Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πληροφοριακό Σύστημα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 7,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

12 ώρες πριν, lloyd said:

@RIVER_BOY Τι εννοείς πλησιάζει; Υπάρχει περιθώριο ακόμα, πάνω από ενάμιση μήνα για την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων (λογικά είσαι στην απόφαση υπαγωγής 07).

Όταν βγήκαν οι προεγκρίσεις από τράπεζες ειχαν 2 μήνες διορία.Οταν υπαχθηκαν πηραν πείραμα άλλον ενάμιση μήνα περίπου...ποιο διάστημα ισχύει;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Ζήτησα μία προσφορά για μόνωση δώματος από Αθήνα και με ρώτησαν αν θα το κάνω μόνος ή με το πρόγραμμα, τους ρωτάω ποια η διαφορά και μου λένε αν το κάνεις μόνος κοστίζει 36 ευρώ και αν το κάνεις με το πρόγραμμα κοστίζει 48 ευρώ (τελικές τιμές ).

Έχει συμβεί και σε άλλους αυτό;;

 

 

Link to comment
Share on other sites

Τι δεν καταλαβαίνεις ? Το ένα είναι μαύρο και τους πληρώνεις μετρητά εσύ άμεσα, το άλλο είναι με τιμολόγιο και θα πληρωθούν από την τράπεζα κάααποτε. Για αυτό και η διοαφορά στην τιμή. Παντού σε όλες τις υπηρεσίες και προϊόντα συμβαίνει αυτό.

Link to comment
Share on other sites

 Με συγχωρείς αλλά δεν είναι μαύρα είναι με ΦΠΑ και οι δύο τιμές. Και με το προγραμμα η  προκαταβολή μπαίνει πριν την έναρξη των εργασιών και μετά την ολοκλήρωση πιστώνονται τα υπόλοιπα χρήματα. Εγω προσωπικα το θεωρω απαταδεκτο αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου η πρώτη τιμή είναι εκτός προγράμματος, σωστά ? Δεν μπορώ να ξέρω τι τιμές είναι αυτές που λες γιατί δεν τα εξηγείς. Εγώ νόμιζα είναι μαύρα και με ένα τυπικό ΦΠΑ. Αν δεν δω δεν μπορώ να καταλάβω. 

Από εκεί και πέρα. Το να σου έρθει ο μονωσάς χωρίς ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ με το να σου έρθει με ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ είναι μέρα με νύχτα για αυτόν. Εγώ δεν κάνω κανεός τον δικηγόρο αλλά σου εξηγώ κάποια πράγματα αν θες τα δέχεσαι.

ΜΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ: 

1.  Τα κόβει ΟΛΑ με ΦΠΑ. 

2. Τα παίρνει σε εταιρικό λογαριασμό. Πολλοί δεν έχουν ακατάσχετο λογαριασμό.

3. Σου κάνει όλη τη δουλειά με μία μικρή προκαταβολή και μετά περιμένει να ολοκληρώσεις εσύ το πρόγραμμα κάνοντας τα πάντα σωστά, περιμένει να ολοκληρώσουν και άλλοι τυχών προμηθευτές που μπορεί να εμπλέκονται και αφού γίνουν όλα  καλά, γίνει όλη η χαρταδούρα κτλ πρέπει να περιμένει και την τράπεζα η οποία ίσως καθυστερήσει για να πληρωθεί τελικά περίπου ένα χρόνο μετά τις εργασίες. Ε από το να κάνει όλα αυτό ισχύει η γνώστη φράση κάλιο πέντε και στο χέρι....

4. Οι προδιαγραφές εκτός Εξοικονομώ είναι τελείως πιο χαλαρές και πιο ευέλικτες. Ούτε συγκεκριμένο U κηνυγάς, ούτε παντού πιστοποιήσεις. Υπάρχει π.χ. πιθανότητα να σου βάλει λίγο χειρότερο μονωτικό και να πας σε R=1.6 αντί για 1.8....σιγά τα αυγά.

Ε...νομίζω τα παραπάνω καλύπτουν αρκετά την παραπάνω διαφορά μεταξύ 36 και 48 ευρώ. Ο κυριότερος λόγος είναι ο 3ος. Βασίζεται σε άλλους για να πάρει τα λεφτά του. Και ξαναλέω...παντού ισχύει αυτό σε όλους τους τομείς.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ θεωρώ απαράδεκτο να δώσεις πχ στο παράδειγμά σου προσφορά 36,00 €/τμ να απορροφήσεις όλα όσα σωστά αναφέρει ο συνάδελφος από πάνω και να έρθει μετά ο ιδιώτης να σου ζητήσει να κόψεις απόδειξη 48,00 €/τμ για να του βγει τζαμπέ!!!

Φταίμε εμείς τελικά που παλεύουμε να εξυπηρετήσουμε κόσμο & τα ακούμε κιόλας...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου μάλλον δεν το κατάλαβες καλά. Ζήτησα μια προσφορά για μόνωση και με ρώτησαν αν θέλω με πρόγραμμα ή χωρίς, τους ρωτάω ποια η διαφορά και μου απαντάνε χωρίς πρόγραμμα 36 και με πρόγραμμα 48, όλες οι τιμές με ΦΠΑ για ακριβώς την ίδια εφαρμογή, εγώ αυτό το θεωρώ απαράδεκτο. Ο συνάδελφος σου μάλλον έχει μια διαφορετική άποψη σεβαστή αλλά όχι αποδεκτή.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς κράτα μικρό καλάθι για το "ΙΔΙΑ εφαρμογή". 

Δηλαδή δεν αποδέχεσαι ότι στην μία περίπτωση θα πληρωθεί με την παράδοση από εσένα και στην άλλη περίπτωση εξαρτάται από άλλους και θα πληρωθεί μετά από μήνες....μου κάνει εντύπωση. Αν στραβώσει το πρόγραμμα, μένει απλήρωτος τόσο απλά. Για πήγαινε π.χ. στον Κωτσόβολο και πες του θέλω ένα A/C για το εξοικονομώ, δώστε το μου, κόψτε τιμολόγιο και δώστε μου και το ΙΒΑΝ και θα σας τα βάλει η τράπεζα όταν τελειώσει το πρόγραμμα....θα σε κοιτάει η ταμίας σαν χαζή. 

Το εξοικονομώ είναι ρίσκο για τις επιχειρήσεις. Και το ρίσκο κοστίζει. 

Δεν μπορεί ένας μονωσάς να πάρει υλικά για 100μ2 ταράτσα π.χ. να τα βάλει και να περιμένει. Μπορεί να μείνει πίσω σε μία άλλη δουλειά του. Το ίδιο και ο αλουμινάς. Πόσο χρήμα δηλαδή έχουν στην άκρη να κάνουν αυτή τη δουλειά, να φτιάχνουν μονώσεις ή αλουμίνια και μετά να περιμένουν ? 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 9/8/2018 at 12:05 ΠΜ, RIVER_BOY said:

Όταν βγήκαν οι προεγκρίσεις από τράπεζες ειχαν 2 μήνες διορία.Οταν υπαχθηκαν πηραν πείραμα άλλον ενάμιση μήνα περίπου...ποιο διάστημα ισχύει;

Ισχύει η προθεσμία που αναφέρεται στο pdf της δήλωσής σου με τίτλο: "Απόφαση Υπαγωγής". 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.