Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 083 - Ν. 4495/17] Απαίτηση έκδοσης Βεβαίωσης Μηχανικού


Recommended Posts

Συνάδελφοι. Παρακαλώ το εκτός θέματος να κλείσει εδώ. Αν θέλετε ανοίξτε θέμα στο core member section για αμοιβές βεβαιώσεων να συζητήσουμε ότι θέλουμε.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

άρθρο 82, παρ.2 του 4495 όπως τροποποιήθηκε με τον ν.4546/18, προστέθηκε (θ), και συνεπώς σε κάθε ακίνητο με τις πολεοδομικές παραβάσεις διαμερισμάτωσης, κτιριοδομικού, κατηγορίας 3 και εργασίες μικρής κλίμακας χωρίς έκδοση αυτής,

Μπορει οντως να δοθει βεβαιωση 4495??

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

και εννοει σε ολες τις παραβασεις κατηγοριας 3???

να φανταστω και αυτες που πανε με αναλυτικο?

Link to comment
Share on other sites

On 8/8/2018 at 9:52 ΠΜ, janna said:

Elounda εδωσες βεβαιωση ως εξαιρεση συμφωνα με την παρ θ του αρθ.82 που προστεθηκε  με την τροποποιηση του 4495/17

Ναι κανονικοτατα.Ήμουν οριακά στο 2% (υψος) 2 cm μεγαλυτερος από το οριο 2%,   και μια μετατόπιση μικρή ανοιγματων κατά 10 cm.Τα εξήγησα πελάτη συμβολαιογράφο κτλ σαφώς και υπέγραψε ΥΔ ο πελάτης και προχώρησε ο συμβολαιογράφος ενημερώθηκε και ο αγοραστής.Κοιτα αυτο καλό είναι για περιπτώσεις σαν την δική μου που είσαι οριακά και λές ρε παιδί μου 5-10 πόντοι οι οποίοι είναι στην τελική αστοχία του κατασκευαστή και όχι ηθελημένα εντάξει ο νομοθέτης σου λέει το καταλαβαίνω και πολύ σωστά κάνει ( Τι να λέμε τώρα εδώ ο άλλος τακτοποιεί με 250 ευρώ οικοδομή ολόκληρη και ο κακομοίρης με 10 πόντους παραπάνω πληρώνει τοσα .... άλλο αυτό) γιατί δεν είναι μονο το πολεοδομικό είναι και θέματα συναινέσεων κτλ (όψεις αλλαγές κτλ) που είναι τεράστιο πρόβλημα

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

On 13/8/2018 at 10:05 ΠΜ, soulis13pao said:

και εννοει σε ολες τις παραβασεις κατηγοριας 3???

να φανταστω και αυτες που πανε με αναλυτικο?

 Για  αυθαίρετες κατασκευές που εντάσσονται στην κατηγορία 3 (κατηγορία γ του άρθρου 96) και δεν ανήκουν στις περιπτώσεις για τις οποίες είτε απαιτείται ΕΕΜΚ (παρ 2 άρθρου 29) είτε δεν απαιτείται καμία άδεια (άρθρο 30), δύναται να χορηγηθεί βεβαίωση χωρίς τακτοποίηση. Δεν αναφέρει για περιπτώσεις με αναλυτικό.

Για παράδειγμα μια περίπτωση της κατηγορίας 3 (εδάφιο ιηιη) αναφέρει ότι εντάσσονται στην κατηγορία 3  "ιηιη)   πρόχειρες ξύλινες κατασκευές βοηθητικής χρήσης έως 8 τ.μ. και μεγίστου ύψους 2,50 μέτρων, που τοποθετούνται στον ακάλυπτο χώρο. "

Στην υποπαράγραφο λγ  της παρ 2 του Άρθρου 29 (έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας) αναφέρεται ότι μπορεί να αδειοδοτηθεί η ίδια περίπτωση λγ)   πρόχειρες ξύλινες κατασκευές βοηθητικής χρήσης έως 8 τ.μ. και μεγίστου ύψους 2,50 μέτρων, που τοποθετούνται στον ακάλυπτο χώρο.

