Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ - ΒΟΗΘΕΙΑ


golduser37

Recommended Posts

Γεια σας. Με λενε κωστα και ειμαι 16.5 χρονων. Ξερεται.. εχω ασχοληθει και μου αρεσει ιδιαιτερα το 3d Design - Modeling. Συγκεκριμενα μου αρεσει να σχεδιαζω τρισδιαστατα κτιρια και μοντελα απο διαφορα πραγματα. Ενα προγραμμα που χρησιμοποιω αρκετα χρονια τωρα ειναι το Google Sketch Up. Σκεφτηκα να προχωραγα σε κανενα αλλο προγραμμα αλλα δεν εβρισκα καποιο λογο αφου ειχα μαθει αυτο τοσο καλα.

 

Αυτο που θελω απο εσας, μιας και ειστε μηχανικοι κτλ, ειναι αν μπορειται να μου πειτε τι δουλεια υπαρχει στην οποια να κανω αυτο το 3d modeling. Θα μου αρεσε να σχεδιαζω ετσι κτηρια, η μοντελα μηχανηματων κ.α.

 

Επισης, του χρονου δινω πανελληνιες. Εχω επιλεξει την θετικη κατευθυνση. Μπορω απο αυτην την κατευθυνση να κανω αυτο που σας λεω? (και πιο ειναι αυτο το επαγγελμα που περιεχει τα παραπανω?).

 

Ευχαριστω για την απαντηση, και ζητω συγνωμη που ζηταω τετοιου ειδους βοηθεια εδω περα, αλλα δν ξερω που αλλου να την ζητησω. Δεν θελω να ξανα ρωτησω καθηγητες κτλ, επειδη αισθανομε ασχημα γτ στο φροντιστηριο πχ, αλλαξα κατευθυνση 2-3 φορες επειδη δεν ημουν σιγουρος αν θα ακολουθουσα αυτο η την ιατρικη.

 

++Αυτο το επαγγελμα γινεται σιγουρα να το σπουδασω αν ακολουθησω την θετικη κατευθηνση? Η πρεπει να παω στα οικονομικα?

Link to comment
Share on other sites

Καλώς σε…

Και με βάση αυτά που λες αν διαλέξεις αρχιτεκτονική θα βρεις ένα τεράστιο εύρος από αυτά που σε ενδιαφέρουν.

Φυσικά και σχεδιασμός μηχανισμών μπορεί να έχει ενδιαφέρον για εσένα αλλα εκεί πρέπει να δεις τομείς ενδιαφέροντος… (μηχανολογικά, μοντέλα κλπ)

 

Σε ότι αφορά την αρχιτεκτονική θα σου δώσω και μια συμβουλή… καλά τα προγράμματα σχεδιασμού και καλά κάνεις και αποκτάς εμπειρίες με αυτά το κουμπί όμως για να μάθεις πραγματικά σχέδιο είναι να κάνεις με το χέρι … χαρτί και μολυβί ας πούμε… σε κλίμακα ή έστω σε αναλογίες…

Αυτό σου δίνει δύναμη…. (όλα τα άλλα είναι απλά εργαλεία, από χαρτί μολύβι μέχρι σουπερ ντουπερ υπολογιστές και φανταστικά προγράμματα)

Καλές επιτυχίες στις επιλογές σου.

 

Το θέμα σου θα μεταφερθεί στις ενότητες για ιδιώτες και μόλις περάσεις αρχιτεκτονική ή άλλη ανάλογη σχολή μας ενημερώνεις να σε βάλουμε και στους μηχανικούς… 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας. Παρολα αυτα θα ηθελα να ρωτησω. Το επαγγελμα που εμπεριεχει αυτα που ειπα πιο ειναι? Αρχιτεκτονας? Περισσοτερο θα με ενδιεφερε ο σχεδιασμος μοντελων-μηχανισμων οπως ανεφερες. Αυτος που σχεδιαζει αυτα τα μοντελα-μηχανισμους πως λεγεται? Τι επαγγελμα κανει? Μπορω να εχω προσβαση στο επαγγελμα ακολουθοντας την θετικη κατευθυνση στην Γ Λυκείου?

