Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νεο Ε3 - Ερωτήσεις και απορίες


Recommended Posts

Για όποιον ενδιαφέρεται, αναφορικά στην λογιστική και την φορολογική βάση των ασφαλιστικών εισφορών & εκκαθαρίσεις μπορεί να δει το άρθρο του κ. Βαγγέλη Μιχελινάκη (Οικονομολόγος - Φοροτεχνικός) στο taxheaven καθώς και για όποιους έχουν συνδρομή στο taxheaven το ακόμη πιο αναλυτικό άρθρου του κ. Κωνσταντίνου Κουλογιάννη (Λογιστής - Φοροτεχνικός)

Edited by georgegaleos
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

απο τα συμφραζομενα

(Άρα σε κάθε περίπτωση και εφόσον εκδοθεί εγκαίρως η εκκαθάριση στη λογιστική βάση θα απεικονίζεται το δεδουλευμένο ποσό.)

επικουρικο και εφαπαξ, αν δεν εκκαθαριστουν μεχρι το περας προθεσμιας δηλωσεων, δεν περιλαμβανονται στη λογιστικη βαση του 2017

Link to comment
Share on other sites

... και τότε (αν εκδοθούν μετά το πέρας των φορολογικών δηλώσεων) θα εμφανισθούν στην λογιστική βάση του 2018.
Οπότε έχουμε δύο περιπτώσεις χρονικά τότε:
α) ή θα πληρωθούν εμπρόθεσμα (είτε είναι σε δόσεις, είτε εφάπαξ) και θα βαρύνουν στην φορολογική βάση τα αποτελέσματα του 2017, άρα τροποποιητική για το 2017 η οποία θα είναι εκπρόθεσμη, επομένως 250€ πρόστιμο.
β) ή θα πληρωθούν εκπρόθεσμα (είτε είναι σε δόσεις, είτε εφάπαξ), άρα πρόστιμο λόγω εκπρόθεσμης πληρωμής και θα βαρύνουν στην φορολογική βάση (πλην των προσαυξήσεων) τα φορολογικά αποτελέσματα του 2018, και δεν κάνουμε τροποποιητική στο 2017.

lose-lose διαλέγουμε το οικονομικότερο :???:

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνουμε τροποποιητική σημαίνει πως χάνουμε έξοδα από το 2017 και έτσι μεγαλύτερο φόρο και μελλοντικές ασφαλιστικές εισφορές. Υπάρχουν κυρώσεις αν ενώ τα πληρώσουμε εμπρόθεσμα  επιλέξουμε να μην κάνουμε τροποποιητική???

Οπότε αν κερδίζουμε περισσότερα από 250€ κάνουμε τροποποιητική..

Αν και δεν μπορώ να καταλάβω, θα χρεωθούμε πρόστιμο για κάτι που δεν είναι δική μας ευθύνη???

 

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πω τι νομίζω ως μη ειδήμων.
Έτσι όπως το θέτεις (δηλ. αν ενώ τα πληρώσουμε εμπρόθεσμα  επιλέξουμε να μην κάνουμε τροποποιητική και υποθέτω ότι θες να τα εκπέσεις στο 2018) και με βάση την ισχύουσα διαδικασία έκπτωσης των εισφορών και με βάση τις όποιες γνώσεις έχω, θεωρώ ότι (σε έλεγχο) μάλλον τίθεται θέμα ανακριβούς φορολογικής δήλωσης (τόσο του 2017 όσο και του 2018) και πιθανολογώ ότι προκύπτει πρόστιμο. Γενικότερα για τα ποσά των προστίμων των φορολογικών δηλώσεως μπορείς να δεις το άρθρο του taxheaven.

