Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εφορία 12 φορές τον χρόνο σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών


Recommended Posts

"Δόσεις δώδεκα φορές τον χρόνο για την Εφορία, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, με μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες να καλούνται να πληρώνουν κάθε μήνα τον φόρο εισοδήματος αλλά και τον ΕΝΦΙΑ.

Ο φόρος που θα προπληρώνουν κάθε μήνα οι φορολογούμενοι θα υπολογίζεται με βάση τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους και το συνολικό ποσό που θα έχουν καταβάλει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», το νέο σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, θα κάνει αρχή με τον ΕΝΦΙΑ καθώς τα ακίνητα που έχει κάποιος στην κατοχή του συνήθως δεν μεταβάλλονται, αν δεν γίνει κάποια αγοραπωλησία ή μεταβίβαση με γονική παροχή, δωρεά ή κληρονομία.

Αρα τα ποσά που πληρώνει κάθε χρόνο ο φορολογούμενος είναι τα ίδια, εκτός κι αν αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες.

Το νέο σύστημα φαίνεται ότι έχει πάρει το «πράσινο φως» από τους θεσμούς καθώς δεν απέχει από την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Αυτό που παραμένει ανοιχτό είναι ο πως θα εισπράττεται ο φόρος από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, δηλαδή αν οι ίδιοι θα πληρώνουν το ποσό που τους αναλογεί κάθε μήνα ή θα γίνεται αυτόματη ανάληψη από τον τραπεζικό τους λογαριασμό."

Πηγή: http://www.forologikanea.gr

Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω ... Η πονηράδα για έσοδα δεν έχει όρια ... διαδικασία τύπου ΕΦΚΑ θα έλεγα .. προβλέπω μπάχαλο ... φέρε μας ζεστό χρήμα τώρα ...και θα τα βρούμε στο μέλλον....με συμψηφισμούς ...

Edited by georgegaleos
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Με παράδειγμα απλο τι θα συμβεί.

Τo προηγούμενο φορολογικό έτος της εφαρμογής αυτής της διαδικασίας 
Έστω ότι έχουν τιμολογηθεί εργασίες 10.000€ σε εταιρείες άρα θα έχει παρακρατηθεί φόρος 20%, ήτοι 2.000€.
Στην φάση αυτή θα αγνοήσω γενικότερα δαπάνες (ήτοι διάφορα έξοδα, ασφαλιστικές εισφορές, κλπ) όπως και το τέλος επιτηδέυματος, για λόγους απλούστευσης.

Τα 10.000€ δίνουν αναλογούντα φόρο 22%, δηλ. 2.200€.
Εχει γίνει παρακράτηση 2.000€
Αρα προκύπτει φόρος προς καταβολή 200€

Το φορολογικό έτος της εφαρμογής του νόμου.
i) Λένε θα προκαταβάλεται ο φόρος με βάση το εισόδημα (όχι με βάση τον φόρο προς καταβολή) της προηγούμενης χρονιάς, σε 12 δόσεις.
Επομένως την προηγούμενη χρονιά (όπως παραπάνω) προκύπτει αναλογούν φόρος 2.200/12= ~180€


Οπότε σου λεέι ΒΡΕΣ χρήματα ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ μ@λ!... μου 180άρια που μπορεί να μην τα έχεις διότι δεν οφείλεις να τα έχεις (να έχω κι εγώ να φανερώνω ΠΛΕΌΝΑΣΜΑ) και όταν με το καλό υποβάλλεις την δήλωση θα σου κάνουμε τον συμψηφισμό και ΘΑ σου επιστρέψουμε τα χρήματα (αν μπορούμε και αν έχουμε...διότι μπορεί να μην έχουμε "πιάσει τους στόχους" αλλά θα έχουμε "πιάσει τον στόχο"..που μπορείς να τον δεις μόνο στον καθρέπτη..αφού ούτε κουκουβάγια είσαι --τόσο από θέμα σοφίας όσο και από θέμα περιστροφής του λαιμού) (ή/και θα σου τα συμψηφίσουμε με άλλες οφειλές)

ii) Εστω ότι υποβάλλεις την δήλωση τον 6ο μήνα έχεις τα ίδια εισοδήματα με το προηγούμενο. Χωρίς την διαδικασία αυτή που λένε θα πλήρωνες 200€ και τέρμα.
Στους 6 μήνες θα έχεις δόσει 180*6= ~1.000€ και ΟΤΑΝ και ΑΜΑ κάποια στιγμή θα σου επιστρέψουμε.

Τώρα θα έχεις πληρώσει 1000-200=800€ παραπάνω χωρίς να τα οφείλεις.

Σου λέει δηλαδή κόψε τον κώλο σου να βρεις 800€ ... και θα σου τα δώσω κάποια στιγμή πίσω ...χρήμα που δεν μου οφείλεις...να μου τα δώσεις (αλλά να μωρέ έτσι πλέον είναι ο νόμος)...να σου τα ΚΛΕΨΩ... γιατί ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΉ ΚΛΟΠΗ είναι ......δε γουστάρω να σου δώσω χρήματα που στην τελική ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΩ να σου τα δώσω... βασικα ζητάνε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΛΥΤΡΑ... )

Παντού ψάχνουν να μαζέψουν με προκαταβολές α) τώρα με προκαταβολή φόρου, β) με την διαδικασία που λένε άλλη μια προκαταβολή (η προηγούμενη αλήθεια τι θα γίνει) γ)προκαταβολή στον ΕΦΚΑ ...

Τις καλημέρες μου...

Edited by georgegaleos
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πυροτεχνήματα, μπούρδες, εξυπναδίστικες φανφάρες κ.λπ. μήπως και μαζέψουν κανένα "φράγκο"..... Άστους να λένε.... Όπως πάντα, σχεδιάζουν χωρίς τον ξενοδόχο!!!

 

Link to comment
Share on other sites

Απλά βλέπω κυριολεκτικά ότι έρχεται το πιο ΚΑΛΟ ΑΤΟΚΟ ΔΑΝΕΙΟ που μπόρεσαν να σκεφτούν να πάρουν... 

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Γιατί να δανείζεσαι με επιτόκια (τώρα) 1% και μετά (τον 8ο μήνα) με 3-4% αφού μπορείς να πάρεις με 0%,  ακόμη και να μην το πάρεις (όπως λες .. είναι το πιθανότερο) το έχεις γράψει στα βιβλία ως έσοδο...!!! και έχουν τρόπο εδώ να το εισπράξουν είτε "εθελοντικά" σε χρήμα ..είτε "εθελοντικά" σε είδος...

Θα δούμε ...

Υ.Γ. .. αυτό που με εκνευρίζει και δεν μπορώ να διαχειριστώ δεν είναι η ηλιθιότητα του χειρουργού αλλά η πονηράδα του χειρούργου ... (ωχχχ ...σαν απόφθεγμα μοιάζει!!!)

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.