Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ποσοστό προβόλων


Recommended Posts

γράφει το άρθρο 11 παρ.6

Στο σ.δ. δεν προσμετρώνται :

α.     Οι επιφάνειες των ανοιχτών εξωστών και ανοικτών ημιυπαίθριων χώρων, όταν η συνολική επιφάνεια των χώρων αυτών έχει ποσοστό μικρότερο ή ίσο του 40% της επιφάνειας που επιτρέπεται να δομηθεί στο οικόπεδο. Σε κάθε περίπτωση το ποσοστό των ανοιχτών ημιυπαίθριων χώρων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% της επιφάνειας που επιτρέπεται να δομηθεί.

 

ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ:

Α) Το ποσοστό βγαίνει με το μέγιστο επιτρεπόμενο στο γήπεδο ή με βάση αυτό που οικοδομείται ? Θεωρώ πως πάει με βάσει το μέγιστο επιτρεπόμενο βάσει του ΣΔ

Β) Αν σε κτίσμα έχω μόνο προβόλους και καθόλου ΗΧ, μπορώ να συμπεριλάβω το 40 % για τους προβόλους. Πιστεύω ναι γιατί αναφέρει πως η επιφάνεια τον ΗΧ δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% της επιφάνειας που επιτρέπεται να δομηθεί. Αφού λοιπόν δεν αναφέρει το ίδιο για τους προβόλους θεωρώ πως μπορώ να αφιερώσω το 40 % στο σύνολο του για τους προβόλους

Γ) Οταν έχω μη βατό στέγαστρο που καλύπτει κτίριο περιμετρικά (σε βιομηχανικό κτίριο πχ), αυτό το θεωρώ πρόβολο ή στέγαστρο / προστέγασμα και επομένως δεν μετρά καθόλου σε Κάλυψη και Δόμηση ? Το στέγαστρο δεν έχει εξωτερικά υποστηλώματα. Στηρίζεται στο φέροντα οργανισμό του κτιρίου και προβάλει από αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.