Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 106 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετα με δυνατότητα έκδοσης άδειας νομιμοποίησης ή κατεδάφισης


Recommended Posts

Καλησπέρα,  συμφωνώ με τον Largy, αλλά μόνο το στέλεχος ζητά το σύστημα θα πρέπει να το ζητήσει ο διαχειριστής για να το ανεβάσει. Εδώ υπάρχουν προθεσμίες που πρέπει να τηρηθούν και ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί ο διαχειρηστής σε κάθε διαφορετική περίπτωση. Σχετικά θέλω τα φώτα σας. Τι θα κάνατε ως διαχειρηστής  δήλωσης 4178/13 με κλικάρισμα το 'προς εκδοση αδειας''  χώρων επαγγελματικής χρήσης, όταν γνωρίζεται ότι από υπαιτιότητα του ιδιοκτήτη δεν βγήκε η εν λόγω άδεια. Επίσης γνωρίζω ότι μετά την από 14-06-2016, αρ.πρ.:οικ.30631 "δυνατότητα τμηματικής νομιμοποίησης και τακτοποίησης αυθαίρετης κατασκευής" δεν είναι δυνατή η νομιμοποίηση. Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 641
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν δεν είναι δυνατή η νομιμοποίηση θα πρέπει δυστυχώς η δήλωση να γυρίσει "προς ρύθμιση" και να πληρωθεί το πρόστιμο

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σχετικά με το ερώτημα μου.... η ημερομηνία υπαγωγής στον ν.4178/13 είναι Ιανουάριος 2014. Είναι το από 14-06-2016 ενημερωτικό έγγραφο, προς όλες τις ΥΔΟΜ με θέμα "δυνατότητα τμηματικής νομιμοποίησης και τακτοποίησης αυθαίρετης κατασκευής"  τροποποίηση του πολεοδομικού καθεστώτος της παρ.1β του αρ.23 ? Στην περίπτωση 1α του ίδιου άρθρου "...περίπτωση παρέλευσης άπρακτου .....με υπαιτιότητα αιτούντος, εφαρμόζονται οι διατάξεις περί κατεδαφίσεως και επιβολής προστίμου αυθαιρέτου". Καταλαβαίνει κανείς τί εννοεί.? Μπορεί ο διαχειριστής να μεταφέρει στον νέο νόμο, ασχέτως παρέλευσης άπρακτου τριετίας ? Ευχαριστώ 

Edited by zoogle
Link to comment
Share on other sites

κατ' αρχάς μπες στο σύστημα του 4178/2013 και δες τι γράφει στον δείκτη "κατάσταση δήλωσης" ...  γράφει "ληξιπρόθεσμη" ???

Ο διαχειριστής της δήλωσης μπορεί το "προς έκδοση οικοδομικής άδειας" να το κάνει "ρύθμιση" ή και να υποβάλει αίτημα για μεταφορά στον 4495/2017.

Το πληρωμένο παράβολο δεν χάνεται.

*** Σε μια παρατημένη από τον ιδιοκτήτη, που έχω με ημ/νια υπαγωγής 4/2/2014 δεν μου βγάζει ληξιπρόθεσμη.... τι να σημαίνει αυτό άραγε ???

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, γράφει σε κατασταση υπαγωγής, δεν νομίζω όμως να θέλουμε να δούμε το ληξηπρόθεσμη, γι αυτό συζητάω το θέμα, απορώ κι εγώ τι να σημαίνουν όλα αυτά?

 

Edited by zoogle
Link to comment
Share on other sites

νομίζω ότι έχει λήξει η τριετία, εκτός κι αν παρατείνεται με την τελευταία παράταση, του ν. 4495/2017, όπου όλα δικαιολογητικά του 4178/2013 έχουν προθεσμία 1 χρόνο να κατατεθούν (από την ημερομηνία ισχύος του ν. 4495/2017)

Σε κάθε περίπτωση μπορεί να περάσει και στον ν. 4495/2017 με ότι επιβάλει ο ν. 4495/2017 για αυτά.

Επίσης επιβάλλεται επικοινωνία με την αρμόδια ΥΔΟΜ με το τεύχος υπαγωγής ανά χείρας...