Οπότε, στην παραπάνω περίπτωση δεν θα μπορούσε να χορηγηθεί βεβαίωση σε μια τέτοια αυθαίρετη κατασκευή, αφού αυτή εντάσσεται στις περιπτώσεις της παρ 2 του Άρθρου 29

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Χμ αφού τα αρθρα 81-82  στην περίπτωση ε εξαιρεί και τις ΕΕΜΚ ως πολεοδμικές παραβάσεις

ε)            η εκτέλεση εργασιών μικρής κλίμακας της παραγράφου 2 του άρθρου 29, που διενεργούνται χωρίς την προηγούμενη έκδοση της εν λόγω έγκρισης,

 

με μπέρδεψες λίγο με το παράδειγμα.

 

Αν έχω μια πέργκολα σε δώμα (η πισίνα κόμπακτ ή τέλος πάντων κάτι που απαιτείται ΕΕΜΜΚ ) σύμφωνα με τα άρθρα 81-82 δίνεις βεβαίωση ,έτσι καταλαβαίνω 

Edited by Elounda
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Πράγματι έτσι όπως είναι γραμμένο στον νόμο  μπερδεύει.

Είναι σαν το λεκτικό της ζ)  " και δεν ανήκουν στις περιπτώσεις για τις οποίες είτε απαιτείται ΕΕΜΚ (παρ 2 άρθρου 29) είτε δεν απαιτείται καμία άδεια (άρθρο 30), "

να αναιρεί το προηγούμενο, δηλ. το ε).

Νομίζω ότι το λεκτικό " και δεν ανήκουν στις περιπτώσεις για τις οποίες είτε απαιτείται ΕΕΜΚ (παρ 2 άρθρου 29) είτε δεν απαιτείται καμία άδεια (άρθρο 30), "  στην ζ) , μπήκε όχι με την εννοια της εξαίρεσης, αλλά της επιβεβαίωσης καθ ύπερβολή. Δηλ:

Στο παράδειγμα της πέργκολας , το εε) είναι στην Κ3  και δεν ανήκει στις περιπτώσεις της παρ. 2 του άρθρου 29 , άρα δίνω βεβαίωση.

Εαν τώρα στην θέση της πέργκολας ήταν άλλη εργσία που υπάρχει και στην παρ2 του άρθρου 29 , τότε την "πιάνει" σαν περίπτωση το ε) και πάλι δίνω βεβαίωση.

Άρα για όλες τις περιπτώσεις Κ3  και όλες τις περιπτώσεις της παρ.2 του άρθρου 29 μπορεί να δοθεί βεβαίωση με την εκκρεμότητα πάντοτε της τακτοποίησης σε μέλλοντα χρόνο.

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι έχετε δίκιο.

Ξαναδιαβάζοντας την παρ 3 του άρθρου 81 στην οποία παραπέμπει το άρθρο 82, προηγείται η παράγραφος ε " η εκτέλεση εργασιών μικρής κλίμακας της παραγράφου 2 του άρθρου 29, που διενεργούνται χωρίς την προηγούμενη έκδοση της εν λόγω έγκρισης,"

Όπως αναφέρει ο συνάδελφος παραπάνω η παρ. στ του άρθρου 81 αναφορικά με το δεύτερο μέρος της "εργασίες που δεν εντάσσονται στις περιπτώσεις του άρθρου 30 και της παρ. 2 του άρθρου 29" μπήκε ως "επιβεβαίωση καθ υπερβολή".

Οπότε, αναθεωρώ την πρώτη μου άποψη και τάσσομαι υπερ της απαλλαγής και των εργασιών μικρής κλίμακας που έγιναν χωρίς καμία έγκριση και των εργασιών της κατηγορίας 3 για τη χορήγηση βεβαίωσης χωρίς τακτοποίηση. 

Αναλογικά θεωρούμε ότι ισχύει το ίδιο και για τις εργασίες του άρθρου 30, οι οποίες σύμφωνα με το νόμο γίνονται χωρίς καμία έγκριση ή άδεια δόμησης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.