Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επαγγελματικά


ergatikos2011

Recommended Posts

Γειά σας φίλες και φίλοι του forum.

Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη.

Έχω έναν φίλο μου ο οποίος σε λίγο καιρό θα αποφοιτήσει από το ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ (Μηχανικός Πληροφορικής - Παλαιά ονομασία "Πληροφορική με Πολυμέσα") και μου αναφέρει συνεχώς σχετικώς με το ότι η συγκεκριμένη σχολή έχει κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα - ότι έχει σχέση με Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς σε ότι αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα - ούτε μπορεί να υπογράφει αυτόνομα τηλεπικοινωνιακές μελέτες και με την σφραγίδα του Ελληνικού κράτος κ.ο.κ.

Επειδή εγώ δεν γνωρίζω ακριβώς τι ισχύει με την παραπάνω σχολή μπορείτε να με ενημερώσετε ανάλογα; Ισχύει ότι είναι η ισχυρότερη σχολή Πληροφορικής στην Ελλάδα σε ότι αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα ή είναι περισσότερο θέμα γκλάμουρ? Οι απόφοιτοι της παραπάνω σχολής έχουν δικαίωμα υπογραφής και με τι κριτήρια? Έχουν σχέση οι απόφοιτοι της παραπάνω σχολής με τους ΗΜΜΥ. Εγγράφονται σε επαγγελματικό σωματείο? Παρακαλώ όπως με καθοδηγήσετε διότι έχω μπερδευτεί!!!

Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τα επαγγελματικά δικαιώματα ορίζονται στο σχετικό ΦΕΚ https://www.teicrete.gr/ie/el/σελίδες-τμήματος/επαγγελματικά-δικαιώματα . Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

 

Αν επιτρέπεται, εσύ τι σχολή έχεις τελειώσει και πού;

Link to comment
Share on other sites

Είναι υποχρεωτικό ο παραπάνω απόφοιτος να εγγραφεί σε κάποιο επαγγελματικό σύλλογο για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή όχι γιατί από όσα ξέρω η Πληροφορική δεν είναι νομοθετικώς ρυθμιζόμενο επάγγελμα στην Ελλάδα. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Δηλαδή μπορεί να υπογράφει και να σφραγίζει μελέτες δικτύων Η/Υ - Τηλεπικοινωνιών ή όχι; Επειδή το παραπάνω ΦΕΚ δεν το αναφέρει καθαρά το συγκεκριμένο θέμα.

Εγώ είμαι απόφοιτος Πανεπιστημίου Εξωτερικού ως Μηχανικός Η/Υ. Επειδή μου είπε την παραπάνω σχολή ένας φίλος μου ότι τελειώνει και είχε πολλά θετικά σχόλια για το παραπάνω τμήμα "Πληροφορική με Πολυμέσα". Για αυτό και ρωτάω. Αλλά δεν ξέρω αν έχει σχέση με ΗΜΜΥ (δικαίωμα υπογραφής μελετών κλπ).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.