Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Έκθεση: Πάνω από το 95% της ανθρωπότητας αναπνέει μολυσμένο αέρα!


Engineer

Recommended Posts

Επτά δισεκατομμύρια άνθρωποι και πάνω από το 95% αναπνέει ανθυγιεινό αέρα, την ίδια ώρα που το 60% ζει σε συνθήκες που δεν πληρούν ακόμα και τα πλέον βασικά πρότυπα ποιότητας αέρα.

Αυτά προκύπτουν από την έκθεση State of Global Air του 2018, μια ετήσια αξιολόγηση του οργανισμού Health Effects Institute (HEI) για την ποιότητα του παγκόσμιου αέρα που βασίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η έκθεση διαπιστώνει πως η μόλυνση του αέρα συνέβαλε καθοριστικά σε 6,1 εκατ. πρόωρους θανάτους παγκοσμίως, κάτι που τη μετατρέπει στην τέταρτη συχνότερη αιτία θανάτου, πίσω μόνο από την υπέρταση, την κακή διατροφή και το κάπνισμα.

980x-600-x-343.jpg

Το πρόβλημα επιδεινώνεται μάλιστα, καθώς το 2014 το ποσοστό ήταν στο 92%. Δηλαδή, πάνω από 9 στους 10 πολίτες της Γης ζούσαν δηλαδή σε περιοχές που δεν ανταποκρίνονται καν στις πιο ουσιώδεις συνθήκες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας!

Κίνα και Ινδία πλήττονται περισσότερο από όλους, καθώς και οι δύο μαζί αντιστοιχούν σε περισσότερους από τους μισούς ανθρώπινους θανάτους που συνδέονται με τη ρύπανση του αέρα…


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

ακόμα ένας λόγος να προτιμούνται τα hybrid και τα αυτοκίνητα που εκπέμπουν λιγότερα γραμμάρια co2 ανά χιλιόμετρο.

Ακόμα ένας λόγος να αλλάξουν οι ιδιοκτήτες τα πορτοπαράθυρα με μονό τζάμι και να επιλέξουν διπλά κατάλληλα και λιγότερο ενεργοβόρα. Να κάνουν οικονομία στην τσέπη και ζεστασιά και δροσιά να έχουν τώρα το καλοκαίρι, καθώς η ενεργειακή θωράκιση του σπιτιού, του ακινήτου, μην αφήσουμε έξω τους επαγγελματικούς χώρους θα έχει ως αποτέλεσμα η ζέστη να μένει μέσα το χειμώνα και η δροσιά το καλοκαίρι. Επίσης για τις μέρες που η θερμοκρασία φτάνει ως τους 30 βαθμούς να επιλέγετε για τον δροσισμό σας τους ανεμιστήρες.

Ο Arche

Link to comment
Share on other sites

Η ενεργειακή θωράκιση έχει αποτέλεσμα μόνο σε συνδυασμό με την ενεργειακή νοοτροπία.

 

Πόσο "ενεργειακό" είναι το τέλεια μονωμένο κτήριο με ανάκτηση θερμότητας στο σύστημα κλιματισμού όταν ο υπάλληλος καπνίζει και αφήνει ανοιχτά τα παράθυρα;

Πόσο "ενεργειακό" είναι κατάστημα όταν η επιχείρηση έχει ανοιχτή την είσοδο συνέχεια για να μπαίνει πιο εύκολα μέσα ο πελάτης;

Πόσο "ενεργειακά συνειδητοποιημένος" είναι ο δημόσιος υπάλληλος που αφήνει ανοιχτό το κλιματιστικό όλο το βράδυ για να βρει την ιδανική θερμοκρασία το πρωί; (ναι, υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις).

Τι να κάνεις την υποδειγματική μελέτη όταν δεν εφαρμόζεται; Είδα σχολείο με μελέτη για εσωτερική θερμομόνωση, όπως είναι το βέλτιστο στα σχολεία, και στην πράξη μπήκε εξωτερική θερμομόνωση επειδή είναι πιο οικονομική.

Τι να κάνεις το "οικολογικό" αυτοκίνητο όταν ο οδηγός επιλέγει αντιοικολογική οδήγηση; Μπορεί ένα αυτοκίνητο Α να έχει την μισή κατανάλωση από το Β αλλά αν πηγαίνει με την διπλάσια ταχύτητα θα έχει διπλάσια κατανάλωση (η αεροδυναμική αντίσταση είναι πολλαπλάσια του τετραγώνου της ταχύτητας).

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.