Μετάβαση στο περιεχόμενο

κατεστραμενο καλωδιο οτε


Recommended Posts

Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω σε παλαιο σπιτι στην Σαλαμινα ,μου κοψανε (μαλλον κλεφτονια )το καλωδιο του ΟΤΕ  που ηταν καρφωμενο στον τοιχο στην αυλη εξωτερικα .Τι πρεπει να κανω για την αντικατασταση του?Σε πιον πρεπει να απευθυνθω?Παρακαλω αμα ξερει καποιος στο [email protected]

Link to comment
Share on other sites

Εφ' όσον αναφέρατε ότι πρόκειται για παλαιό κτήριο τότε κατά πάσα πιθανότητα το καλώδιο σας από το εσωτερικό της οικίας καταλήγει έξω σε ένα μεταλλικό ή πλαστικό κουτί σαν αυτά της εικόνας που επισυνάπτω.

Εάν σας έχουν κόψει το καλώδιο  μεταξύ κουτιού & της οικίας σας η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι η εξής :

(α) Καλείτε έναν τεχνικό να σας αντικαταστήσει το καλώδιο αλλά σε καμία περίπτωση να ΜΗΝ ανοίξει το κουτί του ΟΤΕ και να ΜΗΝ προσπαθήσει να το συνδέσει μόνος του.  Καλό είναι στην άκρη του νέου καλωδίου που θα την αφήσει ΔΙΠΛΑ στο κουτί, να κολλήσετε και ένα χαρτάκι με τον αριθμό της τηλεφωνικής σας σύνδεσης και τα στοιχεία σας.

(β) Μετά  επικοινωνείτε με την εταιρεία που έχετε σύμβαση παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών (πχ Wind, CYTA, COSMOTE, VODAFONE κλπ) και δηλώνετε την βλάβη ενημερώνοντας τους ότι έχετε αντικαταστήσει το καλώδιο και ζητώντας τους να έρθουν για την σύνδεση. Από εκεί και πέρα η εταιρεία σας είναι αρμόδια  για να κανονίσει να έρθει συνεργείο και να πραγματοποιήσει  την σύνδεση και τον έλεγχο.

 

Στην περίπτωση τώρα που σας έχουν κόψει το καλώδιο ΜΟΝΟ  από την πλευρά του κουτιού με κατεύθυνση  την κοντινότερη κολώνα ΟΤΕ ή το υπόγειο δίκτυο τότε επικοινωνείτε με την εταιρεία με την οποία έχετε   σύμβαση παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών και δηλώνετε την καλωδιακή βλάβη.

 

Και στις δύο περιπτώσεις εάν έχετε σύμβαση με τον ΟΤΕ θα έρθουν σχετικά σύντομα. Εάν όμως είστε σε άλλον πάροχο τότε ίσως καθυστερήσει λίγο η διαδικασία και καλό είναι να τους ενοχλήσετε ξανά για να την επισπεύσουν.

 

 

OTE_Box.jpg

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα ευχαριστω για την απαντηση ,θα ηθελα να συμπληρωσω οτι εχω γραμμη τηλεφωνου οχι ομως ενεργη(ειχε διακοπει απο χρονια )αλλα τωρα θα ηθελα να κοιταξω για συνδεση με internet γι αυτο το κοιταζω..........τι θα κανω..........επιπλεον απο οτι εχω δει δεν εχει κουτι πουθενα η γραμμη παει κατευθειαν στον στυλο............

θα ημουμν υποχρεως εαν μου απαντουσατε επιπλεον σε αυτα που γραφω ευχαριστω......

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτή την περίπτωση αρκεί να καλέσετε έναν τεχνικό ο οποίος θα ελέγξει/επισκευάσει/αντικαταστήσει την υπάρχουσα γραμμή από το εσωτερικό του σπιτιού και θα την τερματίσει σε κατάλληλο κουτί με οριολωρίδα στην οποία θα έχει μαρκάρει εμφανώς το ή τα ζεύγη των καλωδίων που καταλήγουν εντός της οικίας. 

Το κουτί που θα τερματιστεί το καλώδιο θα βρίσκεται εκτός οικίας κοντά στην εξώπορτα σας εφ'οσον μιλάμε για μονοκατοικία.  

Εάν η οικία είναι εντός οικοπέδου με περίφραξη και βρίσκεται μακρυά από την περίφραξη, τότε καλό είναι ο δικός σας τεχνικός να τοποθετήσει το κουτί όσο ποιό κοντά στην είσοδο του οικοπέδου γίνεται διότι ο ΟΤΕ ενδέχεται να σας χρεώσει με κόστος περίπου 12 Ευρώ ανά μέτρο από την κολώνα του μέχρι το κουτί σας εάν η απόσταση είναι από 20 μέτρα έως και 100 μέτρα. Για απόσταση μεγαλύτερη των 100 μέτρων θα σας ενημερώσουν για το έξτρα κόστος σύνδεσης.   Όλα αυτά ισχύουν σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωσή του ΟΤΕ  με ημερομηνία  10 Ιανουαρίου 2018.

Όταν ο τεχνικός σας ολοκληρώσει την εργασία του εσείς απλά θα επικοινωνήσετε με την εταιρεία με την οποία θέλετε να κάνετε συμβόλαιο τηλεφωνίας/ίντερνετ.

Από εκεί και πέρα είναι ευθύνη της εταιρείας.  Θα έρθει δικό τους συνεργείο να κάνει αυτοψία και να σας ενημερώσουν για το αν θα χρεωθείτε για την σύνδεση με την κολώνα ΟΤΕ. Επίσης  θα φροντίσουν να κάνουν την σχετική σύνδεση. Συνήθως κλείνουν ραντεβού για αυτή την εργασία.

 

Edited by CybEng
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.