Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 083 - Ν. 4495/17] Απαίτηση έκδοσης Βεβαίωσης Μηχανικού


Recommended Posts

από την ίδια δήλωση που θα φτιάξεις για τις αυθαιρεσίες θα χρησιμοποιήσεις τη βεβαίωση αφού την κάνεις οριστική. Στην τεχνική έκθεση θα αναφέρεις τα σχετικά 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε περίπτωση λήξης βεβαίωσης που εκδόθηκε με ρύθμιση αυθαιρέτου, πως μπορώ να βγάλω καινούργια έκδοση? Κοστολογείται εκ νέου η νέα βεβαίωση?

Link to comment
Share on other sites

Κάνεις νέα αυτοψία και αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις εκδίδεις βεβαίωση ως να εξέδιδες σε έργο που δεν έχει αυθαιρεσίες ή τις έχει ρυθμίσει κάνοντας αναφορά στα σχόλια για τα ρυθμισμένα. Η κοστολόγηση αυτής της εργασίας είναι προσωπικό σου θέμα. (Αν έρχονταν κάποιος και σου ζητούσε την σχετική βεβαίωση και διαπίστωνες ότι δεν έχει π.χ. αυθαιρεσίες ή τις έχει ρυθμίσει θα την έδινες τσάμπα ?)

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ ότι πρέπει να κοστολογηθεί, αλλά επειδή καθυστέρησε για λίγες μέρες η μεταβίβαση είχα την εντύπωση ότι μπορεί να υπάρχει κάποια λύση μιας και η βεβαίωση εκδόθηκε κατόπιν ρύθμισης αυθαιρέτου. Δηλαδή,  ότι θα μπορούσα να κάνω αίτημα, ώστε να επαναφέρω την περαιωμένη δήλωση σε προγενέστερη κατάσταση, κατόπιν να διορθώσω την ημερομηνία αυτοψίας και να επαναυποβάλλω.

Άρα λοιπόν, καινούργια βεβαίωση με νέα αυτοψία με την αντίστοιχη ΑΠΥ.

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη αν έχει ξανασυζητηθεί αλλά λίγο που το έψαξα δεν βρήκα κάτι.

Οριστική υπαγωγή Ν.4014 με όλα τα αρχεία ανεβασμένα και πληρωμένο το πρόστιμο, θέλει μεταφορά στο Ν4495 ή απλά εκδίδω βεβαίωση με αναφορά για τον Ν4014 στην τεχνική έκθεση.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι απαραίτητο να δηλωθεί στον 4495, αλλά αφού ο 4014 βγήκε αντισυνταγματικός καλό είναι να περάσει σε αυτόν. Αν και νομίζω ότι περνάει στον 4178.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Μιλώντας τώρα με τη συμβολαιογράφο με ενημέρωσε οτι έχει υπάρξει στο διάστημα μετά την υπαγωγή στο ν4014 κατακυρωτική πράξη πλειστηριασμού και ενώ στην αρχική υπαγωγή είχα δύο ιδιοκτήτες τώρα το διαμέρισμα ανήκει στον έναν, οπότε έχω άλλο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Πως θα κάνω τη μεταφορά στο Ν4178? και με τους δύο?

 

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας. Έχω ένα γεωτεμάχιο, εξ αδιαιρέτου, το οποίο έχει 3 συνιδιοκτήτες. Σε κάποια στιγμή ο ένας πεθαίνει, και αφήνει το 33% σε καμια δεκαριά κληρονόμους του, αυτό έγινε κάπου το '90. Τώρα ένας από τους άλλους 2 ιδιοκτήτες που έχει το 33% θέλει να μεταβιβάσει το δικαίωμά του. Στη βεβαίωση μη αυθαιρεσίας, το σύστημα ζητάει το άθροισμα της συνιδιοκτησίας να είναι 100%. Ο πελάτης μου μπορεί να βρει τον άλλον συνιδιοκτήτη που έχει το άλλο 33% αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να βρει τους υπόλοιπους 10. Εάν τώρα στο σύστημα βάλω τον πελάτη μου πως έχει το 100% της κυριότητας και στην περιγραφή, περιγράψω την κατάσταση, ώστε να προχωρήσω τη διαδικάσία, θεωρείτε πως είναι νόμιμο;

Link to comment
Share on other sites

Αν μιλας για  αδόμητο,

θα βαλεις 100%

και στις σημειωσεις θα  "αναλυσεις"  οτι προκειται για το 100% του 1/3

μην μπλεξεις με το 33%,   γιατι δεν θα σου βγει ποτέ το 100%...

υγ

τωρα, ποιός αποφασισε να   αγορασει  και να μπλεξει σε εξ αδιαιρετου περιπετειες με αγνωστους συνιδιοκτητες...μονον αυτος -και ο μηχανικος του -  το ξερει...

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.