Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πισίνα σε Δώμα


Forma

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

σε μελέτη ξενοδοχείου σε εκτός σχεδίου περιοχή η βέλτιστη χωροθέτηση της κοινόχρηστης πισίνας προκύπτει στο δώμα υποκείμενου διαμερίσματος και καθ' όλο το μήκος / πλάτος του. Θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας αν αυτό είναι εφικτό από άποψη στατική, μηχανολογική (ηχομόνωση, υγρομόνωση) κλπ. καθώς και την σχετική εμπειρία σας ή απόψεις από παραδείγματα εφαρμογής... Το βάθος της θα είναι max 1,50 - 1,70 μ.... 

ΥΓ. Δημιούργησα το θέμα στα "Αρχιτεκτονικά" αλλά ουσιαστικά δεν ήμουν σίγουρος σε ποιον τομέα να το αναρτήσω καθότι αφορά όλους τους κλάδους στις εργασίες μηχανικών...

 

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να είμαι ειδικός, θεωρώ το μεγαλύτερο πρόβλημα ότι θα είναι το τεράστιο βάρος (μόνο το νερό θα είναι 1500 - 1700 κιλά/τμ σύμφωνα με τα λεγόμενά σου).

Ακόμα σοβαρότερο πρόβλημα η δυναμική καταπόνηση του κτιρίου από τα κύματα που θα γίνονται σε πιθανό σεισμό, αλλά και από μια απλή βουτιά.

Σαν Ναυπηγός που σπούδασα, θυμάμαι ότι τα δεξαμενόπλοια δεν ταξιδεύουν ποτέ με μισογεμάτες δεξαμενές, για να μη γίνονται κύματα μέσα σε αυτές.

  • Like 1
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

 

:smile:

http://www.rizopoulospost.com/th-dikh-ths-pisina-sthn-taratsa-tou-kti/

και,

χωρις καμμια διαθεση διαφημισης, αφου ο οποιοσδηποτε μπορει να τα δει  στο διαδικτυο...

http://www.ladylike.gr/articles/living/voythksame-se-10-pisines-toy-kentroy-ths-athhnas.2913363.html

 

 

 

Edited by dimitris GM
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά... Δημήτρη όταν είδα το 1ο λινκ με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου χαμογέλασα καθώς νόμισα πως είναι χιουμοριστικό αλλά μετά διάβασα το κείμενο... πολύ ενδιαφέρον και το 2ο λινκ, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν υπήρχαν διαθέσιμες και τεχνικές πληροφορίες για κάποιο από αυτά ή αντίστοιχο... είμαι περίεργος αν πάλι σε κάποιο από αυτά βρίσκεται διαμέρισμα στον υποκείμενο, ακριβώς κάτω από την πισίνα ή αν  συνήθως βρίσκονται ΗΜ εγκαταστάσεις, βοηθητικοί χώροι, κοινόχρηστοι κλπ.

 

@antloukidis ενδιαφέρον, έχω ταξιδέψει αμέτρητες φορές με καράβι και βρεθεί στην πισίνα τους...  βέβαια ακόμα και στα μεγάλα πλοία της γραμμής εξωτερικού οι πισίνες δεν έχουν τις προδιαγραφές αντίστοιχων μεγάλων σύγχρονων κρουαζιερόπλοιων... παρεμπιπτόντως για σύγκριση μεγεθών, στην περίπτωσή μου πρόκειαι για πισίνα 6 χ 12 μέτρων... πάντως αναφορικά με αυτό που λες (και ως μη ειδικός) να αναφέρω ότι κάπου διάβαζα πως αντίθετα η ύπαρξη νερού μπορεί να βοηθήσει στην περίπτωση σεισμού (μέσω αποσβέσεων, ομαλοποιήσεων αν δεν κάνω λάθος);

Edited by Forma
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.