Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οργιάζει το εμπόριο ηλεκτρονικών σκουπιδιών προς Αφρική και Ασία


Engineer

Recommended Posts

Μου λες πως οι ξένοι μας επέβαλαν ταφή προϊόντων, αλλά εγώ δεν βλέπω καμία επιβολή, απλά χρειάζεται στρατηγικό πλάνο προσαρμογής της παραγωγής σου. Εδώ μας ένοιαζε να παράγουμε περισσότερο γιατί ήταν επιδοτούμενη η παραγωγή και τα λεφτά να τα κάνουμε μερσέντες αντί για τρακτέρ και εξοπλισμό. Προφανώς και τα λεφτά καταλήγουν πίσω στους ξένους και στις δυο περιπτώσεις, απλά στην πρώτη περιπτωση δεν κάνεις τίποτα, στην δεύτερη κάνεις επενδύσεις και μπορείς να έχεις σταθερή και καλή παραγωγή για δεκαετίες.

Επίσης έχουμε φάει κάποια πρόστιμα για ανακύκλωση, αλλα το πρόστιμο έρχεται όταν δεν πιάνεις τους στόχους (και μετά απο 2-3 παρατάσεις πάντα). Η ΕΕ έχει θέσει συγκεκριμένους στόχους για την ανακύκλωση και έχει διαθέσει λεφτά για αυτό. Επίσης προφανώς όταν δεν ανακυκλώνεις, τα σκουπίδια που θέλουν ταφή είναι πολλαπλάσια και καταλήγεις να τρως πρόστιμα και για αυτά. 

Πάντως, ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις το πρώτο μου σχόλιο στο απόλυτο. 

Παραδέχεσαι ότι είμαστε πρωταθλητές στις παράνομες χωματερές και μετά μου λες "ναι αλλα δεν είμαστε οι μόνοι".

Στο δημοτικό τα λέγαμε αυτά, όταν μας μάλωνε η κυριά γιατί μιλάμε στην τάξη και λέγαμε "ναι αλλα μιλάνε και άλλοι".

Το ίδιο λέει και αυτός που παρκάρει σε ράμπα "άσε ρε φίλε, όλοι το κάνουν. Και στην τελική αυτό σε πείραξε ,δεν βλεπεις τους πολιτικούς που μας κατακλέβουν;". Ακριβώς το ίδιο μου λες. Ναι εμείς φταίμε για τους ΧΑΔΑ, αλλα το κάνουν και άλλες χώρες και στην τελική οι Βάρβαροι μας κατακλέβουν και είναι υποκριτές.

Προφανώς και δεν υποστηρίζεις τέτοιες πρακτικές, αλλα η  λογική που χρησιμοποιείς είναι βούτυρο στο ψωμί των ασυνείδητων. Αυτό θέλω να πω εξ αρχής. Προφανώς και επιθυμείς να έχουμε σωστή περιβαλλοντική προστασία.

Edited by Ήρωνας
Link to comment
Share on other sites

On 15/4/2018 at 1:33 ΜΜ, Ήρωνας said:

1) Πάντως, ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις το πρώτο μου σχόλιο στο απόλυτο. 

2) Προφανώς και δεν υποστηρίζεις τέτοιες πρακτικές, αλλα η  λογική που χρησιμοποιείς είναι βούτυρο στο ψωμί των ασυνείδητων. Αυτό θέλω να πω εξ αρχής. Προφανώς και επιθυμείς να έχουμε σωστή περιβαλλοντική προστασία.

1) Δεν ξέρω τι εννοείς, σεβαστές οι απόψεις σου, αλλά εγώ έχω δικές μου αυτοτελείς απόψεις - που πηγάζουν και από σχετική επαγγελματική εμπειρία στο χώρο - τις οποίες νομίζω ότι αποτυπώνω πάρα πολύ καλά.

Αφ' ενός, στα προηγούμενα post που έστειλες, αλλά και σε αυτά της συζήτησης περί πλαστικών συσκευασιών, διαφαίνεται σε σένα άγνοια της ελληνικής νομοθεσίας της περιόδου της ΕΟΚ, και αφ' εταίρου συγχέεις την περίοδο της Ελλάδος στην ΕΟΚ, με τις περιόδους της συμμετοχής της στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη.  Γι' αυτό ίσως τα βάζεις με το ελληνικό κράτος που είναι πάντα η εύκολη λύση.