Link to comment
Share on other sites

Βασικά καταρχάς δεν έχω καταλάβει για ποιό λόγο λες ότι δεν μπορεί να εκδοθεί η άδεια;

1. αποκλειστικά γιατί πέρασε η τριετία;

2. άλλαξε γνώμη ο ιδιοκτήτης;

3. Υπάρχει υπαιτιότητα της υπηρεσίας;

4. Δεν μπορεί να εκδοθεί και κακώς δηλώθηκε προς έκδοση άδειας;

Για τα 2 και 4 η μόνη λύση είναι τροποποίηση προς ρύθμιση και καταβολή του προστίμου. Για το 3 δεν μετράει το χρονικό διάστημα που οφείλεται εκεί. Για τ 1 καταρχάς να σου πω ότι το 3 εχει τροποποιηθεί και η προθεσμία είναι στα 4 χρόνια. 2ον ξέρω και άδειες που εκδόθηκαν μετά τη σχετική προθεσμία. Δεν λέω ότι είναι σωστό αλλά δεν ασχολήθηκε κανείς.

Πέραν των παραπάνω εννοείται ότι μπορείς να τη μεταφέρεις στον 4495 και να πας εκ νέου με όλες τις προθεσμίες αλλά και τις υποχρεώσεις του 4495.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση κάποια άκρη θα βγάλω. Αγχώθηκα που πέρασε η τετραετία και μήπως έπρεπε να πάρω κάποιες αποφάσεις λόγω αυτού. Ο ιδιοκτήτης δεν άλλαξε γνώμη αλλά είναι λίγο στον δικό του κόσμο. Αν το μεταφέρω στον 4495/17 θα έχω προθεσμία 2 χρόνια για την έκδοση ?

υ.γ.Για το αν μπορεί να βγει ο.α. θα το ξανασυζητήσω καλύτερα με την ΥΔΟΜ, για το πως ερμηνεύουν, στην περίπτωση του, την παραπάνω οδηγία.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα στους συναδέλφους.

Ένας φίλος ζήτησε τη συμβουλή μου για ένα αυθαίρετο υπόστεγο που έχει στον κήπο του αλλα δυστυχώς δεν γνωρίζω τον καινούργιο νομο περί νομιμοποίησης και οι απόψεις σας θα μου ήταν πολύ χρήσιμες.

Το υπόστεγο είναι περίπου 40 m2 και είναι χτισμένο στις αρχές του 1990. Βρίσκεται ακριβώς στη πίσω γωνια του οικοπέδου και έχει 2 πλευρές από τοίχο από τσιμεντόπλιθες, οι άλλες 2 είναι ανοιχτές. Η Στέγη είναι από μεταλλικά φύλλα και στηρίζεται σε τεγίδες που  ακουμπούν στους 2 τοίχους και σε 2 κολόνες (μια ξύλινη και μια από τσιμεντόπλιθες) από την μεριά τον ανοιχτών πλευρών.

Βλέποντας από κοντά το υπόστεγο, πιστεύω είναι σε πολύ κακή κατάσταση, σχεδόν ετοιμόρροπο και μιλώντας με τον ιδιοκτητη μου είπε ότι ο λόγος που θέλει να το νομιμοποιήσει είναι για να το επισκευάσει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό. Σχεδόν νέο χτίσμα δηλαδή.

Η ερώτηση μου είναι, εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα εμβαδού κάλυψης (έχει δυνατότητα κάλυψης για 90 ακόμα τετραγωνικά στο οικόπεδο) αξίζει να μπει στη διαδικασία νομιμοποιήσης για κάτι που στην συνεχεια "θα του αλλάξει τα φώτα", ή είναι προτιμότερο να το γκρεμίσει και να χτίσει κάτι καινούργιο με νέα οικονομική άδεια?

 

Μην ανοίγεις νέο θέμα χωρίς ουσιαστικό λόγο και πριν κάνεις αναζήτηση για την ύπαρξη ίδιου η παραπλήσιου περιεχομένου θέματος. Το ερώτημα μεταφέρθηκε στο παρόν νήμα. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής.

Pavlos 33

Edited by GiorgosCivil
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.