 

Ευχαριστω για τον χρονο σας.

Edited by golduser37
Link to comment
Share on other sites

Με βάση το αρχικό σου κείμενο με έμφαση στα κτίρια υπέθεσα ότι είχες περισσότερο ενδιαφέρον για αρχιτεκτονική.

Οπότε πάμε άλλη μια.

 

Αρχιτεκτονική… επικεντρώνει σε οτιδήποτε αφορά την δόμηση ή κατασκευές για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, την διαβίωση τους της εργασίες τους κλπ. Ξεκινά από τον χωροταξικό σχεδιασμό ας πούμε μια πόλης και τα κτίρια μέχρι και την καρέκλα …. (και φυσικά όλα τα ενδιάμεσα).

 

Τα μοντέλα μηχανισμού που λες… αφορά περισσότερο τους Μηχανολόγους.

Όχι όμως γενικα αλλα ειδικά τους Μηχανολόγους που θα εξειδικευτούν στον σχεδιασμό μηχανισμών και μοντέλων. Κι αυτό είναι ένας τεράστιος τομέας… και εκεί με ειδικά προγράμματα σχεδιασμού και προσομοιώσεων.

 

Σε ότι αφορά τις κατευθύνσεις του λυκείου έχω αιώνες να ασχοληθώ μαζί τους οπότε δεν ξέρω. Όποια κατεύθυνση όμως σου δίνει δυνατότητα εισαγωγής στο Πολυτεχνείο (και για αρχιτεκτονική και για μηχανολογία) είναι η κατάλληλη κατεύθυνση.

 

Αρχιτεκτονική θα εξεταστείς στις εισαγωγικές και στο σχέδιο (χωρίς Google SKetch φυσικά) και μετρήσει σημαντικά για την επιτυχία σου. Άρα η γνώση σχεδίου σου δίνει πόντους ενώ στις άλλες σχολές δεν σου δίνει (πάντα στα εισαγωγικά)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω παρα πολυ! Ακριβως η απαντηση που ηθελα! Οποτε ειμαι σωστος και παω για πολυτεχνιο. Να σαι καλα! Κατι τελευταιο ομως, ξερεις ποσα χρονια (σε σπουδες) θελει η αρχιτεκτονικη και ποσα η μηχανολογια? (Με βλεπω για μηχανολογια περισσοτερο).

Link to comment
Share on other sites

5 (επίσημα η κάθε μία)

 

Αρχιτεκτονική που ξέρω πιο καλά υπολόγισε στην πιο καλή περίπτωση 5 + 1 χρόνο διπλωματική 

 

Γενικά το 6 έως και 7 χρόνια δεν είναι σπάνιο γεγονός..... 

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και το "Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων" στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ( νήσος Σύρος )

 

http://www.syros.aegean.gr/

 

Αρκετά καλό πρόγραμμα σπουδών πλην όμως από επαγγελματικά δικαιώματα τζίφος. Δεκαεπτά ( 17 ) χρόνια από την ίδρυσή του και ακόμη βρίσκεται σε διαβούλευση με το ΤΕΕ για το αν οι απόφοιτοί του θα εγγράφονται ως μηχανικοί καθώς και με ποιά δικαιώματα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

5 (επίσημα η κάθε μία)

 

Αρχιτεκτονική που ξέρω πιο καλά υπολόγισε στην πιο καλή περίπτωση 5 + 1 χρόνο διπλωματική 

 

Γενικά το 6 έως και 7 χρόνια δεν είναι σπάνιο γεγονός..... 

 

Μηχανολόγος στην Πάτρα μέσος όρος 6,8 χρόνια  και s 1.3 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Όπου και να πας, αν διαβάζεις/μελετάς και σου αρέσει θα το βγάλεις στο χρόνο του και έτσι πρέπει.

 

Αν σε φάνει οι πλατείες και οι  hipster πας για 7 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.