Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρωταθλητής Βαλκανίων το Αεροδρόμιο της Αθήνας το 2016


Engineer

Recommended Posts

Πρωταθλητής όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια αναδεικνύεται το Αεροδρόμιο της Αθήνας, "Ελευθέριος Βενιζέλος". Το Διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της χώρας μας, έχει κατορθώσει τα τελευταία χρόνια να εκτοξευθεί σε επιβατική κίνηση, με κορυφαία την περυσινή χρονιά που ξεπέρασε για πρώτη φορά τους 20 εκατομμύρια επιβάτες.

 

Η κυριαρχία του Ελληνικού Αεροδρομίου ανάμεσα σε άλλα αεροδρόμιο πρωτευουσών στη Βαλκανική Χερσόνησο είναι συντριπτική καθώς για το 2016, στη δεύτερη θέση βλέπουμε το Αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου "Χένρι Κοάντα" με την μισή κίνηση του "Βενιζέλος". Συγκεκριμένα είχε 10.982.967 επιβάτες.

 

Στην τρίτη θέση έρχεται το εξελισσόμενο αεροδρόμιο της Σόφιας με 4.980.387 και στην τέταρτη θέση το Αεροδρόμιο του Βελιγραδίου "Νίκολα Τέσλα" με 4.924.992. Την πεντάδα κλείνει το αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ "Φράνιο Τούτσμαν" με 2.776.087.

 

Τα τρία τελευταία αεροδρόμιο μεταξύ των πρωτευουσών της Βαλκανικής χερσονήσου είναι, έκτο το αεροδρόμιο των Τιράνων "Μητέρα Τερέζα" 2.195.100 επιβάτες, το αεροδρόμιο των Σκοπίων με 1.649.374 και τελευταίο το αεροδρόμιο της Ποντγκόριτσας με 873.278 επιβάτες.

 

Ουσιαστικά βλέπουμε πως το Ελ.Βενιζέλος ευεργετείται και από τον τουριστικό προορισμό της Αθήνας, αλλά και από την γεωγραφική του θέση. Αν συγκρίνουμε τα νούμερα το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας έχει συγκεντρωτικά από όσο έχουν μαζί τα αεροδρόμια Βουκουρεστίου, Σόφιας και Βελιγραδίου.

 

Με τη φετινή χρονιά να εξελίσσεται επίσης καλά η διαφορά ανάμεσα στο δεύτερο αεροδρόμιο αναμένεται να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο.

 

Θα πρέπει ωστόσο να διευκρινίσουμε ότι στη συγκρίση δεν έχουμε προσθέσει άλλα αεροδρόμιο είτε ελληνικά είτε άλλων βαλκανικών χωρών παρά μόνο τα κεντρικά σε κάθε πρωτεύουσα. Αν προσθέταμε και τα υπόλοιπα θα βλέπαμε μέσα στην πεντάδα τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Θεσσαλονίκης. Στην σύγκριση δεν έχει επίσης υπολογισθεί το Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που επίσης δεν αποτελεί αεροδρόμιο πρωτεύουσας.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....athinas-to-2016

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.