Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 089 - Ν. 4495/17] Απαγόρευση υπαγωγής


Recommended Posts

On 17/4/2018 at 1:28 ΜΜ, kan62 said:

....

Εντός της ζώνης αυτής ο διαχειριστής ελέγχει την απόσταση ασφαλείας από τις γραμμές.

Ο έλεγχος γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 118 και δεν είναι μόνο οριζοντιογραφικός, μπορεί υψομετρικά το ακίνητο να κατοχυρώνει την απόσταση ασφαλείας.

....

Όπως το γράφεις μπας και εννοείς ότι αν πχ έχουμε 18μ απόσταση οριζοντιογραφικά αλλά 35μ (πχ) απόσταση με βάση και τις υψομετρικές διαφορές, τότε είναι εφικτο να λάβουμε το οκεικ με βάση το άρθρο 118?

 

(το έχεις αντιμετωπίσει? Ή εκτιμάς εκ προτέρων καταστάσεων?)

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς αυτό λέω. Υπάρχουν και διελεύσεις που οι πυλώνες είναι σε αντικρυστά βουνά και η απόσταση γίνεται πολύ μεγάλη.

Εκεί ο διαχειριστής σε αφήνει να κτίσεις γιατί δεν φοβάται ότι θα σε κάψει. Εκεί το έχω αντιμετωπίσει σε άδεια ανέγερσης ...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πριν, kan62 said:

Ακριβώς αυτό λέω....

Ευχαριστώ….

Άρα βήμα πρώτο αποτυπώνουμε το ακίνητο και καλώδιο της ΔΕΔΔΗΕ και πάμε για τον προέλεγχο με αποστάσεις ακριβείας (καλώδια -κτίσμα) για μια πρώτη γνωμάτευση κι ανάλογα προχωράμε και σε επίσημη αίτηση αν τα αρχικά δεδομένα συνηγορούν θετικά….

(μη δώσουμε εξ αρχής θέση και τρέχει μετα με κατεδαφίσεις ενώ εδώ και 50 χρόνια δεν είχαν κάνει τίποτα μόνοι τους)

 

Δυστυχώς αν κατάλαβες οι πυλώνες δεν είναι σε αντικρυστά βουνά ούτε καν λόφου… η αποστάσεις πρέπει να είναι πιο κοντά στα νούμερα που ενδεικτικά έδωσα… (φυσικά ακόμα ενδεικτικά είναι μέχρι να γίνει μέτρηση)

Link to comment
Share on other sites

Επειδή οι περιοριστικές αποστάσεις του άρθρου 89 προσεγγίζουν σε ευθεία αναλογία τα ύψη κρέμασης των καλωδίων στους πυλώνες, είναι δύσκολο να περάσεις αν δεν έχεις "βύθιση" του εδάφους στη θέση ενδιαφέροντος. Καλή τύχη ...

υγ. νομίζω ότι οι θέσεις των πυλώνων υπάρχουν και σε ηλεκτρονικά υπόβαθρα ... ερεύνησέ το, για απλό προέλεγχο ίσως και να αρκούν.

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, kan62 said:

...

υγ. νομίζω ότι οι θέσεις των πυλώνων υπάρχουν και σε ηλεκτρονικά υπόβαθρα ... ερεύνησέ το, για απλό προέλεγχο ίσως και να αρκούν.

Λογικά πρέπει να υπάρχουν.....ή πιο σωστά θα είναι τρελοί αν δεν το έχουν

Άντε βρες όμως αν εχουν δημοσιευθεί κάπου..... ένα γρήγορο ψάξιμο στη σελίδα ΔΕΔΔΗΕ δεν είδα κάτι 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Ξέρω ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ ευαίσθητο αυτές τις μέρες αλλά αυτό ανησυχεί και πολλούς άλλους αντίστοιχους ιδιοκτήτες... 

Τελικά, ακίνητο που βρίσκεται εντός της γραμμής 'οικιστικής πύκνωσης' στους δασικούς χάρτες μπορεί να υπαχθεί στο Ν.4495/2017; Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει έγγραφο από το Δασαρχείο (όχι πράξη χαρακτηρισμού) του 1981 οτι δεν είναι δασικό. Μετά έχτισε το σπίτι εντός των ορίων του οικοπέδου του. Στο Δασαρχείο μου είπαν ότι μπορεί να γίνει αίτηση κλασικής 'Πράξης χαρακτηρισμού' με δύο μήνες εφημερίδες, απόφαση, κλπ. 

Στην πολεοδομία μου είπαν απ'έξω απ'έξω ότι δέχονται τακτοποίησες εφόσον δεν συμπεριλαμβάνονται οι εκτάσεις αυτές στο Δασικό χάρτη. Αυτό μέχρι και καλά να αποφασίσει το ΣΤΕ. 

Στους Δασικούς χάρτες δεν μπορεί να κάνει ούτε πρόδηλο λάθος ούτε αντίρρηση.

Στο ίντερνετ τα κατατάσουν στα δασικά αυθαίρετα που θα έρθει άλλος νόμος και σε θολό τοπίο...

Τι προτείνετε;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Η απαγόρευση υπαγωγής ισχύει για δάση, δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις. Λογικά, η περιοχή είναι δασική, αλλά την  πρότεινε ο οικείος ΟΤΑ ως ζώνη οικιστικής πύκνωσης. Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο προτείνω να μην κάνεις υπαγωγή. Λογικά, αν θα εξελιχθεί το θέμα των οικιστικών πυκνώσεων και δεν ακυρωθεί ξανά από το ΣΤΕ θα υπάρξει ειδικός νόμος για την τακτοποίηση τέτοιων ακινήτων.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω ότι τις οικιστικές πυκνώσεις τις αντιμετωπίζουμε όπως τις περιοχές που δεν έχουν αναρτηθεί δασικοί χάρτες ακόμα. Πρακτικά οι οικιστικές πυκνώσεις είναι σποραδικά τμήματα γης, με αναβολή της διαδικασίας. Επίσης από την στιγμή που έχεις έγγραφο του δασαρχείου, έστω και πληροφοριακού χαρακτήρα, ότι η έκτασή σου είναι μη δασική, μπορείς να προχωρήσεις. Για τις τακτοποιήσεις χρειαζόμαστε την πληροφορία αν είναι δασική ή όχι μία έκταση. Το πώς προέκυψε το ένα ή το άλλο (με χαρακτηρισμό ή απλή διαπίστωση μετά από αυτοψία) δεν μας ενδιαφέρει.
Τυπικά όμως πρόκειται για πράξη της διοίκησης που προσδιορίζει τον χαρακτήρα μιας έκτασης. Οι δασικοί εννοούν "πράξη χαρακτηρισμού" την πράξη που προσδίδουν χαρακτήρα στην έκταση. Πράξεις χαρακτηρισμού (ως προς την ουσία και όχι ως προς τον τίτλο) είναι και οι δύο.
 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

σωστα

εφοσον εχει δημοσιευθει νομιμα, εχει πληρη ισχυ.

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/ΒΙΚΝΟΡ1Κ-26Θ

 

ή, και, εφοσον

ως απλό πληροφοριακό έγγραφο του Δασάρχη εχει κοινοποιηθεί  ή γνωστοποιηθεί στη Διοίκηση, προκειμένου να λάβει γνώση και δεν εχει ασκησει  εμπροθέσμως αντιρρήσεις κατ΄ αυτού.

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.