Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αναδρομικά ΤΣΜΕΔΕ Α 2012


πετρος748

Recommended Posts

Μόλις μπήκα και είδα το ειδοποιητήριο των αναδρομικών του Α' εξαμήνου 2013. Είμαι παλιός ασφαλισμένος (προ '93). Μου είχαν πει από τα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ ότι θα αφαιρεθούν τα ποσά που πληρώσαμε και κηρύχθηκαν αντισυνταγματικά με τα 3 πρώτα ειδοποιητήρια (Β' 2011, Α' 2012 και Β 2012). Απ' ότι είδα ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ συμψηφισμός. Είναι διορθωμένο μεν το νέο ειδοποιητήριο με το νέο ποσό όπως πρέπει, αλλά τι γίνεται με αυτά που πληρώσαμε παραπάνω με τα προηγούμενα 3 ειδοποιητήρια; Έχει κανείς παρόμοιο πρόβλημα; Θα ρωτήσω εκ νέου στο τοπικό γραφείο του ΤΣΜΕΔΕ και θα ενημερώσω. Πάντως πριν κανά δίμηνο που ρώτησα ήταν κατηγορηματικοί ότι θα αφαιρεθούν τα προηγούμενα ποσά. Ίδωμεν...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 344
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για να δούμε τα αναδρομικά πάμε στο "ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΞΑΜΗΝΟΥ" (το οποίο βγάζει ότι δεν έχει εκδοθεί ειδοποιητήριο για το Α' 2018)

... ή υπάρχει κάτι αλλού κάπου χωμένο και δεν το βλέπω;;

Link to comment
Share on other sites

On 20/6/2018 at 11:06 ΠΜ, 993cc said:

Για να δούμε τα αναδρομικά πάμε στο "ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΞΑΜΗΝΟΥ" (το οποίο βγάζει ότι δεν έχει εκδοθεί ειδοποιητήριο για το Α' 2018)

... ή υπάρχει κάτι αλλού κάπου χωμένο και δεν το βλέπω;;

Ναι, ένα μπλε κουμπί στο δεξί panel στο www.tsmede.gr (scroll-down λίγο).

Αν δεν σου βγάζει, μάλλον σφυρίζεις αδιάφορα και απομακρύνεσαι... :cool: Εγώ πλήρωσα το κομμάτι μου πριν λίγες μέρες και πλέον ούτε εμένα βγάζει κάτι ("Δεν έχει εκδοθεί ειδοποιητήριο για το A2018.").

Link to comment
Share on other sites

On 19/6/2018 at 12:07 ΠΜ, PASOLE said:

Θα ρωτήσω εκ νέου στο τοπικό γραφείο του ΤΣΜΕΔΕ και θα ενημερώσω. Πάντως πριν κανά δίμηνο που ρώτησα ήταν κατηγορηματικοί ότι θα αφαιρεθούν τα προηγούμενα ποσά. Ίδωμεν.

Υπάρχει τίποτα νεότερο;Ενδιαφέρει πολλούς συναδέλφους-που έχουμε πληρώσει τα προηγούμενα Β11,Α12,Β12...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

1ο    Σχετικά με το ειδοποιητήριο του Α2013 (αναδρομικά) η πληρωμή του μέσω ebanking (ETE) γίνεται απρόσκοπτα;
Πήρε το μάτι μου νομίζω κάπου εδω μέσα, οτι μερικοί προσπάθησαν (ίσως να μην αφορούσε στενά το Α2013 αλλά άλλα ειδοποιητήρια) αλλά δεν τα κατάφεραν να το κάνουν ηλεκτρονικά και πήγαν αυτοπροσώπως στην τράπεζα. Δεν μπορώ να εντοπίσω ξανά όμως τα εν λόγω ποστς, για αυτό και ρωτώ.

2ο  Κάτι πιο σοβαρό ..γνωρίζει κανείς πόσο είναι το % πσοσοστό των τόκων για εισφορές που χουν λήξει;  Διότι το Β2016 πχ που έληγε 28/02/2018 εμφανίζει τώρα που πήρα απο το ΤΣΜΕΔΕ εναν "υπολογισμό οφειλής" περι τα 11% τοκους!!!! (ούτε η πιστωτική που λέει τέτοιο επιτοκιο δεν έχει). Ειναι νόμιμο αυτό; μέσα σε 4 μήνες δηλαδή για ένα ειδοποιητήριο 1600€ περίπου οι τόκοι έγιναν  183€ !! Δεν τους ρώτησα επι τόπου διότι ζαλίστηκα απο το συνολικό ποσό οφειλής και δεν ανέτρεξα στο έγγραφο επισταμένως  Έχει κανείς πρότερη εμπειρία στο ζήτημα;

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα. θέλω να ρωτήσω το εξής. σχετικά με το ειδοποιητήριο των αναδρομικών του Α΄ εξαμ. 2013.

