Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εξωτερική Θερμοπρόσοψη (κέλυφος) και εξωτερική επένδυση τοίχου


Forma

Recommended Posts

Εγώ πάλι γιατί βλέπω, μετά τις επεμβάσεις, την επένδυση να πέφτει πάνω στο κεφαλάκι κάποιου παιδιού που θα περάσει κάποια στιγμή από κάτω ?

Κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να απαιτείται μελέτη επάρκειας για οποιαδήποτε επέμβαση πάνω σε επενδύσεις (για την αρχική τοποθέτησή τους την απαιτούν οι κανονισμοί έτσι και αλλιώς).

Link to comment
Share on other sites

Βασικός λόγος για να πέσει η επένδυση είναι η συμπύκνωση υδρατμών από πίσω της, ΑΝ (με κεφαλαίο) θεωρήσουμε ότι έχει στερεωθεί σωστά στο υφιστάμενο υπόστρωμα. Το ζήτημα δεν είναι καθόλου απλό.

Link to comment
Share on other sites

23 λεπτά πριν, pirsogiannis said:

Εγώ αντιθέτως βλέπω και μάλιστα πολλά: βύσματα, είδος και πάχος κόλλας για την επιπεδότητα της θερμοπρόσοψης, συμπύκνωση υδρατμών πίσω από την θερμοπρόσοψη, υφιστάμενο -άγνωστο ? - υπόστρωμα πίσω από την πέτρα.

Μπατική τοιχ με πλημμελή εφαρμογή ΚΘΚ κτίριο του 1991. Δεν θα κάνω την κατασκευή εγώ, μόνο το εξοικ. αν το εντάξω.. αλλά επειδή σίγουρα θα με πυροβολήσει με ερωτήσεις για την επιλογή συνεργείου κλπ.. θέλω να είμαι ενημερωμένος από κάποιον που το έχει κάνει στην πράξη. Ευχαριστώ. 

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά θα κατέβαζα την επένδυση, δεν υπάρχει νόημα να υπάρχει μια λιθεπένδυση πίσω από μια θερμομόνωση. Κανένα νόημα όμως. Τώρα αν για θεωρητικούς λόγους έπρεπε το ζήτημα να αντιμετωπιστεί με την επένδυση να μείνει ως έχει , υπάρχουν 4-5 πράγματα που πρέπει να κοιτάξει κανείς ώστε να σιγουρέψει την δουλειά και τα οποία επιγραμματικά τα προανέφερα. Όμως δεν είναι τόσο απλά. Εγώ ξεκινάω από το ότι πρέπει να διερευνηθεί ο τρόπος στήριξης της επένδυσης και αν αυτός είναι σωστός,  και ο έλεγχος αν θα συμβεί υγροποίηση πίσω από την επένδυση, ο οποίος είναι ο πλέον κρίσιμος για το όλο "σύστημα" και δεν είναι και καθόλου απλός ως έλεγχος.

Edited by pirsogiannis
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.