Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόβλημα με νομιμοποίηση δώματος.


ochristoforidis1

Recommended Posts

Καλησπερα σας,

Προσπαθω να πουλησω ενα δωμα του 72 και δυστηχως στα σχεδια φαινεται 18 τετραγωνικα σε λαθος τοποθεσια στην ταρατσα ενω ειναι 40 τετραφωνικα. Στο συμβολαιο αναγραφει οτι εχουμε την αποκλειστικη κυριοτητα τιποτα ομως σχετικα με χρηση. Ο μηχανικος που το δουλευουμε δεν εχει ξανασυναντησει κατι παρομοιο. Μπορει καποιος να με συμβουλεψει; Ευχαριστω!

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

εφόσον έχετε αποκλειστική χρήση δεν θα χρειαστείται συναίνεση από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες για να ολοκλήρωθεί η τακτοποίηση, για περισσότερες πληροφορίες πρέπει να παρέχετε και άλλα στοιχεία. επίσης συμβουλέψτε το μηχανικό σας να κάνει εγγραφή εδώ στο σαιτ και αν ψάχνοντας το δεν βρει απαντήσεις , ας ρωτήσει στη σχετική ενότητα. Το να συμβουλέψουμε εσας (που μπορεί να μην γνωρίζετε τεχνικές λεπτομέρειες) για να τα πείτε μετά στο μηχανικό δεν είναι ο σωστός τρόπος.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

... δωμα του 72 και δυστηχως στα σχεδια φαινεται 18 τετραγωνικα σε λαθος τοποθεσια στην ταρατσα ενω ειναι 40 τετραφωνικα....

Δεν είναι σπάνιο το γεγονός.... ίσα ίσα θα έλεγα.

 

Μίλησε με τον μηχανικό σου να σου κάνει υπαγωγή στις διατάξεις του Ν 4495/17 (για τακτοποίηση) εφ΄όσον έχεις (κι αν έχεις) όλα τα αναγκαία ιδιοκτησιακά δικαιώματα .....

 

Αν δεν τα έχεις (που άπτεται σε θέματα αποκλειστικής χρήσης ταράτσας ή μη κλπ.... τότε έχεις πρόβλημα με τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες)

 

 

 

Υ.Γ.

Εδιτ

με πρόλαβε με τα ολόσωστα ο συνάδερφος killertomato)  :mrgreen:

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα σας και ευχαριστω για τις απαντησεις. Αποκλειστικη χρηση δεν αναγραφεται στο συμβολαιο μονο αποκλειστικη κυριοτητα, γεγονος ειναι πως δεν ξερω πια η διαφορα. Σχεδια βρηκαμε απο συμβολαιογραφο αλλα ειναι οτι να ναι.

Επισης η αποκλειστικη κυριοτητα αναφερεται στο δωμα. Για την Ταρατσα δεν εχει τιποτα.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Μιλάς με τον Μηχανικό σου. Πρέπει να του δώσεις ή να του αναθέσεις να βρει τα σχέδια και της Οικοδομικής Αδειας αλλά και των τίτλων, τα μελετά κάνει αυτοψία στο ακίνητο και θα σε κατευθύνει .... τα τι και τα πως.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

... αμφιβαλω αν βρισκεται σε λαθος θεση στην αδεια, τεινω προς την αποψη να πιστεψω οτι στην ταρατσα βρισκεται σε λαθος θεση

  • Upvote 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.