Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κλιματιστικό


Vasilisaerox

Recommended Posts

Καλημέρα :)

Α, ώστε το έχεις και το πρότεινες! Θα κάνει άραγε απόσβεση τη διαφορά τιμής από τα φτηνά Toyotomi αν δουλέυει μόνο 1-2 μήνες το καλοκαίρι;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Αυτό θέλει λίγο χαρτί και λίγο μολύβι, μαζί με κάτι υπολογισμούς. Λογικά απόσβεση γίνεται, δεν παίρνεις κάθε χρόνο κλιματιστικό, αλλά το χαρτί θα το δείξει.

Δυστυχώς, έχω άτομο που πρέπει να έχει κλιματισμό σχεδόν όλο το καλοκαίρι (συνεπώς μεγάλα διαστήματα λειτουργίας), συνεπώς έπρεπε να πάρω κλιματιστικό με τη μέγιστη θεωρητική απόδοση.

Επισημαίνω πως ούτε δουλεύω στην Toyotomi, ούτε είμαι Ασιάτης, η αξιοπιστία θα φανεί συν τω χρόνω.

Edited by Ghostrider
Link to comment
Share on other sites

Επισημαίνω πως ούτε δουλεύω στην Toyotomi, ούτε είμαι Ασιάτης, η αξιοπιστία θα φανεί συν τω χρόνω.

 

Όλα αυτά της λίστας πάντως στην Κίνα φτιάχνονται, ούτε καν στη Μαλαισία.. Φήμες λένε ότι τα φτιάχνει η Cree και τα δίνει φασόν ;)

 

Περισσότερο ρητορική ήταν η ερώτηση, μιας και εξαρτάται από τις παραδοχές για τη χρήση, που δεν ξέρει κανείς αν θα επαληθευτούν. Για οικολογικούς λόγους και μόνο ψήνομαι για R32.

Link to comment
Share on other sites

Σε πρόσφατή συζήτηση που είχα με γνωστό μου τεχνικό μεγάλης αλυσίδας που εμπορεύεται όλων των ειδών τα κλιματιστικά όταν τον ρώτησα αν υπάρχει κάποιο που να θεωρείται λίγο καλύτερο (από πλευράς αξιοπιστίας) σε σχέση με τα υπόλοιπα μου είπε χωρίς δεύτερη κουβέντα: "Τα Mitsubishi και μετά όλα τα άλλα". 

Edited by project.breeze
Link to comment
Share on other sites

Για να τα λέω όλα, παιδιά εγώ με Fujitsu μεγάλωσα :P

Εξακολουθεί 15ετίας+ μηχάνημα και δουλεύει μια χαρά, πριν 2 χρόνια δε έβαλα σε άλλο χώρο μου ένα νέο Fujitsu και λειτουργεί και αυτό απροβλημάτιστα, αν και inverter. Τώρα με τη στροφή που έκανα σε R32, ο χρόνος θα δείξει. Προτιμούσα ένα R32 σε Golf, αλλά δε μου περίσσευαν!!! :)

 

ΥΓ: υποτίθεται πως το R32 το ξεκίνησαν για οικολογικούς λόγους, από όσα βρήκα όμως στο Ίντερνετ, δε συντρέχει πλέον τετοιος λόγος αλλά υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος έκρηξης! Χαχαχαχα! Δε θα πας από χλωροφθοράνθρακες & καταστροφή του όζοντος αλλά μια εκρηξούλα είναι ό,τι πρέπει!

Edited by Ghostrider
Link to comment
Share on other sites

Κ εγώ το διάβασα αυτό για το R32 ότι είναι εύφλεκτο και πως ίσως είναι νωρίς ακόμα για να κάνουμε τη μετάβαση σε θερμότερα κλίματα. Πάντως και η σύσταση του R410A είναι μισό-μισό R32 με R125. Επιπλέον έμαθα ότι η Toyotomi πουλάει κλιματιστικά μόνο σε εμάς και την Ιταλία και δεν βγάζει δικά της, αλλά παίρνει από Gree και Midea, ενώ μόνο πολύ παλιά έπαιρνε από Chofu Sereno Ιαπωνίας, απ' όπου έπαιρνε ενδεχομένως και η Daikin. H Gree και η Daikin από το 2010 περίπου έχουν κοινή γραμμή παραγωγής σε ορισμένα μοντέλα, όπως έχουν η Carrier με την Midea επίσης από 2010, ενώ και η Toshiba εξαγοράστηκε από την Midea πέρυσι. Στην δε Gree, μικρομέτοχοι είναι η Ελβετική τράπεζα UBS και το πανεπιστήμιο Yale!

 

Για παράδειγμα το Kenzo που ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμα είναι χωρίς αμφιβολία το δοκιμασμένο Gree Change* (ίδια specs μέχρι και διαστάσεις ακριβώς οι ίδιες). Το Gree Change κρύβεται επίσης πίσω από το Daikin FTXV-AB (πάλι ίδια όλα). Ψάχνω να βρω σε ποιο μοντέλο/ μάρκα αντιστοιχεί το FTXB-C..

 

* πρώτο προίόν συνεργασίας Gree - Daikin

Edited by Meremeti
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

meremeti εισαι διαβασμένος , μακάρι να ηταν ολοι σαν και εσένα...

Τα mitsubishi ειναι η νεα μόδα (σε λιγο θα βγεί και vogue κλιματιστικών  :mrgreen: ), ισως γιατι δεν το έχουν ξεφτιλίσει ακόμα με τα κινέζικα φασόν.

Ψάξε μηπως βρείς κανένα SHARP παλιο μοντέλο (made in thailand , γιατι τα ιαπωνίας δεν παίζουν πλεον ) , αλλά υπολόγισε διπλή τιμή (700€ το 9αρι). Τα γιαπωνεζικα SHARP  ειναι τα κορυφαια (αθόρυβα + plasmacluster).

Προσεξε ομως μην σου δώσουν καινουριο γιατί πουληθηκαν οι λευκες συσκέυες της sharp στην ευρώπη στον πρώτο επιλαχόντα , και η ποιότητα ειναι χαμηλότερη και απο αυτή των κινέζικων φασον...).

Απο τα mitsubishi τα Kirigamine  ειναι και αυτά καλά ,καθοτι και αυτά αθόρυβα (ακριβούτσικα βεβαια).

Τα υπόλοιπα που δεν ειναι κινέζικα (daikin emura , toshiba daisekai κλπ ειναι υπερτιμημένα).

Αμα αξίζει να δώσεις τόσα ειναι μια άλλη κουβέντα , σε μια δικηγόρο που εχει γραφείο στο κτήριο μου ανατινάχτηκε ο συμπιεστής σε ενα midea πάντως... :shock: (σπάνιο γιατί γενικά  ειναι αξιόπιστα).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.