Επιγραμματικά σου αναφέρω ότι υπήρχε αυτοτελής περιβαλλοντική νομοθεσία του ελληνικού κράτους πριν ενσωματωθεί σε αυτή οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή οδηγία. Ορισμένα άρθρα μάλιστα της εθνικής νομοθεσίας,  περί ανακύκλωσης πλαστικών συσκευασιών (!) δεν τροποποιήθηκαν από τις επόμενες νομοθεσίες και παραμένουν σε ισχύ.  Το γιατί όμως δεν τηρούνται είναι απορίας άξιον. Να σημειωθεί ότι η προενταξιακή ευρωπαϊκή νομοθεσία που ενσωματώθηκε πρώτη στο εθνικό δίκαιο (75/442/ΕΟΚ/1975) το 1986 ήταν κυρίως περί προδιαγραφών ΧΥΤΑ.

  2) Λογικές πολιτικής ορθότητας δεν θα μου επιβάλεις. Δεν είμαι υποχρεωμένος να προβλέψω το πως θα εκλάβει ο καθένας αυτά που γράφω, τη στιγμή μάλιστα που είναι πλήρως αποσαφηνισμένα και από τεχνική και από νομοθετική άποψη.  

Φυσικά και επιθυμώ σωστή περιβαλλοντική προστασία γι' αυτό και η "λογική του Ασβού" που επιδείχνει η Ε.Ε στη συμπεριφορά της με τα ηλεκτρονικά σκουπίδια και οποιουδήποτε άλλου δεν μου ταιριάζουν. Αντιθέτως είναι λυπηρό να την επικροτούμε έστω και με πρόσχημα την υποτιθέμενη εξυπνάδα τους. Όπως επιθυμώ να γνωστοποιήσω σε όλους όσους διαβάζουν τα πρωτοσέλιδα, ότι με βάση τον Ελληνικό οργανισμό Ανακύκλωσης η Ελλάδα βρισκόταν (τουλάχιστον μέχρι το 2016) στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη στην ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών:

https://www.eoan.gr/el/content/425/stis-protes-theseis-stin-europi-i-ellada-stin-anakuklosi-ilektrikon-suskeuon

και τα συμπεράσματα δικά τους. 

 

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

1) Τι σημασίαέχει το πότε πέρασε η νομοθεσία και ποιανού πρωτοβουλία ήταν, απο την στιγμή που δεν εφαρμόζονται;

Σημασία έχει αν το κράτος επιβάλει τους νόμους και πότε. Η συντριπτική πλειοψηφία των περιβαλλοντικών νόμων για στερεά και υγρά απόβλητα, αέριους ρύπους, ενσωμάτωση πράσινων τεχνολογιών και προστασίας ευαίσθητων οικοσυστημάτων έχει περαστεί λόγω πιέσεων της ΕΕ. Και απο αυτούς τους νόμους, η πλειοψηφία δεν εφαρμόζεται. Εφαρμόζεται μόνο όταν τρώμε πρόστιμα. . Αν εσύ νομίζεις πως αυτή την στιγμή οι νόμοι εφαρμόζονται και εφαρμόζονται γιατί το κράτος θέλει και όχι γιατί μας το επιβάλλουν, τότε έχουμε πολύ διαφορετικές εμπειρίες απο την ελληνική πραγματικότητα.

2) Δεν σου υποδεικνύω τίποτε απολύτως και απορώ απο που το συμπεραίνεις αυτό. Προφανώς και η άποψη σου είναι σεβαστή και δεν θέλω να στην αλλάξω. Απλά θεωρώ πως η λογική που χρησιμοποιείς και τα σημεία στα οποία επικεντρώνεσαι, δίνει άλλοθι σε όσους δεν θέλουν να έχουμε περιβαλλοντική προστασία στην Ελλάδα. Και προφανώς γνωρίζω πως είσαι υπερ της προστασίας του περιβάλλοντος, το λες άλλωστε ξεκάθαρα. Απλά θεωρώ πως με την διατήρηση της λογικής "α κοιτάξτε πόσο κακοί είναι αυτοι, εμείς είμαστε μικροί και αδικημένοι" δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα.

