Μετάβαση στο περιεχόμενο
Engineer

«Πράσινο φως» για τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Μεσοχώρας

Recommended Posts

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της υδροηλεκτρικής μονάδας της ΔΕΗ στη Μεσοχώρα και την έναρξη της λειτουργίας της, με την υπογραφή της ΑΕΠΟ (Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων) από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Σωκράτη Φάμελλο.

 

Το έργο, για το οποίο η ΔΕΗ έχει επενδύσει πάνω από 500 εκατ. ευρώ σε σημερινές αξίες, αναμένεται να μπει στην τελική ευθεία τον Ιούλιο του 2019, όταν θα γίνει η έμφραξη του φράγματος και θα αρχίσει να δημιουργείται το λιμνιαίο σύστημα, το οποίο θα καταλάβει έκταση 630 τετ. χιλιομέτρων. Η έναρξη παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να γίνει 6-7 μήνες αργότερα.

 

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΠΕΝ, ο κ. Φάμελλος ανέφερε πως το έργο αμιγώς υδροηλεκτρικό, καθώς έχει απεμπλακεί πλήρως από την εκτροπή του Αχελώου. «Η έγκριση της ΑΕΠΟ αποδεικνύει ότι σε τέτοια έργα μπορούν να ξεπερασθούν τα όποια εμπόδια, με λύσεις που έχουν κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο», σημείωσε.

 

Για ιστορική ημέρα για τη ΔΕΗ και όλη τη χώρα, μίλησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανόλης Παναγιωτάκης. «Ανοίγει ο δρόμος ώστε πανάκριβος εξοπλισμός, που έχει αγορασθεί εδώ και 15 χρόνια, να αρχίσει να αποδίδει για την επιχείρηση και τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Όπως πρόσθεσε, η μονάδα θα μπορεί να παράγει 380-390 γιγαβατώρες (GWh) ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες «μεταφράζονται» σε ένα ποσό 25 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Με αυτά τα έσοδα, η ΔΕΗ θα μπορέσει να αποσβέσει σε 2-3 χρόνια τα χρήματα που θα διαθέσει για τις αναγκαίες απαλλοτριώσεις στην περιοχή. Ωστόσο, για την πλήρη απόσβεση του έργου, θα χρειασθεί μία 20ετία.

 

Πηγή: http://www.naftempor...o-tis-mesoxoras

 

Click here to view the είδηση

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

αποσπασμα

"Το 1964 ο Γεώργιος Παπανδρέου σε ομιλία του στην κεντρική πλατεία της Λάρισας ήταν ο πρώτος πολιτικός που εξάγγειλε το έργο της εκτροπής του Αχελώου."

εδω

https://left.gr/news/fragma-mesohoras-i-nea-pragmatikotita-ta-nea-kathikonta

 

και  εδω

http://www.dianeosis.org/2017/02/mesochora/

Edited by dimitris GM

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.