Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υψηλη καταναλωση λεβητα φυσικου αεριου


priest77

Recommended Posts

Καλησπερα.

 

Εχω εναν ατομικο λεβητα αεριου immergas vitrix 24αρι με αντισταθμιση. Το σπιτι ειναι Στην Αγια παρασκευη αττικης 3ος οροφος, 99 τετραγωνικα, με μονωση, κουφωματα και τζαμια ενεργειακα, ρετιρε, οροφοδιαμερισμα, απο πανω ταρατσα και απο κατω δεν αναβουν ποτε καλοριφερ.

 

Την περιοδο 10 οκτωβριου - 10 δεκεμβριου ειχα καταναλωσει 256 κυβικα και ο λαγαριασμος ηταν 166€

 

Κοιταξα χθες τον μετρητη και επαθα πλακα. Γραφει 1015 κυβικα αρα απο την προηγουμενη μετρηση εχω καταναλωσει 760 κυβικα!!! τα θεωρω υπερβολικα και δεν εκανε και κανα τρελο χειμωνα φετος.

 

Ο θερμοστατης ειναι μονιμα στους 21 βαθμους αλλα αποσο διαβαζω ετσι εκμεταλευεσαι τους λεβητες συμπύκνωσης λειτουργωντας 24/7 σε χαμηλη θερμοκρασια

 

Γενικα παντως διαβαζω για σπιτια με πολυ χειροτερες συνθηκες απο τις δικες μου πιο μεγαλα, χωρις μονωση,και σε κρυες περιοχες της ελλαδας και η καταναλωση δεν πλησιαζει καν σε αυτο που μετρησα εγω χθες. Λογικα εγω τωρα ειμαι για λογαριασμο διμηνου 450+ ευρω.

 

Δοκιμασα να χαμηλωσω την καμπυλη αντισταθμισης απο το 9 που ηταν στο τερμα, στο 5. Δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα στην καταναλωση καθως εκει που καταναλωνα 11 κυβικα την ημερα τωρα καταναλωνω 8 αλλα δεν εχει και το ιδιο κρυο. Εξω τωρα εχει 14 και 15 βαθμους.

 

Επισης δεν ξερω αν παιζει ρολο στην καταναλωση αλλα ο υδραυλικος μου ειχε πει για τη βελονα του μανομετρικου βαλε μωρε νερο να ειναι στη μεση ο δεικτης.... Και τοσο καιρο το ειχα στη μεση. Σημερα το κατεβασα μεσα στο πρασινο πεδιο περιπου στο 1,2 bar

Edited by priest77
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ελεγξε την στεγανότητα της γραμμής παροχής αερίου. Κλείσε εντελώς την μονάδα (ηλεκτρολογικά). Σημείωσε την ένδειξη του μετρητή αρχικά και μετά από ένα 45λεπτο και δες αν έχει αλλάξει η ένδειξη. 

Link to comment
Share on other sites

εκανα ξανα ακριβως αυτο που ειπες αν και το εχω ξαναδοκιμασει. Τον λεβητα στο off. Ο μετρητης δεν κουνιεται καθολου αρα δεν υπαρχει καποια διαρροη

Link to comment
Share on other sites

Δεν μου ηρθε ακομα ο λογαριασμος. Περιμενω την 500αρα...

Εγω απλα βλεπω την καταναλωση του μετρητη

Edited by priest77
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.