'Οπως είπα, πρώτα σχόλια ΔΕΝ επικεντρώνονται στην περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλούν τέτοια περιστατικά.Επικεντρώνονται στο πόσο απατεώνες είναι οι ξένοι, πόσο άδικο είναι να πληρώνουμε πρόστιμα, παρουσιάζουν τις περιβαλλοντικές καταστροφές που προκαλούμε στην ίδια μας την πατρίδα ως ήσσονος σημασίας και παραθέτεις και 2 στοιχεία που είναι ψευδή για την παραγωγή απο λιγνίτη και πυρηνική.  Εσύ τι πιστεύεις δηλαδή, πως αν αναπαράγονται τέτοια σχόλια απο μηχανικούς, ο απλός πολίτης θα πειστεί πως πρέπει να λάβουμε περιβαλλοντικά μέτρα; 

Πως θα πειστεί ότι πρέπει να δωθούν λεφτά για σωστούς ΧΥΤΑ και στη συνέχεια να κάνει ανακύκλωση και να χτίσουμε και ΧΥΤΥ, όταν του λέμε πως επειδή οι ξένοι ρυπαίνουν είναι άδικο να τρώμε πρόστιμα;

Πως θα πειστεί πως πρέπει να εφαρμόσουμε στρατηγικό σχέδιο μείωσης τους λιθάνθρακα όταν του λέμε ψευδώς πως η Γερμανία έχει αυξήσει την παραγωγή απο άνθρακα;

Πως να πειστεί πως οι περιβαλλοντικές οδηγίες είναι σωστές όταν του λέμε πως άδικα πληρώνουμε για την εφαρμογή τους;

Αυτό λοιπόν θέλω να τονίσω, απο κει και πέρα αν εσύ θεωρείς πως αυτά μπορούν να ενώ προσπαθούμε συνέχεια να μειώσουμε τα δικά μας λάθη και να τονίσουμε των ξένων, σεβαστό. Μακάρι να έχω άδικο.

Link to comment
Share on other sites

On 17/4/2018 at 11:42 ΜΜ, Ήρωνας said:

...παρουσιάζουν τις περιβαλλοντικές καταστροφές που προκαλούμε στην ίδια μας την πατρίδα ως ήσσονος σημασίας και παραθέτεις και 2 στοιχεία που είναι ψευδή για την παραγωγή απο λιγνίτη και πυρηνική.  Εσύ τι πιστεύεις δηλαδή, πως αν αναπαράγονται τέτοια σχόλια απο μηχανικούς, ο απλός πολίτης θα πειστεί πως πρέπει να λάβουμε περιβαλλοντικά μέτρα; 

Πως θα πειστεί πως πρέπει να εφαρμόσουμε στρατηγικό σχέδιο μείωσης τους λιθάνθρακα όταν του λέμε ψευδώς πως η Γερμανία έχει αυξήσει την παραγωγή απο άνθρακα;

Περίμενε μπρε μην τρέχεις. Κατ' αρχήν να κάνουμε ένα σχόλιο στα δικά σου που λες ότι οι Έλληνες δεν ανακυκλώνουν. Πάλι στο ίδιο site του ΕΟΑΝ (μέχρι το 2015):

https://www.eoan.gr/el/content/13/apovlita-eidon-ilektrikou-ilektronikou-exoplismou-ahhe

θα δεις στην καρτέλα "στατιστικά" ότι οι στόχοι ανακύκλωσης στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά απόβλητα - θέμα του νήματος - υπερκαλύφθηκαν!!! Αυτά μόνο και μόνο για την αποκατάσταση της τάξης.

Για πάμε τώρα στα "ψέματα":

 http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=661220

https://energypress.gr/news/tasos-sarantis-i-anagennisi-toy-vromeroy-ligniti

http://www.naftemporiki.gr/story/1014132/germania-i-greenpeace-prospathei-na-agorasei-ergostasia-ligniti-gia-na-ta-kleisei

Απ' ότι βλέπεις οι παραπάνω δημοσιεύσεις, αν και είναι του 2014, δεν προέρχονται από το prasinaaloga.gr αλλά από κάποια blogs καθιερωμένα - συστημικά θα έλεγα -  και δείχνουν ότι υπάρχει καπνός και μάλιστα πυκνός.

http://www.naftemporiki.gr/story/1014132/germania-i-greenpeace-prospathei-na-agorasei-ergostasia-ligniti-gia-na-ta-kleisei

Και εδώ:

http://awsassets.panda.org/downloads/dirty_30_report_finale.pdf

είναι μια έκθεση από τις CAN, WWF, HEAL, Klima Allianz, European Environmental Bureau όπου στη σ. 9/17 γράφει:

"Case study: Four of the five dirtiest power plants in the EU are in Germany"

Μακάρι να είμαι εγώ ο ψεύτης αλλά κάτι μου λέει ότι την επόμενη φορά στη σέντρα θα είναι πάλι οι...Αλαμανοί και αυτή τη φορά για τον λιγνίτη. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε διότι:

http://greenagenda.gr/οι-απε-έσπασαν-την-πρωτοκαθεδρία-του-λ/

Ας πιάσουν και οι Γερμανοί το 28% στην λιγνιτική παραγωγή και το ξανασυζητάμε...