(Σχολιάζοντας το τελευταίο σου ερώτημα) ...και όλα αυτά επειδή η ΑΑΔΕ από την μία δεν είχε προβλέψει στο πως θα εκπίπτουν οι εισφορές τα χάλια του ΕΦΚΑ να κάνει (αν και όποτε κάνει) εκκαθαρίσεις ενάμισι χρόνο μετά και από την άλλη η ΑΑΔΕ να μην έχει βγάλει κάποια διευκρινιστική γαι την αντιμετώπιση αυτού του γεγονότος.

Edit: Ίσως μπορεί να ισχύσει αυτό που είχαμε συζητήσει κάποια στιγμή, ότι ο κρίσιμος χρόνος για την έκπτωση να είναι η ΠΡΩΤΗ ΑΡΧΙΚΗ βεβαίωση της οφειλής. Οπότε αν βεβαιωθούν για πρώτη φορά μετά την προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να εκπίπτουν στο έτος που θα βεβαιωθούν [ή πληρωθούν (?) αν "καβαλήσουν" έτος οι πιθανές δόσεις].

Δεν ξέρω ... τι να πω ... εδώ ακόμη οι πληρωμές που κάναμε που αφορούν στο ειδοποιητήριο του Μαρτίου και της εκκαθάρισης δεν έχουν πάει να εξοφλήσουν την όποια οφειλή.
 

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Όχι, δεν λέω να μπουν στο 2018. Να μην μπουν πουθενά.... Εγώ για παράδειγμα έχω από εκκαθάριση να πληρώσω 300€. Να μπω σε αυτήν την διαδικασία, γιατί?

Αυτά τα 300€ σημαίνουν μείωση φορολογίας κατά 66€ και μείωση εισφορών κατά Χ €. Δηλαδή να πληρώσω 250€ για να ωφεληθώ λιγότερο? Για βλάκες ψάχνουν?

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει αν εμφανιστούν ορθά στο Ε3(πιν.Ε).

Όπως είπα το θεωρώ αστοχία της ΑΑΔΕ που δεν έχει προβλέψει κάτι τέτοιο ή δεν έχει φροντίσει ακόμη να το διορθώσει (στο βαθμό αν θες που ακόμη το επικ+εφάπαξ δεν έχουν εκδοθεί).

Δες λίγο και το βιντεάκι από το taxheaven που ανέφερα εδώ, αν δεν το έχεις δει.

Προσωπικά την δήλωση την έχω έτοιμη (έχω πληρώσει τον Μάρτιο και όλες τις δόσεις της εισφοράς από την εκκαθάριση --λόγω του ότι ήταν μικρό το ποσό, 44€) και το μόνο που με προβληματίζει στο να την υποβάλλω είναι το ότι ακόμη δεν έχουν εκδοθεί το επικ & εφάπαξ. Έχω κολλήσει πολύ ...δεν ξέρω ..ίσως δεν πρέπει ... ελπίζω σε κάποια θέση-γνώμη και από τους λογιστές του forum μας, στο αν πρέπει ή όχι να προχωρήσω στην οριστική υποβολή της δήλωσης.

 

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Αυτ'ο το θεμα με τα επικουρικά που δεν εχουν εκδοθεί, με τις επιστροφές που ΘΑ γινουν και ολο το πακετάκι είναι κωμικοτραγικά....

 

Φυσικά όταν έρθει η ωρα για τα πρόστιμα, ομαδική μηνυση για το μπουρδέλο τους.

Link to comment
Share on other sites

20 λεπτά πριν, zefuros said:

Αυτ'ο το θεμα με τα επικουρικά που δεν εχουν εκδοθεί, με τις επιστροφές που ΘΑ γινουν και ολο το πακετάκι είναι κωμικοτραγικά....

 

Φυσικά όταν έρθει η ωρα για τα πρόστιμα, ομαδική μηνυση για το μπουρδέλο τους.

...και μία εικόνα του τι έρχεται ...

http://www.capital.gr/oikonomia/3293754/triplo-sok-eisforon-gia-tous-eleutherous-epaggelmaties-to-2019

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.