Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η ΕΕ μείωσε κατά 22% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από το 1990


Engineer

Recommended Posts

Σε «καλό δρόμο» ως προς την επίτευξη των ενεργειακών στόχων βρίσκεται η Ευρώπη, σύμφωνα με τη δεύτερη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση της Ενεργειακής Ένωσης.

 

Μεταξύ άλλων, διαπιστώνεται ότι οι χώρες της ΕΕ έχουν προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας και έχουν μεταβεί σε μία εποχή χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών.

 

Ως εκ τούτου, η ΕΕ έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο, όσον αφορά την επίτευξη των στόχων της Ενεργειακής Ένωσης, κυρίως των στόχων του 2020 για την ενέργεια και το κλίμα, ενώ έχει ήδη επιτύχει τον στόχο για τελική κατανάλωση ενέργειας.

 

Το ίδιο ισχύει και για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου: το 2015, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ήταν κατά 22% χαμηλότερες από το επίπεδο του 1990.

 

Η ΕΕ βρίσκεται επίσης σε καλό δρόμο στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπου - με βάση τα δεδομένα του 2014 - το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έφθασε το 16% της ακαθάριστης τελικής κατανάλωσης ενέργειας.

 

Μια άλλη σημαντική τάση είναι το γεγονός ότι η ΕΕ εξακολουθεί να αποσυνδέει με επιτυχία την οικονομική της ανάπτυξη από τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Κατά την περίοδο 1990 - 2015, το συνδυασμένο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της ΕΕ (ΑΕΠ) αυξήθηκε κατά 50%, ενώ οι συνολικές εκπομπές μειώθηκαν κατά 22%.

 

Πηγή: http://greenagenda.gr/32075/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

η ΕΕ ενδεχομένος να μειωσε κατά 22% τις εκπομπές αεριων ρυπων, όμως στο λογαριασμό της ΔΕΗ  το τελος εκπομπης ρυπων που ειναι και τσουχτερό ακόμα δεν μειώθηκε.

Ακόμα στην Κρήτη γκρεμίζουν τις ανεμογεννήτριες, κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβει ο άνθρωπος ότι η ανεμογεννήτρια δουλευει προς το συμφέρον του.

Για να μην καίνε λιγνίτη τα εργοστάσια της ΔΕΗ, να μην επιβαρύνουν με ενέργεια το περιββάλον, να μην παθαίνουν καρκίνο οι ίδιοι και τα παιδιά τους, να μην φτάσει 45 βαθμούς η θερμοκρασία το καλοκαίρι και - 20 το χειμώνα και όλοι πρέπει προς τον τρόπο ήπιας κατανάλωσης της ενέργειας να κινηθούμε.

Να γίνει βίωμα ότι αφού πέτυχε, αν πετυχε η ΕΕ κατά 22 τις 100 τη μειωση εκπομπης επικινδυνων αεριων ρυπων το τελος στους λογαριασμους περιμένουμε να μειωθεί. Αμεσα, αλλοιώς ... αντιδράμε

Link to comment
Share on other sites

Arche έχεις δίκιο αλλά η μείωση του ΕΤΜΕΑΡ δεν θα συμβεί για δύο λόγους.
 

1. Περίπου το 60% του ΕΜΤΕΑΡ πάει σε ορυκτά καύσιμα και όχι ΑΠΕ. Οπότε δεν μπορεί να υπάρξει "ανταπόδοση".
2. Η ΔΕΗ έχει δείξει τρομακτική αδιαφορία σε ότι αφορά τις επενδύσεις της στον τομέα των ΑΠΕ.
Είναι εξαιρετικά περίεργο η εταιρία που μέχρι πριν 20 χρόνια ήταν μονοπώλιο, αυτή την στιγμή να κατέχει λιγότερο απο 10% της αγοράς των ΑΠΕ.
Τώρα πως και γιατί αφέθηκαν οι ΑΠΕ σε ιδιώτες και αντί για τζάμπα ρεύμα πρέπει η ΔΕΗ να το χρυσοπληρώνει είναι μια άλλη ιστορία (πολύ ύποπτη για μένα). Αντί η ΔΕΗ να κάνει ένα σοβαρό σχέδιο με βάθος εικοσαετίας, περιμένει άπραγη και αγοράζει ρεύμα απο ιδιώτες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.