το ποσό των αναδρομικών αυτών μπορώ να το συμπεριλάβω σε τροποποιητική φορολογική δήλωση του έτους 2013 ή στη φορολογική του 2018, ως καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές (έξοδα);

Link to comment
Share on other sites

Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όσες απορίες μπορώ:

α) Στο τοπικό γραφείο του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ (Ιωάννινα) δεν ήξεραν τίποτα για τον ανύπαρκτο συμψηφισμό των παραπάνω αναδρομικών που πληρώσαμε και θα έπρεπε να υπολογίσει το Ταμείο και ΔΕΝ το έπραξε. Είχαν την προφορική πληροφορία από τα κεντρικά ότι θα γίνει, αλλά ΔΕΝ μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί δεν έγινε! Σε ερώτησή μου αν θα γίνει ΣΙΓΟΥΡΑ στο επόμενο ειδοποιητήριο δεν ήταν κατηγορηματικοί. Ζήτησα τηλέφωνο επικοινωνίας της μηχανογράφησης στα κεντρικά ή έστω κάποιο άλλο σχετικό (μιας και τα τηλέφωνα ΔΕΝ ΤΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ οι υπάλληλοι στα κεντρικά πλέον) και αρνήθηκαν να μου τα δώσουν διότι λέει έχουν τέτοια εντολή για να μην παίρνει συνεχώς ο κόσμος και τους ενοχλεί! Με τις υγείες μας.
Προσωπικά και ενώ είχα πληρώσει εμπρόθεσμα τα δυο πρώτα αναδρομικά (Β' 2011 και Α' 2012) με τις παράνομες εισφορές, περίμενα να λήξει το Β' 2012 και μετά από 3-4 μέρες πήγα να μου αφαιρέσουν το παραπάνω ποσό. Με 90λεπτά περίπου "πρόστιμο" μου το αφαίρεσαν ως όφειλαν και πήγα και πλήρωσα το νέο διορθωμένο ποσό στην ΕΤΕ. Κολπάκι, διότι ΔΕΝ εμπιστευόμουν τον υποτιθέμενο "γρήγορο μελλοντικό συμψηφισμό". Και μάλλον δικαιώθηκα. Τώρα το ΤΣΜΕΔΕ μου οφείλει περίπου 165€ (άγνωστο πότε θα τα συμψηφίσει) και καλούμαι να πληρώσω το παρόν έντυπο με τα 151€. Παράλογο. Όσοι πλήρωσαν βέβαια κανονικά και το Β' 2012 το Ταμείο τους οφείλει περίπου 250€. Και έχει το θράσος το Ταμείο μας να απαιτεί από αυτόν στο οποίο χρωστά 250€ να πληρώσει το έντυπο με τα 151€ γιατί αλλιώς θα του βάλει πρόστιμο! Ξανά με τις υγείες μας.

β) Κι εμένα "χρεωμένο" με βγάζει στο site του ΕΦΚΑ όσον αφορά αναδρομικές εισφορές, αλλά όπως εξακρίβωσα στο τοπικό γραφείο του ΤΣΜΕΔΕ όπου είδαν ηλεκτρονικά τις εισφορές μου, έχω πληρώσει κανονικά τα 3 πρώτα ειδοποιητήρια. Και να φανταστείτε έχουν περάσει σχεδόν 2 ολόκληροι μήνες από την πληρωμή των αναδρομικών Β 2012! Μάλλον τον παίζουν κανονικά στη μηχανογράφηση του ΕΦΚΑ ή αργεί να τους ενημερώσει το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ (μάλλον το δεύτερο).

γ) Ναι. Η εμπρόθεσμη πληρωμή των αναδρομικών Α 2013 γίνεται απρόσκοπτα μέσω e-banking. Έτσι έχω πληρώσει άλλωστε τα δυο πρώτα αναδρομικά. Οι τόκοι είναι απ' ότι ξέρω μηνιαίοι. Δηλαδή είτε πας μια μέρα μετά τη λήξη ή 30 μέρες μετά, θα υπολογίσουν τον ίδιο μηνιαίο τόκο. Δεν ξέρω πόσο είναι, αλλά νομίζω περίπου στο 4,8%. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά μπορώ να ρωτήσω και να σας πω αν έχετε απορία.  Λογικά θα έπρεπε να είχες 26€ τόκους για 4 μήνες καθυστέρηση σε αυτό το ποσό.

δ) Όσον αφορά τις φορολογικές δηλώσεις (κανονικές ή τροποποιητικές) βάζουμε ποσά που πληρώνουμε στο τρέχον έτος που αυτές αναφέρονται ασχέτως με τις αναγραφόμενες ημερομηνίες ειδοποιητηρίων. Δηλαδή αν πληρώσαμε σε ένα ημερολογιακό έτος 3 ειδοποιητήρια αναδρομικών εισφορών που αναφέρονται σε παλαιότερα έτη, θα συμπεριλάβουμε τις εισφορές αυτές στο τρέχον έτος που πληρώσαμε. Οριστικό. Ό,τι πληρώνεις στο έτος, τα δηλώνεις στο έτος αυτό.

ε) Ως γνωστόν το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ είθισται να ανακοινώνει παρατάσεις το απόγευμα της ημέρας που λήγουν τα ειδοποιητήρια ώστε να εισπράξει ό,τι μπορεί. Αλλά μη μασάτε. Και να μην το πληρώσετε κανονικά αν δεν έχετε τη δυνατότητα και πάτε μετά από 10-15 μέρες, θα σας υπολογίσουν λιγότερο από 1€ τόκο (όσον αφορά τα αναδρομικά για τους "παλιούς" ασφαλισμένους).


Αυτά και συγγνώμη που άργησα λίγο να απαντήσω. Φόρτος.



 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.