Για την πυρηνική ενέργεια της Ευρώπης και γενικώς για ενεργειακά ζητήματα πολύ ευχαρίστως να σου αναρτήσω τις πηγές μου. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά έχω φανερές πηγές. 

Η ανησυχία για το περιβάλλον είναι υγιής και την έχει πάρα πολύς κόσμος. Η εκμετάλλευση όμως της περιβαλλοντικής ανησυχίας του κόσμου, για την προώθηση ιμπεριαλιστικών οικονομικών συμφερόντων και αντεθνικών πολιτικών είναι καταδικαστέα. Και αυτό βεβαίως δεν το κάνεις εσύ, αλλά το κάνουν τα τελευταία χρόνια κάποιοι άλλοι. Και δεν μιλάω φυσικά για τις ευρωπαϊκές οδηγίες σχετικά με το περιβάλλον, διότι αυτές είναι ένας μέσος όρος περιβαλλοντικής αντίληψης όλων των ευρωπαϊκών κρατών και χρειάζονται οπωσδήποτε στρατηγική εφαρμογής.  Οι υστερίες κάνουν κακό και από δαύτες έχουμε μπόλικες εδώ στο εσωτερικό. Στο εξωτερικό μούγκα στη στρούγκα.

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζεις τι σημαίνει Cherry picking; Αυτό ακριβώς κάνεις. Σαν το μαθητή που παίρνει 20 στην γυμναστική και 5 στα υπόλοιπα μαθήματα και λέει εγώ έχω 20αρι!

Διαλέγεις ΜΟΝΟ την ανακύκλωση ηλ. συσκευών. Τι κάνουμε όμως στο σύνολο; Πατώνουμε. Και εδώ σε άρθρο.

Μετά μου παρουσιάζεις άρθρα 4ετίας με προβλέψεις. Άμα ήταν να εμπιστευόμαστε τα άρθρα, ο ΠΑΟΚ θα είχε 4 πρωταθληματα τα τελευταία 5 χρόνια :P

Γιατι δεν διαλέγεις τα πραγματικά δεδομένα; Θα δεις πως όσα λες για αύξηση της παραγωγής ενέργειας από λιθάνθρακα και  πυρηνική δεν ισχύουν.

Δες εδώ, εδώ, εδω και εδώ. Στα δύο πρώτα η πηγη είναι η ίδια. Τρεις διαφορετικές πηγές σου λένε πως δεν ισχύουν όσα γράφεις, αλλα ας εμπιστευτούμε τις προβλέψεις ενός αρθρογράφου από το 2014.

Η ουσία είναι μία. Εμείς ψάχνουμε να βρούμε άρθρα και προβλέψεις για να δείξουμε πόσο κακοί είναι οι βόρειοι και πόσο αδικημένοι είμαστε εμείς.

Στο μεταξύ αυτοί κάνουν στρατηγικά σχέδια για κυκλικές οικονομίες στο εσωτερικό τους (φυσικά βγάζοντας κέρδος προμοτάροντας τον υπερκαταναλωτισμό σε άλλες χώρες). όμως την χώρα τους την νοιάζονται. Έτσι έφτασε μια χώρα χωρίς ήλιο και ζέστη (η Ολλανδία) να είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας γεωργικών προϊόντων στην Ευρώπη (άσχετως αν  δεν τρώγονται). Στην Ελβετία οπου εδρεύουν μερικές απο τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές του κόσμου (και ναυτιλιακές χωρίς να έχει θάλασσα), προσπαθούν να καθαρίσουν μέχρι και τα μικρογραμμάρια αντιβιοτικών απο τα υγρά απόβλητα, την στιγμή που στην Ελλάδα δεν μπορούμε να τα καθαρίσουμε απο οργανικά και άζωτο. Στο μεταξύ, οι φαρμακευτικές τους προωθούν την υπερσυνταγογράφηση αντιβιοτικών στις χώρες του Νότου η οποία οδηγεί στην ανάπτυξη στελεχών ανθεκτικών στα αντιβιοτικά και μετά δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα παθογόνα βακτήρια. Φυσικά στην χώρα τους για να πάρεις αντιβίωση πρέπει να είσαι ένα βήμα πριν την εντατική.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως όσο και να χτυπιόμαστε, τα αποτελέσματα δείχνουν πως κάτι κάνουν καλύτερα απο μας. 'Οχι γιατί είναι καλύτεροι εκ φύσεως ή γιατί είναι πιο έξυπνοι, αλλα να πάρει, την χώρα τους την σέβονται. Και όσο και να πιστεύεις το αντίθετο, το αποτέλεσμα δείχνει πως εμείς ΔΕΝ είμαστε τόσο καλοί στην προστασία της πατρίδας μας. Αυτό με ενδιαφέρει εμένα. Όταν λοιπόν ως Έλληνες προσπαθούμε να φανούμε καλύτεροι βασιζόμενοι στα λάθη των άλλων και δεν κοιτάμε να γίνουμε καλύτεροι βασιζόμενοι στην προοδο την δικιά μας, δεν υπάρχει μέλλον. 

