Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Χρειάζεται έναρξη επαγγέλματος στη ΔΟΥ για ενεργειακό επιθεωρητή?


aris1992

Recommended Posts

Καλησπέρα,

θα σας παρακαλούσα να ενημερώσετε αν γνωρίζετε αν χρειάζεται να έχει γίνει έναρξη επαγγέλματος στην ΔΟΥ για να μπορέσω να εγγραφώ στο μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών. Προσοχή, δεν αναφέρω αν χρειάζεται έναρξη επαγγέλματος για να εκδώσω πιστοποιητικό, απλώς για εγγραφή στο μητρώο.

Link to comment
Share on other sites

Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για την εγγραφή στο Μητρώο των Ενεργειακών Επιθεωρητών?

Σύμφωνα με το άρθρο 55, παρ.1 του Ν.4409/2016 (ΦΕΚ Α 136), τα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά την υποβολή αναγγελίας έναρξης δραστηριότητας Ενεργειακού Επιθεωρητή είναι:

α Φωτοαντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. β Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 (Α’ 75) με επικύρωση του γνησίου της υπογραφής, με την οποία ο υποψήφιος δηλώνει ότι δεν συντρέχουν νομικά ή άλλα κωλύματα ή ασυμβίβαστα, ότι δεν είναι Επιθεωρητής Ενέργειας (υπάλληλος των Τμημάτων Επιθεώρησης Ενέργειας Νοτίου και Βορείου Ελλάδος), ότι δεν είναι υπάλληλος στο Δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, με σχέση δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ότι αποδέχεται το δικαίωμα για χρήση, στατιστική επεξεργασία και κοινοποίηση στοιχείων σχετικών με τις ενεργειακές επιθεωρήσεις στις οποίες έχει προβεί, με την επιφύλαξη προστασίας των προσωπικών δεδομένων και των εμπορικά ευαίσθητων πληροφοριών, καθώς και ότι είναι αληθή όλα τα στοιχεία που συνοδεύουν την αίτησή του. γ Αντίγραφο διπλώματος ή πτυχίου από ελληνικές σχολές ανώτατης εκπαίδευσης ή σε περίπτωση σπουδών σε σχολές της αλλοδαπής, ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο αναγνωρισμένο σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία ή απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων στη χώρα μας κατ’ εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας. Για Διπλωματούχους Μηχανικούς αρκεί η βεβαίωση εγγραφής στο ΤΕΕ, ενώ για Πτυχιούχους Μηχανικούς Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, που έχουν εγγραφεί στο βιβλίο Τεχνικών Επωνυμιών του ΤΕΕ, αρκεί η βεβαίωση εγγραφής τους. δ 1-3 παράβολα, υπέρ του Πράσινου Ταμείου (ΚΑΕ 3745), συνολικής αξίας n x 50 ευρώ, όπου [n] ο αριθμός των αναγγελιών που σκοπεύετε να υποβάλλετε. Αν θέλετε δηλαδή να υποβάλετε αναγγελία και για τις τρεις κατηγορίες (Εν. Επιθεώρηση Κτιρίων, Συστημάτων Θέρμανσης ή / και Συστημάτων Κλιματισμού), μπορείτε να έχετε ένα παράβολο αξίας 150 ευρώ ή 3 x 50 ευρώ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 58, του Ν. 4409/2016, για την εγγραφή στο Μητρώο των ΕΕ γίνονται δεκτά αποκλειστικά και μόνο Ηλεκτρονικά Παράβολα (e-Παράβολο). Διπλότυπα Είσπραξης δεν γίνονται αποδεκτά. Σε περίπτωση όπου εκ παραδρομής πληρώσατε Διπλότυπο Είσπραξης, θα πρέπει να μεριμνήσετε άμεσα για την ακύρωσή του από το αρμόδιο Τμήμα Επιθεώρησης Ενέργειας.

 

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.