Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δέσμευση τμήματος οικοπέδου με το άρθρο 12 του ΓΟΚ 85


Recommended Posts

Σε αναθεωρηση του σχ.πολης που εγινε το 1987 προσπαθοντας να κανουν ενοποιηση ακαλυπτων χωρων του Ο.Τ.εχουν ορισει με τη γνωστη μπλε γραμμη ως κοινο ακαλυπτο(μπλε γραμμη)το 80 ο/ο ενος οικοπεδου με αποτελεσμα το οικοπεδο αυτο να μη μπορει να εξαντλησει ουτε την δικαιουμενη δημηση ουτε την δικαιουμενη καλυψη.Δεδομενου οτι η διοικηση δεν φαινεται θετικη σε καποια διορθωση του σχ. πολης τι αλλο μπορω να κανω

για τη λυση αυτου του προβληματος, που μπορω αν προσφυγω?

Ξερει κανεις να μου πει κατι?

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχή,

ξέρεις εάν έχουν τηρηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες (συνέλευση ιδιοκτητών των Ο.Τ κλπ) και εάν συμφώνησαν??

β) Η ενοποίηση αφορά στους ΑΚΑΛΥΠΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ των οικοπέδων. Δεν γίνεται να θεωρείται ακάλυπτος το 80% του οικοπέδου σου!! Αυτό συνιστά .... απαλλοτρίωση!!

εάν πάντως δεν έχουν τηρηθεί οι προϋποθέσεις τότε σύμφωνα με την

Εγκ-19366/1577/18-1-95 Εγκ-19366/1577/95 Γνωμ-543/94 ΝΣΚ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Τ Ι Π Ο Τ Α . -

 

Link to comment
Share on other sites

1) Δεν εχει γινει συνελευση ιδιοκτητων του Ο.Τ. (εξαλλου αν δεν κανω λαθος εκρεμει καποια υπουργικη αποφαση σχετικα με αυτες τις συνελευσεις).

2)και εμενα μου μυριζει ειδος απαλλοτριωσης (χωρις να μπορω να την τεκμηριωσω)

 

Που μπορω να βρω (τι λενε?) αυτες τις εγκυκλιους που μου γραφεις?

Τι παει να πει "δεν ισχυει τιποτα" γιατι εχει πισω μπλε γραμμη (οπισθια Ο.Γ. την λενε εδω και δεν το συζητανε να παραβιασθει).

Τι μπορω να κανω?

Παντως σε ευχαριστω προκαταβολικα

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε grtopo κατ' αρχην σε ευχαριστω για την βοηθεια αλλα το προβλημα μου ειναι οτι κατα την αναθεωρηση του σχ. πολης (που εγινε το 1987)στο συγκεκριμενο Ο.Τ. εχουν χαραξει(συμφωνα με το αρθρο12 παρ 5του Γ.Ο.Κ.)μια μπλε γραμμη (οπισθια Ο.Γ.) περαν της οποιας δεν μπορω να οικοδομησω.Αυτη η μπλε γραμμη μου αποκοπτει το 80/100(δουλιές του ποδαριού) του οικοπεδου και εχει στοχο την ενοποιηση των ακαλυπτων των οικοπεδων του Ο.Τ. οταν... και αν.. εκδοθουν τα σχετικα διαταγματα. Εν τω μεταξυ εγω εχω κανει αιτησεις τροποποιησης του σχ. πολης αλλα λενε οτι "τροποποιησεις στο σχ. πολης γινονται με προτασεις του Δημου για το κοινο οφελος και οχι για να λυσει καποιος το προβλημα του οικοπεδου του"

Εγω θα ηθελα αν ξερει καποιος καποια στοιχειοθετηση του θεματος......... π.χ. οτι ουσιαστικα προκειται για απαλλοτριωση ............ (δεδομενου οτι στερουν Δομηση και Καλυψη)

Εχω μπλεξει δεν ξερω πως να το χειριστω.....................απο που να ξεκινησω.....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Σύμφωνα με την αναθεώρηση που περιγράφεις και με δεδομένο οτι αποκόπτεται μεγαλύτερο τμήμα του ακαλύπτου του οικοπέδου σου απο μόνο του θεωρείται κύρηξη απαλλοτρίωσης, αφού αλλάζει στοιχεία δόμησης, κάλυψης αλλά και χρήσης του οικοπέδου. Τώρα με δεδομένη την παρέλευση ήδη χρόνου περίπου 20 ετών στοιχειοθετείται άρση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.

Εχοντας λοιπόν έγγραφο απάντησης που σου αρνείται την τροποποίηση εξαιτίας άρσης απαλλοτρίωσης μπορείς να την προσβάλλεις στο αρμόδιο διοικητικό εφετείο της περιοχής του ακινήτου προκειμένου να εκδοθεί δικαστική απόφαση.

Καλή τύχη.

jlivas.

Link to comment
Share on other sites

Με αφορμή το σχόλιο του jlivas ήρθε στην επιφάνεια το θέμα αυτό και ειδικότερα της μπλε γραμμής που έχει σχεδιαστεί σε περιορισμένο αριθμό ΠΜ (μία από αυτές είναι της Καλαμάτας, αν θυμάμαι καλά) από μία συγκεκριμένη ομάδα μελετητών.

 

Πληροφορίες για το συμβολισμό αυτό μπορεί να βρει κάποιος στη διεύθυνση

http://www.minenv.gr/4/43/00/rymo_info.pdf του ΥΠΕΧΩΔΕ. Η γραμμή αυτή καθορίζει απλά το όριο του ακάλυπτου χώρου των οικοπέδων, δηλαδή είναι ένας πρόσθετος όρος δόμησης (όπως πχ η πρασιά), και είχε στόχο (κατά τους μελετητές) την ενοποίηση όλων των ακάλυπτων χώρων ενός ΟΤ αλλά αμφιβάλλω αν αυτή η πρόθεσή τους υλοποιήθηκε ποτέ.

 

Η γραμμή αυτή δεν καθορίζει όριο απαλλοτρίωσης και, εξ όσων γνωρίζω, σε καμία περίπτωση δεν έχει σχεδιαστεί σε θέση που να δεσμεύεται το 80% του οικοπέδου. Πιθανολογώ ότι στο συγκεκριμένο οικόπεδο το θέμα της μπλε γραμμής μπερδεύεται με κάτι άλλο και καλό θα ήταν να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες ο vioannis.

 

Αν η εκτίμησή μου, για την μη πραγματοποίηση του αρχικού στόχου των μελετητών, είναι σωστή, πιστεύω ότι ο ΟΤΑ μπορεί και επιβάλλεται να εισηγηθεί την τροποποίηση του σχεδίου για την κατάργηση της μπλε γραμμής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.