Edited by Ήρωνας
Link to comment
Share on other sites

 

Παράθεση

Διαλέγεις ΜΟΝΟ την ανακύκλωση ηλ. συσκευών. Τι κάνουμε όμως στο σύνολο; Πατώνουμε. Και εδώ σε άρθρο.

Αυτά, για την οργάνωση των οικιακών απορριμάτων, την κομποστοποίηση, την χαμηλή ανακύκλωση του πλαστικού, στα επισημάναμε 200 άνθρωποι στις προηγούμενες συζητήσεις για την πλαστική σακούλα. Εσύ το βιολί σου.

Παράθεση

Στο μεταξύ αυτοί κάνουν στρατηγικά σχέδια για κυκλικές οικονομίες στο εσωτερικό τους (φυσικά βγάζοντας κέρδος προμοτάροντας τον υπερκαταναλωτισμό σε άλλες χώρες). όμως την χώρα τους την νοιάζονται. Έτσι έφτασε μια χώρα χωρίς ήλιο και ζέστη (η Ολλανδία) να είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας γεωργικών προϊόντων στην Ευρώπη (άσχετως αν  δεν τρώγονται). Στην Ελβετία οπου εδρεύουν μερικές απο τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές του κόσμου (και ναυτιλιακές χωρίς να έχει θάλασσα), προσπαθούν να καθαρίσουν μέχρι και τα μικρογραμμάρια αντιβιοτικών απο τα υγρά απόβλητα, την στιγμή που στην Ελλάδα δεν μπορούμε να τα καθαρίσουμε απο οργανικά και άζωτο. Στο μεταξύ, οι φαρμακευτικές τους προωθούν την υπερσυνταγογράφηση αντιβιοτικών στις χώρες του Νότου η οποία οδηγεί στην ανάπτυξη στελεχών ανθεκτικών στα αντιβιοτικά και μετά δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα παθογόνα βακτήρια. Φυσικά στην χώρα τους για να πάρεις αντιβίωση πρέπει να είσαι ένα βήμα πριν την εντατική.

...Να μας κλείσει εδώ μέσα στη χώρα μας με αθέμιτο ανταγωνισμό τη μοναδική ελληνική ζυθοποιία που έχουμε κλπ κλπ. Εδώ προσδιορίζεις άριστα, τον γεωπολιτικό όρο "Γότθος". Εύγε! 

Παράθεση

Δες εδώ, εδώ, εδω και εδώ. Στα δύο πρώτα η πηγη είναι η ίδια. Τρεις διαφορετικές πηγές σου λένε πως δεν ισχύουν όσα γράφεις, αλλα ας εμπιστευτούμε τις προβλέψεις ενός αρθρογράφου από το 2014. Η ουσία είναι μία. Εμείς ψάχνουμε να βρούμε άρθρα και προβλέψεις για να δείξουμε πόσο κακοί είναι οι βόρειοι και πόσο αδικημένοι είμαστε εμείς.

