μια χαρά)

 

Σήμερα πήρα μια κεραία εσωτερική την Telco DVB T829. Την σύνδεσα και ενώ πριν έπιανα 30 κανάλια, τώρα πιάνω 19-22

Η τηλεόραση είναι κεντρικά στο σπίτι, όχι κοντά σε εξωτερικό τοίχο.

Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να φταίει?

Edited by Aenor
Link to comment
Share on other sites

Είχα κι εγω τετοιο πρόβλημα πριν καποια χρονια και οφειλοταν στο οτι ο απο πανω ή ο διπλα (δεν θυμαμαι ποιος απο τους δυο) ειχε "παιξει" με την πρίζα που ηταν στην ίδια γραμμή που ανέβαινε στην κεντρικη κεραία δεν ειχε βαλει καλα (βιδωσει) το καλωδιακι μεσα στην πρίζα του της γραμμής που φτανει μεχρι επάνω στο κουτι.

 

Send from Tapatalk

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.