Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 099 - Ν. 4495/17] Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Καλημέρα

Τελικά έχετε την άποψη ότι σε κάθε Τεχν. ΈΚθεση του 5 σέλιδου πρέπει να γράφουμε αν απαιτείται ή δεν απαιτείται ΜΣΕ (ανεξάρτητα αν αυτό προκύπτει προφανώς εκ του νόμου από Κατηγ και είδος αυθαιρεσίας)  , όπως συστάθηκε πρόσφατα από τον σύλλογό τους και μας ζητούν οι συμβ/φοι επιτακτικά ?? 

Link to comment
Share on other sites

Έχεις αυτή την εγκύκλιο της συντονιστικής των Συμβολαιογράφων να την αναρτήσεις;

Θυμάμαι ότι και στις αρχές του Ν. 4178 είχε προκύψει τέτοιο θέμα και μετά διευκρινίστηκε ότι η υποχρέωση για ΜΣΕ θα αναγράφεται στις βεβαιώσεις μόνο στις περιπτώσεις που απαιτείται η μελέτη.

Εσύ ρωτάς αν στην τεχνική έκθεση της υπαγωγής θα γράφεις ότι δεν απαιτείται ΜΣΕ,  ή εννοείς στις βεβαιώσεις;

 

Link to comment
Share on other sites

Φοβερή διατύπωση!!

Όχι απαιτείται/ προβλέπεται από το νόμο/ επιβάλλεται... αλλά: "θεωρούμε ότι είναι ασφαλές να ζητάτε από τον μηχανικό που εκδίδει τη βεβαίωση του Ν.4495/2017, όταν αφορά κτίσμα, να αναφέρει στην τεχνική έκθεση εάν απαιτείται ή όχι μελέτη στατικής επάρκειας."

Θα κάνω κι εγώ μου φαίνεται μια λίστα με τα πράγματα που "θεωρώ ασφαλές" να ζητάω από ιδιοκτήτες, λογιστές, συμβολαιογράφους και όποιον άλλο θέλω εγώ και μετά θα απαιτώ να τροποποιούν τα συμβόλαια για να τα γράφουν!

  • Like 1
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, danaikaterina said:

Φοβερή διατύπωση!!

Πάλι καλά που έμειναν απλά σ' αυτή τη φοβερή διατύπωση. Η απόφαση, επί της ουσίας, πάει ακόμα παρακάτω ...

Αποδεικνύουν, για άλλη μια φορά, ότι δεν γνωρίζουν γιατί αλλά απαιτούν διάφορα "υπέρ της ασφάλειας". Της δικής τους βεβαίως ...

(Στο συγκεκριμένο "η δική μας φόρτιση είναι δυσμενέστερη".)

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, danaikaterina said:

Φοβερή διατύπωση!!

Όχι απαιτείται/ προβλέπεται από το νόμο/ επιβάλλεται... αλλά: "θεωρούμε ότι είναι ασφαλές ="προκειμένου να καλύψουμε τον απαυτό μας" ;)να ζητάτε από τον μηχανικό που εκδίδει τη βεβαίωση του Ν.4495/2017, όταν αφορά κτίσμα, να αναφέρει στην τεχνική έκθεση εάν απαιτείται ή όχι μελέτη στατικής επάρκειας."

Θα κάνω κι εγώ μου φαίνεται μια λίστα με τα πράγματα που "θεωρώ ασφαλές" να ζητάω από ιδιοκτήτες, λογιστές, συμβολαιογράφους και όποιον άλλο θέλω εγώ και μετά θα απαιτώ να τροποποιούν τα συμβόλαια για να τα γράφουν! Αν κάνεις, κοινοποίησέ τη μας με τον τίτλο "Εγκύκλιος μηχανικών" ... :mrgreen:

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

Θεωρώ όμως ότι πρέπει να υπάρξει σε αντίστοιχο επίπεδο (ΤΕΕ , σύλλογοι) απάντηση, γιατί το έγγραφο πλέον  λειτουργεί ως απαίτηση. 

 

Link to comment
Share on other sites

15 ώρες πριν, stesta said:

Ρωτώ για την μικρή τεχνική έκθεση της υπαγωγής (5 -6-7 σέλιδο) 

Statiki_eparkeia_SYMBOLAIOGRAFIKOS_SYLLOGOS_31_05_2018.pdf

 

Nα πούμε όλοι μαζί στους "αγαπητούς" συμβολαιογράφους "...να πάνε να πνιγούν"!!!! Οι μαγκιές τους στο δικό τους ..."βιλαέτι" και μόνο για την παρεούλα τους!!! Δεν είναι η δουλειά τους να νομοθετούν!!! Να γνωρίζετε αγαπητοί φίλοι ότι, "υπάρχουν πολλοί συμβολαιογράφοι" και μπορείτε να επιλέξετε τον "λογικότερο" από αυτούς για να συνεργάζεστε!!!! Μπορείτε και μόνοι σας και με τη συνεργασία αυτού του "λογικότερου" να πετύχετε καλύτερες τιμές και διαδικασίες για τους πελάτες σας. Βάλτε λοιπόν στην ομάδα των συνεργατών σας (αν δεν έχετε μέχρι τώρα) έναν συμβολαιογράφο της επιλογής σας κι όταν ο πελάτης σας έχει τον δικό του, τότε κάντε του μια καλύτερη τιμή και συμβάλετε κι εσείς στην καθιέρωση της γνωστής λαϊκής ρήσης "....υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια"!!!

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, συνάδελφοι.

Για εξ ολοκλήρου αυθαίρετους ημιυπαίθριους χώρους, απαιτείται ΜΣΕ? 

Και εξηγούμαι. έχω περίπτωση αγροτεμαχίου σε εκτός σχεδίου, όπου το 2007 ο ιδιοκτήτης, χώρις άδεια έκτισε ένα αποθήκάκι εμβαδού 8τμ. στο αγροτεμάχιό του για να αποθηκευει τα εργαλεία του για την περιποίηση των δέντρων του, και την επόμενη χρονιά έκανε κι ένα κίοσκι κεραμοσκεπές (ημιυπαίθριος χώρος) ξύλινης κατασκευής αρκετά μεγάλης επιφάνειας (60τμ), το οποίο το δηλώνω ως λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις κατηγορίας 5.

Βάσει του νόμου και της υπουργ. αποφασης, δεν βγάζω άκρη: Χρειάζεται μελέτη στατικής επάρκειας για το κιόσκι - ημιυπαίθριο χώρο? 

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. 

Edited by pavlg
Link to comment
Share on other sites

To  κιόσκι-στέγαστρο δεν ειναι κατηγορία Σ1?

Η αποθήκη και κατ. 3 να μην είναι εφόσον ειναι κάτω απο 25τμ εξαιρείται.

 

Και ενα δίκο μου. Δε ξέρω αν εχει ήδη συζητηθεί.

Περίπτωση κατοικίας που υπάγεται σε κατηγορία 1 ή κατηγορία 2. Με μεταγενέστερη αυθαιρεσία.

Θεωρείται οτι η μεταγενέστερη αυθαιρεσία αυτή κάθε αυτή εφόσον δεν είναι >25τμ γλιτώνει όλο το κτίριο

από πιθανή ΜΣΕ Η θεωρείται ότι πρέπει να προσμετρηθούν και τα τμ της κατηγορίας 1 ή 2 αντίστοιχα? Προσωπικά θεωρώ πώς σε τετοια

περίπτωση δεν προσμετρούνται τα τμ κατ1 η κατ2. 

Edited by laxanos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.