Να σε βοηθήσω λίγο. Τα άρθρα αυτά (σου επισήμανα πρώτος ότι είναι του 2014) δεν προκύπτουν από έναν "αρθρογράφο" της εποχής, αλλά είναι δηλώσεις και απόψεις Γερμανών πολιτικών από τη συζήτηση που έγινε το 2014 για το μείγμα του ενεργειακού καυσίμου της Γερμανίας. Η κυβέρνηση τους καθησύχασε, δεν άνοιξε μύτη από τους "ακτιβιστές", και έκτοτε δεν ξανάγινε άλλη δημόσια συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο. Γι' αυτό και δεν γράφτηκαν άλλα παρόμοια άρθρα μετέπειτα. Το αν είχαν δίκιο αυτοί οι πολιτικοί, ή όχι, θα το δούμε μετά το 2021. Οι παράγοντες που θα κρίνουν τότε τις αποφάσεις της Γερμανίας δεν θα είναι ούτε το ελληνικό πρωτάθλημα, ούτε ο ΜΠΑΟΚ :P ούτε τα πρασινάλογα της Γερμανίας (Γκρη-πίσ-ηδες, Βε-βε-έφ-ηδες και άλλα νούμερα), παρά μόνο τρία πρόσωπα: Ο Ντόναλτ, ο Βλαδίμηρος και η Αγγέλα. ή οι αντικαταστάτες τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι 4 πράγματα.

1) Πως ΔΕΝ πρέπει η πρώτη μας αντίδραση σε τέτοιες ειδήσεις να είναι "α κοιτάξτε οι ξένοι ρυπαίνουν άρα οι περιβαλλοντικές οδηγίες ή τιμωρίες που μας επιβάλλουν είναι άδικες" (γιατί αυτό λετε ξεκάθαρα στα πρώτα σχόλια, δε νομίζω πως μπορείς να το αρνηθείς).

2) Ο λόγος που στην Ελλάδα δεν θα δεις τέτοιες ειδήσεις, είναι γιατί η χώρα μας και οι εταιρίες τις ΔΕΝ έχουν τόσο μεγάλο κύκλο εργασιών. Προφανώς, μεγαλυτερες εταιρίες προκαλούν και μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές. Ούτε αυτοί είναι καλυτεροι, ούτε εμείς είμαστε χειρότεροι. Το ίδιο είμαστε, απλά έχουμε διαφορετικά οικονομικά μεγέθη.

3) Σε ό,τι αφορά την περιβαλλοντική προστασία της ίδιας τους της χώρας, οι ξένοι είναι έτη φωτός μπροστά. Και δεν υπάρχει τίποτα που να μας εμποδίζει να τους φτάσουμε πέρα απο το αν το θέλουμε ή οχι. Και εδώ είναι που διαφωνούμε. Εσύ λες ξεκάθαρα "Ότι μπορούμε κάνουμε." στο σχολιο σου, εγώ διαφωνώ κάθετα  και πιστεύω πως δεν κάνουμε ούτε τα μισά απο αυτά που μπορουμε. Και κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες όπως πχ η μορφολογία της χώρας και η πυκνότητα του πλυθησμού δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τις χαοτικές διαφορές στις περισσότερες περιβαλλοντικές επιδόσεις.

4) Μην προσπαθείτε να βγάλετε γερμανοτσολίαδες όσους λένε πως το να κρυβόμαστε πίσω απο εγκλήματα άλλων δεν προσφέρει τίποτα στην χώρα μας. Με την λογική που αναφέρω στο 1) δεν υπαρχει περίπτωση να αλλαξει τίποτα στην Ελλάδα. Η λογική αυτή άθελα προσφέρει άλλοθι σε κάποιους πονηρούς και δίνει την εντύπωση στους μη ειδικούς αναγνώστες πως αυτά που κάνουμε σαν χώρα είναι μικρής σημασίας και άρα δεν χρειάζονται μέτρα (ενώ ξέρω πως δεν πιστεύεις εσύ ή οι υπόλοιποι σχολιαστές κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση).

Η ουσία είναι πως μετά απο 4 σελίδες σχολίων, άκρη δεν βγάλαμε οπότε δεν βλέπω λόγο να το συνεχίσουμε.

Επίσης είναι αστείο και κουραστικό να αλλάζεις τα λόγια σου όταν σου λέω πως κάτι που γράφεις είναι λάθος. Πχ. έγραψες "Έχουν αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρενέργειας από λιγνίτη - λιθάνθρακα και πυρηνική ενέργεια στη χώρα τους και δεν ανοίγει ρουθούνι". Ο παρακείμενος δηλώνει κάτι που έχει γίνει. Τώρα μου λες να περιμένω 2.5 χρόνια μήπως και γίνει αυτό που λες πως έγινε. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.