Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΕΦΚΑ: Λήξη προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών


Engineer

Recommended Posts

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι την 30-11-2017 λήγει η προθεσμία καταβολής εισφορών:

  • έτους 2016 - για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΝ,
  • Β΄ εξαμήνου 2016 - για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και του τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ,
  • Β΄ εξαμήνου 2016 - για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ

    (αυτοτελώς απασχολούμενων και εργοδοτών)

Επιπλέον, την ίδια ημερομηνία, λήγει:

 

Η προθεσμία υποβολής ΑΠΔ και καταβολής αναδρομικών ασφαλιστικών εισφορών μισθολογικής περιόδου 5/2014 - 3/2017, για τους πωλητές Λαϊκών Λαχείων, ασφαλισμένους του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που ταυτόχρονα είναι μέλη Ασφαλιστικών Συνεταιρισμών (παράταση σύμφωνα με την υπ. αριθμ. αριθ.417/Σ41/21-9--2017 απόφαση του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ).

 

Καλούνται οι ασφαλισμένοι να εξοφλήσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές εισφορές ώστε να διατηρήσουν ενεργά δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή εισφορών.

 

Πηγή: https://www.e-forolo...medium=facebook

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, για να μην ξεχνιόμαστε (πώς μπορούμε άλλωστε) το ίδιο διάστημα για τους τ. ΤΜΕΔΕ λήγουν και τα αναδρομικά Β' 2011 & Α' 2012!!!

 

Βλέπετε όσες αναβολές και να δώσουν κάποτε πρέπει να πληρωθούν.

Link to comment
Share on other sites

Η χθεσινη ειδησεογραφία λέει για νέα παράταση 1/2018

 

https://www.businessnews.gr/article/87703/petropoylos-apo-neo-etos-i-katavoli-ton-anadromikon-eisforon-toy-2016

 

Τι ειναι αυτές οι αναδρομικές εισφορές του 2016; Κάποιος ε.ε. μηχανικός που έχει πληρώσει κανανικά τα ειδοποιητήρια του 2016 του ΕΤΑΑ χρωστάει αναδρoμικά τι;

Link to comment
Share on other sites

Χρωστάει δύο τμήματα που δεν έχει πληρώσει:

Το ένα τμήμα αφορά στο ότι στα μέχρι τώρα εκδοθέντα ειδοποιητήρια για τον υπολογισμό των εισφορών (του 2017) λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2015, ενώ θα πρέπει να υπολογίζονται με αυτά του 2016. Αυτό το τμήμα μπορεί να επιδρά είτε θετικά είτε αρνητικά στις οφειλές. Δηλαδή είτε να χρωστάει είτε να έχει πληρώσει παραπάνω.

Το άλλο τμήμα αφορά στο ότι στα μέχρι τώρα εκδοθέντα ειδοποιητήρια δεν υπήρχαν εισφορές για εφάπαξ και για επικουρική.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Εφάπαξ και επικούρηση είναι αναδρομικά από 1/1/2017, αυτο έιναι άλλο πακέτο από τα λεγόμενα 'ανδρομικά του 2016' και θα έρθεί προς πληρωμή σε 11 δόσεις από ότι λέγεται.

Επισης οι διορθώσεις που αναφέρεις (βάση υπολογισμού τα εισοδήματα του 2016) πάλι δεν είναι ακριβώς αναδρομικά αλλά διορθώσεις.

Υποψιάζομαι οτι εννοούν αναδρομικά λογω κάποιων εξαμήνων που πληρώσαμε μειωμένενες εισφορές μετά από προσφυγή του ΤΣΜΕΔΕ στο ΣΤΕ (παλιοτερη ιστορία αυτή). Επισης το 2016 οι εισφορες στα ειδοποιητήρια ητάν κάπως μικρότερες, δεν ξέρω γιατί. :(

Υποθετώ αυτά θα εκκαθαρισθούν τώρα 

Link to comment
Share on other sites

Πάντως ο ΕΦΚΑς σήμερα "κολλάει" ... δεν μπαίνεις να δεις εισφορές ... έχουν βγάλει και ανακοίνωση αλλά για τις 13-10-17.. τεχνικοί λόγοι ... να δούμε τι θα ανεβάσουν ... πως το λένε ... ο καμένος την φωτιά δεν την φοβάται ... ή να το παραφράσω το ο κρεμασμένος το σχοινί δεν το φοβάται 8-) ...

Τις καλημέρες μου ...

 

edit: Εχεις δίκιο, εγώ μπερδέυτηκα. Παρ' όλα αυτά περιμένουμε και αυτές οσονούπω ... και μάλλον ελπίζω όχι πακέτο όλες αλλά σε δόσεις όπως λένε.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Πριν λίγους μήνες είχε αναφερθεί σε ένα άρθρο  (http://www.michanikos.gr/topic/50322-%CF%84%CE%B5%CE%B5-%CF%84%CE%BF-815-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CE%B1/) ότι από τους 70.000 μηχανικούς οι 68.183 έχουν οφειλές και από αυτούς μόνο το 18.5% εντάχθηκε σε ρύθμιση, το υπόλοιπο 81.5% δεν έχει ενταχθεί καν σε ρύθμιση.

 

Στα παραπάνω νούμερα υποθέτω δεν περιλαμβάνονται οι εισφορές που πρέπει να πληρωθούν μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Τον Δεκέμβριο δηλαδή πόσοι θα είναι συνεπείς; το 5%;

 

Το έχω πει πολλές φορές, έπρεπε το κράτος να πάρει μέτρα από νωρίς. Όποιος δεν μπορεί να πληρώσει σε εύλογο χρονικό διάστημα να του κλείνει το σύστημα ώστε να αναγκάζεται να κάνει άλλη δουλειά ή να πάει υπάλληλος σε άλλον μηχανικό που τα πηγαίνει καλύτερα στην δουλειά. Έτσι θα προστάτευε και τους ίδιους τους οφειλέτες από το φούσκωμα των χρεών τους. Τώρα είναι αργά, καθώς έχουμε δημοκρατία ισχύει ότι θέλουν οι περισσότεροι και συνεπώς η μη πληρωμή ασφαλιστικών υποχρεώσεων θα καθιερωθεί.

Link to comment
Share on other sites

εφόσον  υπαρχουν πολικαντηδες που  υποστηριζουν  διαγραφη  χρεων -συσαχθεια 

και  όλα  αυτά τα  τερατωδη  ψεματα    βρισκουν  προθυμα  αυτια που  τα  πιστευουν 

η  πορεια  είναι  προδιαγεγραμμενη .

Link to comment
Share on other sites

Φαέθωνα καλημέρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ναι.

Αλλά ας περιμένουμε να δούμε κάπου και την επίσημη απόφαση. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.