Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια για κέντρο δημιουργικής απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ)


zio7

Recommended Posts

ενας ειναι ο νομος...στο ΦΕΚ Β 1397/2001, εχει και καποιες τροποποιησεις...δεν μπορει "καποιος"  να ζηταει "διαφορετικα"

 δες τα ΠΜ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

έχω κτίριο ισόγειο κατάστημα και όροφος κατοικία. Στην πραγματικότητα λειτουργούσε σαν κατάστημα όλο το κτίριο.Μετά από αυτοψία υπάρχουν αυθαιρεσίες ΥΔ και ΥΚ. Δεν μπορεί να βγει άδεια νομιμοποίησης άρα πρέπει να γίνει τακτοποίηση. Το ερώτημα μου είναι:

Θα το εντάξω στο νόμο σαν ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, θα βγάλω τις αυθαιρεσίες που έχει, αλλά πως θα κάνω αλλαγή χρήσης σε κατηγορία ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ εφόσον δεν βγαίνει άδεια νομιμοποίησης και η χρήση θα γίνει μετέπειτα και δεν προυπήρχε πριν το 2011;

Παρακαλώ την βοήθεια σας. Ευχαριστώ

για τον υπολογισμό των αμοιβών επιλέγω εκπαιδευτήρια;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα Συνάδελφοι

Σε κτήριο με οικ. ΄αδεια 1983 στην κάτοψη ισογείου αναφέρει 2 καταστήματα. Από το 1984 ο χώρος είχε μισθωθεί ως χώρος συνάθροισης κοινού.

Σήμερα προτίθεται να λειτουργήσει ως ΚΔΑΠ. Θα εκδοθεί ΕΕΔΜΚ για εσωτερικές διαρρυθμίσεις (θα συμπεριληφθεί η συνένωση σε ενιαίο χώρο), τουαλέτες και ανοίγματα δεν αλλάζουν σύμφωνα με την αρχική οικ. άδεια. 

Θα χρειαστεί αλλαγή χρήσης?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Για Κτίριο που έχει μελετηθεί Στατικά με ότι ίσχυε το 1993, για αλλαγή Χρήσης από Κατάστημα σε ΚΔΑΠ, χρειάζεται νέα Στατική Μελέτη;

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω ένα κατάστημα που θέλει να γίνει ΚΔΑΠ πρέπει να γίνει έλεγχος επάρκειας ξανα σπουδαιότητας 3? Το άρθρο 29 του Ν.4495/17 λέει για οικοδομική άδεια όταν γίνεται αλλαγή χρήσης. Τι ισχύει τελικά; Γνωρίζει κάποιος; Σας ευχαριστώ.

 

 

Βάλε την ειδικότητα σου στο προφίλ σου.

Didonis

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Τα Καταστήματα υπάγονται στην σπουδαιότητα Σ2. Τα σχολεία στην Σ3. Οικοδομική άδεια χρειάζεται στις κάτωθι περιπτώσεις (παρ.ε, άρθρο 29, Ν.4495/17):

1. αν επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέστερο, στα στοιχεία του διαγράμματος κάλυψης (στην περίπτωση αυτή εμπίπτει και η αύξηση των θέσεων στάθμευσης - δες άρθρο 2 του ΦΕΚ76/2004 αν το ακίνητο είναι στην Αττική - π.χ. παιδικοί σταθμοί: 1 θέση ανά αίθουσα, καταστήματα για παροχή υπηρεσιών: 1 θέση ανά 60τ.μ. ή λιγότερο ανάλογα με τις διαστάσεις και την θέση του οικοπέδου)

2. αν επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέστερο στα φορτία σχεδιασμού της στατικής μελέτης (σε αυτό εμπίπτει και η αλλαγή σπουδαιότητας προς το δυσμενέστερο)

3. ή αλλαγή μηχανολογικών εγκαταστάσεων ως προς τις διελεύσεις τους από άλλους ορόφους ή κοινόχρηστους χώρους

Edited by CivilKald
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.