Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Στα 92.620 στρέμματα οι πλημμυρισμένες εκτάσεις στην Π.Ε. Έβρου


Engineer

Recommended Posts

Αυτά είναι άλλωστε τα δεδομένα που παρατηρήθηκαν κατόπιν ενεργοποίησης της υπηρεσίας “Copernicus/Emergency Management Service – Rapid Mapping της Ε.Ε.” στις 30 Μαρτίου, με στόχο την άμεση χαρτογράφηση περιοχών που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες στον Έβρο. Η απόφαση λήφθηκε από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ, κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, και μετά από αίτημα της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ.

 

Ειδικότερα, σκοπός είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που έχουν πλημμυριστεί, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων πολιτικής προστασίας που εμπλέκονται στην καταγραφή ζημιών, καθώς και στη διαχείριση των συνεπειών από το καταστροφικό φαινόμενο.

 

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και σήμερα είναι στη διάθεση μας τα χαρτογραφικά δεδομένα και προϊόντα που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων για τις περιοχές που έχουν πληγεί. Να σημειωθεί πως έχουν διενεργηθεί ρήξεις αναχωμάτων προς καλύτερη διαχείριση της κατάστασης.

 

Νικήτας Διαμαντόπουλος

 

Δείτε παρακάτω τις εικόνες του δορυφόρου:

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Posted Image

 

Πηγή: http://www.e-evros.g...ebroy/post34737

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.