Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σε λειτουργία ο εθνικός κόμβος παροχής σεισμολογικών δεδομένων


Engineer

Recommended Posts

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο της απόφασης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και των υπολοίπων μελών του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου για την ελεύθερη παροχή στην ερευνητική κοινότητα των δεδομένων των δικτύων σεισμογράφων και των επιταχυνσιογράφων, υλοποιήθηκε και λειτουργεί πλέον στο ΕΑΑ ο εθνικός κόμβος EIDA (European Integrated Data Archive).

Σε αυτόν τον εθνικό κόμβο, εκτός από τα δεδομένα του σεισμολογικού δικτύου του ΕΑΑ, παρέχονται και αυτά των Σεισμολογικών Εργαστηρίων των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης, Αθήνας, Πατρών και του ΤΕΙ Κρήτης. Επιπλέον, ο περιφερειακός ρόλος του κόμβου στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια ενισχύεται από τη διάθεση, μέσω αυτού, των δεδομένων των Σεισμολογικών Δικτύων Κύπρου και Μαυροβουνίου.

Οι κόμβοι EIDA είναι μία πρωτοβουλία του ευρωπαϊκού οργανισμού ORFEUS (Observatories and Research Facilities for European Seismology), στον οποίο το ΕΑΑ είναι μέλος, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που στοχεύει στον συντονισμό και την προώθηση των ψηφιακών σεισμολογικών δεδομένων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Ευρώπης.

Ήδη, κόμβοι EIDA λειτουργούν σε Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Ρουμανία, Τουρκία, Ελλάδα και Νορβηγία, παρέχοντας πρόσβαση σε δεδομένα από τοπικά και περιφερειακά δίκτυα σεισμογράφων, επιταχυνσιογράφων και άλλων γεωφυσικών δικτύων.

https://www.orfeus-eu.org/data/eida/


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.