Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αμοιβή παραλαβής


Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα. 

Εκτός από τις "κλασικές" αμοιβές (μελέτη, επίβλεψη, αποτύπωση, έλεγχος υπάρχοντος κλπ), υπάρχει και μιά κατηγορία αμοιβών στο σύστημα του ΤΕΕ με την ονομασία "Παραλαβή". Τι είναι αυτό; Ρωτάω διότι, και δεν το έχω αντιμετωπίσει σε έργο, και η αμοιβή που προκύπτει δεν είναι αμελητέα...

Edited by gp1
Link to comment
Share on other sites

 

 

ΤΜΗΜΑ Ε' ΑΜΟΙΒΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΠΙΒΛΕΨΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Δ' Αμοιβαί παραλαβής και εκτιμήσεως κτιριακών έργων

 

Αρθρον 98 Καθορισμός Αμοιβής Παραλαβής και  πληρωμή αυτής

 

 

*1. Για τον έλεγχο της οριστικής επιμέτρησης και την προσωρινή παραλαβή οιωνδήποτε κτιριακών έργων των οποίων η μελέτη αμείβεται κατά τας διατάξεις του τμήματος Ε του παρόντος, το ελάχιστον ποσό Α1 της οφειλομένης αποζημίωσης που καταβάλλεται από τον εργοδότη, ορίζεται ως ακολούθως:

 

Α1 = 4000 x λ  +  0,20 x Α

όπου λ ο συντελεστής που ορίζεται στο άρθρο 4 του παρόντος και Α η αμοιβή της μελέτης βάσει του άρθρου 83.

 

(* Η παράγραφος αυτή τίθεται όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 47 του Π.Δ.515/89).

 

2. Η, κατά τα ανωτέρω, αμοιβή παραλαβής έργων καλύπτει πάσαν εργασίαν και δαπάνην των μελών της επιτροπής παραλαβής δια την διενέργειαν αυτής, προκαταβάλλεται δε αύτη υποχρεωτικώς, κατά το ήμισυ, άμα τη κοινοποιήσει της εντολής του Εργοδότου, προς κάλυψιν των δαπανών διενεργείας της παραλαβής.

 

3. Εάν το παραλαμβανόμενον έργον κείται εκτός της Επικρατείας, κανονίζεται επιπλέον αποζημίωσις βάσει ιδιαιτέρας συμφωνίας.

 

4. Εάν δια την παραλαβήν του έργου απαιτείται εργατοτεχνικόν προσωπικόν ή λήψις και δοκιμασία δοκιμίων, εργαστηριακαί εξετάσεις και λοιπά, η δαπάνη τούτων βαρύνει τον Εργοδότην.

 

5. Η αμοιβή δια την οριστικήν παραλαβήν καθορίζεται εις ποσοστόν 25% της αμοιβής της προσωρινής τοιαύτης. Εις περίπτωσιν ταυτίσεως της προσωρινής και οριστικής παραλαβής, καταβάλλεται η αμοιβή μόνον της προσωρινής τοιαύτης.

 

6. Η πληρωμή της αμοιβής δια την παραλαβήν έργου δέον να διενεργηθεί εντός τριάκοντα (30) ημερών από της υποβολής του πίνακος αμοιβής. Εις περίπτωσιν μη υποβολής τοιούτου πίνακος, η εκκαθάρισις πραγματοποιείται οίκοθεν παρά του Εργοδότου εντός εξήκοντα (60) ημερών από της υποβολής του πρωτοκόλλου παραλαβής. Πέραν των προθεσμιών τούτων καταβάλλεται δια το οφειλόμενον ποσόν αμοιβής ο νόμιμος τόκος, κατόπιν οχλήσεως του δικαιούχου.

 

Καλημέρα

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Faethon11. Είχα την εντύπωση ότι αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνονται στην επίβλεψη....

Edited by gp1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.