Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η επαυξημένη πραγματικότητα έρχεται στα Google Maps


Engineer

Recommended Posts

Πιθανόν να σας έχει τύχει βγαίνοντας από το μετρό και χρησιμοποιώντας το smartphone σας και τους χάρτες της Google προκειμένου να πάτε στον προορισμό σας, οι οδηγίες να σας αναφέρουν κάποιο συγκεκριμένο δρόμο ο οποίος είναι πολύ κοντά σας, χωρίς όμως να ξέρετε σε ποια κατεύθυνση αυτός βρίσκεται.

Η μεγάλη πλειοψηφία συνήθως ξεκινά να περπατά προς ένα τυχαίο μέρος βλέποντας τη μπλε κουκκίδα στους χάρτες και τη πυξίδα, επιβεβαιώνοντας μετά από λίγα βήματα για το αν πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση ή όχι. Το πρόβλημα αυτό θέλει να λύσει η Google με τη νέα έκδοση των Google Maps η οποία θα κυκλοφορήσει σύντομα για iOS και Android, με ένα εντυπωσιακό σύστημα το οποίο συνδυάζει την κάμερα του smartphone σας,  την υπηρεσία StreetView καθώς και στοιχεία επαυξημένης πραγματικότητας.

Όπως είναι κατανοητό και από τη φωτογραφία, ο κάτοχος του smartphone γνωρίζει άμεσα που βρίσκεται αλλά και την κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσει με τις σχετικές ενδείξεις να εμφανίζονται στην οθόνη. Εκεί ακόμα μπορεί να δει διάφορα μέρη ενδιαφέροντος όπως εστιατόρια και εμπορικά κέντρα, τα οποία εμφανίζονται με ενδείξεις επαυξημένης πραγματικότητας στην ακριβή θέση για μια πολύ πιο διαδραστική εμπειρία. Μάλιστα η Google πειραματίζεται και με άλλα στοιχεία όπως το να προσθέσει για παράδειγμα μια ψηφιακή αλεπού πάνω στο χάρτη, την οποία και θα πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να φτάσετε στον τελικό σας προορισμό.

Screenshot_1.jpg.43bcdaf1c733f754097805eab3efd507.jpg

Ακόμα σε περιπτώσεις που το GPS δεν είναι αρκετό, η Google παρουσιάζει το σύστημα VPS το οποίο χρησιμοποιώντας δεδομένα που διαθέτει η Google από το Streetview και άλλες υπηρεσίες, εμφανίζει αμέσως στον χρήστη την ακριβή του θέση. Άλλες νέες λειτουργίες που θα ενσωματωθούν σύντομα στα Google Maps είναι η καλύτερη αξιολόγηση εστιατορίων, τα σημεία ενδιαφέροντος που την τελευταία εβδομάδα έχουν τις καλύτερες αξιολογήσεις, καθώς και ο εύκολος διαμοιρασμός μιας λίστας τοποθεσιών προκειμένου να ψηφίσει η παρέα για το που θα βγει το βράδυ.

maps.thumb.jpg.66f4ee428d3629215fa9189e1b7f3cd9.jpg


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.