Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Έρχεται διαγωνισμός για προσλήψεις μηχανικών στους Δήμους


Engineer

Recommended Posts

Προκήρυξη για προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού στους δήμους της χώρας αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

 

Πρόκειται για θέσεις σε οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες δήμων, οι οποίες κατά κοινή ομολογία αυτή τη στιγμή είναι υποστελεχωμένες, παρότι κρίσιμες για τη λειτουργία των ΟΤΑ. Στην «πρώτη γραμμή» θα βρεθούν νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι, με τον κ. Σκουρλέτη να περιγράφει τα εξής: «Τις επόμενες μέρες προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για 100 μηχανικούς και οικονομολόγους στοχευμένα σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους. Εκεί που υπάρχει η πλήρης απογύμνωση των υπηρεσιών», είπε χαρακτηριστικά. Είναι γνωστό ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες δήμων έχουν σοβαρό ζήτημα έλλειψης καταρτισμένου προσωπικού, έπειτα από τους περιορισμούς που επέβαλαν τα Μνημόνια, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην σύνταξη μελετών, στην υποστήριξη έργων υποδομών ή τεχνικών έργων κλπ.

 

Γενικότερα ως προς το ζήτημα στελέχωσης των δήμων, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στο νέο σύστημα κινητικότητας αναφέροντας ότι «ενδεχομένως να λύσει το ζήτημα του προσωπικού στους δήμους», καθώς οι ΟΤΑ θα μπορούν να απορροφήσουν προσωπικό από το νέο έτος και συγκεκριμένα όταν ανοίξει ο δεύτερος κύκλος κινητικότητας, λόγω της καθυστέρησης στην επικαιροποίηση των οργανογραμμάτων τους.

 

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 32
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οι ελλειψεις στους ΟΤΑ Α και Β βαθμου ειναι τεραστιες ιδιως μετα την αναθεση σε αυτους καθηκοντων που πρωτα ειχε η Κεντρικη Διοικηση ή νεων .

Ενα μονο παραδειγμα.

Στη δικη μου υπηρεσια που εχει αρμοδιοτητα σε ολον τον  νομο (ο μεγαλυτερος σε εκταση στη χωρα ) σε θεματα δημοσιων εργων -μελετων-και καθε ειδους παροχης υπηρεσιων -δεκαδες επιτροπες εκδοσης αδειων (π.χ επιτροπη για αδεια χρησης εξωστων παρακολουθησης  παρελασεων !!! ) κ.λ.π κ.λ.π εχει 10 μηχανικους (Πολιτικοι-Τοπογραφοι-Αρχιτεκτονες-Η/Μ .Ολοι μαζι 10 ) .Οι 50-60 που θα προσληφθουν για ολη την Ελλαδα ειναι μια τριχα απο τα γενια μου.

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

Ναι πράγματι, διότι μέχρι τώρα οι ελλείψεις των Δήμων αντιμετωπίζονταν με...πεντάμηνους και οχτάμηνους! Φέτος άρχισαν οι Δήμοι να παίρνουν επιτυχόντες από τον διαγωνισμό το 2009.

Link to comment
Share on other sites

Συγρατηθειιιιιτεεεε γιατι ο γραπτος λογος παραπλανει και οδηγει συχνα-πυκνα σε παρανοήσεις σχετικα με αυτο που θελουμε να εκφρασουμε.

 

Edit: Διεγράφη λόγω της έγκαιρης διόρθωσης της αρχικής στο #6 τοποθέτησης και ορθότερης έκφρασης του συναδέλφου theagpar. (για αυτό τον λόγο μπράβο και +1 στον theagpar αν υπήρχε φήμη στο νήμα)
Σταλθηκε απο το tapatalk

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Κακά τα ψέματα, έτσι έχουν τα πράγματα με το ελληνικό δημόσιο, αλλά υπάρχουν δύο όψεις σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς.

 

Από τη μία είναι οι κύριοι - ες "πουθενά" οι οποίοι τοποθετούνταν με κομματικές διαδικασίες για πολλούς και διαφόρους λόγους, και από την άλλη είναι οι σοβαροί τεχνικοί και διοικητικοί επιστήμονες οι οποίοι κάνουν τη δουλειά τους με συναίσθηση της ευθύνης τους.

 

Τα τελευταία χρόνια με τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, αλλά και τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας που διέπει τις λειτουργίες του δημοσίου (με τα όποια ελαττώματά της), έχει αρχίσει να αλλάζει εικόνα αρκετών υπηρεσιών προς το καλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχουν σοβαροι τεχνικοι και διοικητικοι στο δημόσιο.

Οσοι υπαρχουν ειναι απειροελάχιστοι, και φερουν μερίδιο ευθυνης για την καταντια του δημοσίου, θα επρεπε να ειναι ΑΥΤΟΙ μπροσταρηδες στον αγωνα καθαρσης του δημοσίου. Απο τη στιγμή που λουφάζουν δικαιολογουν εμενα/τον οποιονδηποτε να τους βάζω στο σύνολο.

Με τον ΑΣΕΠ δεν εχει αλλάξει τίποτα.

Απλα αλλαξε η διαδικασια, εν μερει, της επιλογης.

Το οτι εχεις πτυχια-μεταπτυχιακα-διδακτορικα- το λουρι της μανας, δεν σε κανει καλο επαγγελματία

Ο μόνος τρόπος να διορθωθει το πραμα στο δημόσιο ειναι η αξιολόγηση και η άρση της μονιμότητας, ειναι δηλαδή πιο πιθανο να βγει ο ήλιος απο τη Δύση.....

 

ΥΓ. Εχω δουλέψει σε τεχνική υπηρεσία μεγαλου δήμου της χώρας, εκανα τις "αγγαρείες" χρόνων όπως αυτοψίες και αποτυπώσεις που οι "σοβαροι" μηχανικοι τοσα χρόνια δεν έκανα γιατι δεν προλάβαιναν να γράφουν χαρτια.

Αυτο κάνουν οι μηχανικοι στους δημους, χαρτοδουλεια.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί το δημόσιο πριμοδοτεί στις προκηρύξεις του τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά για θέσεις τεχνικών υπηρεσιών. Η προυπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα ή ακόμα και στο ελεύθερο επάγγελμα (αν μπορεί να τεκμηριωθεί επαρκώς) είναι πολυτιμότερη. Για τις περισσότερες περιπτώσεις φυσικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.