Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παράταση στις αναδρομικές εισφορές μηχανικών, αγροτών κλπ. Μετατίθενται για το 2018


Engineer

Recommended Posts

Παράταση στην καταβολή των αναδρομικών εισφορών του 2016 για 900.000 αγρότες, γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς θα δώσει με σχετική απόφαση ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

 

Όπως ανέφερε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή η απόφαση θα προβλέπει καταβολή των αναδρομικών από τον Ιανουάριο του 2018.

 

Ο υφυπουργός υποστήριξε ότι εκπληρώθηκε ο μνημονιακός στόχος για την έκδοση των κύριων συντάξεων που συνδέονται με την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ.ευρώ .

 

" Το όριο ήταν η σημερινή ημέρα.Η καταβολή της δόσης μπορεί να προχωρήσει.Οι στόχοι έχουν εκπληρωθεί" είπε ο κ.Πετρόπουλος υποστηρίζοντας ότι το 80% των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έπρεπε να πληρωθούν αφορούσε τις συντάξεις.

 

Παράλληλα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης ,δεσμεύτηκε ότι έως τον Ιούνιο του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η έκδοση των εκκρεμών κύριων συντάξεων και από εκεί και πέρα οι συντάξεις θα εκδίδονται μέσα σε τρεις μήνες.

 

Oι αναδρομικές εισφορές του 2016 ξεκινούν από τα 535 ευρώ και φτάνουν ακόμη και τις 3.200 ευρώ, και αφορούν γ 900.000 αγρότες, μηχανικούς, γιατρούς και δικηγόρους.Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ έπρεπε να πληρωθούν έως τις 30 Νοεμβρίου.

 

Τα ποσά πληρωμής αφορούν:

 

- Σε εισφορές του 2016 για τους ασφαλισμένους του Ταμείου Νομικών (περίπου 80.000 δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές).

 

- Σε εισφορές β' εξαμήνου 2016 για τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΣΑΥ, δηλαδή μηχανικούς, γιατρούς, φαρμακοποιούς (περίπου 160.000 ασφαλισμένοι).

 

- Σε εισφορές β' εξαμήνου 2016 για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ (περίπου 650.000 ασφαλισμένοι).

 

Και στις τρεις παραπάνω κατηγορίες υπήρξαν απανωτές παρατάσεις μέσα στο 2017 με τελική προθεσμία καταβολής την 30ή Νοεμβρίου.

 

Τα ποσά που πρέπει να καταβάλουν οι παραπάνω ασφαλισμένοι ισοδυναμούν με έναν... δεύτερο ΕΝΦΙΑ.

 

Ο λογαριασμός των αναδρομικών εισφορών εκτινάσσει τις επιβαρύνσεις καθώς, πέραν της μηνιαίας εισφοράς, οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί καλούνται να πληρώσουν σε μία δόση τις εισφορές του 2016 με ποσά που ξεπερνούν και τις 3.000 ευρώ.

 

Πηγή: http://www.enikonomi...i-katavoli.html

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.