Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

NASA: Εικονική περιήγηση στην Σελήνη σε ανάλυση 4Κ


Engineer

Recommended Posts

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια εντυπωσιακή εικονική περιήγηση της Σελήνης σε ανάλυση 4K, χρησιμοποιώντας δεδομένα που συλλέχθηκαν από το διαστημικό σκάφος Lunar Reconnaissance Orbiter. 

Η συλλογή των δεδομένων ξεκίνησε το 2009 κα μέσα από το βίντεο μπορούμε να θαυμάσουμε μια σειρά χαρακτηριστικών και διαφοποιήσεων που παρουσιάζονται στην επιφάνεια του φεγγαριού. Τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά τονίζονται με διαφορετικούς χρωματισμούς, ενώ δεν απουσιάζουν και οι απαραίτητες πληροφορίες.

«Πολλά από τα χαρακτηριστικά αυτά είναι γνωστά στους επαγγελματίες και ερασιτέχνες παρατηρητές της Σελήνης, όμως κάποια από αυτά μπορούν να φανούν πιο καθαρά από το Διάστημα. Άλλα είναι μεγάλα και παλαιότερα, όπως η Mare Orientale, μια λεκάνη με δεκάδες κρατήρες πρόσκρουσης, της οποίας ένα μέρος βρίσκεται στην ορατή πλευρά του φεγγαριού, ο κρατήρας South Pole Aitken, ο κρατήρας Tycho και το οροπέδιο Αρίσταρχος» αναφέρει η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία.

«Οι μόνιμα σκιασμένες περιοχές κοντά στους πόλους είναι δύσκολο να φωτογραφηθούν, αλλά είναι ευκολότερο να μετρηθούν σε ύψος, ενώ αρκετές από τις περιοχές προσγείωσης του Apollo, όλες σχεδόν σχετικά κοντά στον ισημερινό, απεικονίζονται με αρκετά υψηλή ανάλυση – περίπου 25 εκατοστά ανά εικονοστοιχείο».

Η συγκεκριμένη 4K εμπειρία είναι ένα follow-up του αρχικού βίντεο “Tour of the Moon” το οποίο κυκλοφόρησε το 2011.

 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.