Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ολυμπία Οδός: Εικονική περιήγηση στον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο


Engineer

Recommended Posts

Τη δυνατότητητα της εικονικής περιήγησης δίνει η Ολυμπία Οδός, ένας από τους μεγαλύτερους αυτοκινητοδρόμους της χώρας που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έργου, η Ολυμπία Οδός παρουσίασε μια πρωτοποριακή εικονική περιήγηση για 15 επιλεγμένα σημεία κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, με τεχνολογία 360 μοιρών υψηλής ευκρίνειας και λειτουργικότητας με στόχο να «συστήσει» ξανά στο κοινό τη Βόρεια Πελοπόννησο ως προορισμό.

Το «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Virtual Tour» βασίζεται σε εντυπωσιακά επίγεια και εναέρια σφαιρικά πανοράματα. Τα επίγεια δημιουργούν την αίσθηση του ταξιδιού από προορισμό σε προορισμό, κατά μήκος της διαδρομής και τα εναέρια δίνουν στο χρήστη  τη δυνατότητα να «κατοπτεύσει» τη διαδρομή από ψηλά.

Το καινοτόμο και πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι η δυνατότητα περιήγησης μεταξύ σημείων που εκτείνονται  σε μήκος 200 χιλιομέτρων, γεγονός που επιτρέπει στο χρήστη να «ταξιδέψει», για παράδειγμα, από τις Σκιρωνίδες Πέτρες στη Λίμνη Στυμφαλία ή να κάνει ακόμη και μια μικρή βόλτα κατά μήκος του Βουραϊκού.  Για κάθε προορισμό, υπάρχει πληροφοριακό υλικό στα ελληνικά και στα αγγλικά, αλλά και φωτογραφίες.

Σε αυτή την κατεύθυνση  η Ολυμπία Οδός επιδιώκει να παρακινήσει τους ταξιδιώτες, από την Ελλάδα αλλά και από τον κόσμο. Ιδιαίτερα, μάλιστα, τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και αναζητούν εύκολους και γρήγορους τρόπους πρόσβασης σε ταξιδιωτικό περιεχόμενο.

Απώτερη  φιλοδοξία είναι η εφαρμογή αυτή να στηρίξει και να δικτυωθεί με τις άλλες, πολύ αξιόλογες δράσεις – τοπικών και άλλων φορέων – που στοχεύουν στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής κατά μήκος του δρόμου.

Με αυτό το σκεπτικό, η εφαρμογή – εκτός από τον ιστότοπο της Ολυμπίας Οδού – θα είναι διαθέσιμη και στους ειδικούς ανοιχτούς χώρους που ήδη δημιουργούνται, μέσα στους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου.

Νέα υπηρεσία πρόβλεψης κυκλοφορίας

Πρόσφατα η Ολυμπία Οδός εγκανίασε και μία καινοτόμο υπηρεσία πρόβλεψης της κυκλοφορίας στους οδηγούς μέσω του www.olympiaodos.gr, με στόχο τον καλύτερο προγραμματισμό των ταξιδιών μας.

Με την εφαρμογή αυτή, οι ταξιδιώτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να λαμβάνουν δύο πληροφορίες:

1. Να βλέπουν την τρέχουσα κυκλοφορία σε δύο σταθερά σημεία του αυτοκινητόδρομου, στα διόδια της Ελευσίνας και τα

διόδια του Ισθμού κατά την αναγραφόμενη μέρα και ώρα. Συγκεκριμένα, στην εφαρμογή αποτυπώνεται η πυκνότητα της κυκλοφορίας των προηγούμενων τελευταίων 15′ της ώρας.

2. Η αποτύπωση είναι γραφιστική, αφορά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (προς Πάτρα και προς Αθήνα) και σημαίνεται με διαφορετικούς χρωματισμούς ανάλογα με την έντασή της (χαμηλή, μέτρια, υψηλή). Να βλέπουν την πρόβλεψη της κυκλοφορίας στους παραπάνω σταθμούς (Ελευσίνα, Ισθμός) και για τις δύο κατευθύνσεις για τις επόμενες 72 ώρες.

Η εφαρμογή τίθεται πιλοτικά σε λειτουργία για δύο σημεία του τμήματος Ελευσίνα-Κόρινθος που συγκεντρώνουν μεγάλη κυκλοφορία στις μεγάλες μαζικές εξόδους, όπως τα Χριστούγεννα, οι Απόκριες, το Πάσχα και ο Δεκαπενταύγουστος.

Που είναι διαθέσιμη

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας www.olympiaodos.gr στην επιλογή του μενού ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (https://www.olympiaodos.gr/operation/Stathmoi-Diodion-Provlepsi-Kykloforias/).

Πως λειτουργεί η εφαρμογή- τι στοιχεία περιλαμβάνει

Η εφαρμογή στηρίζεται σε ένα μοντέλο που παρέχει προβλέψεις της κυκλοφορίας, στο οποίο εισάγονται:

• δεδομένα διελεύσεων από τους συγκεκριμένους σταθμούς διοδίων

• στατιστικά στοιχεία κυκλοφορίας

• στοιχεία ημερολογίου (γιορτές και αργίες) και

• μετεωρολογικές προβλέψεις.

 

View full είδηση

 

Link to comment
Share on other sites

Ο τίτλος αναφέρει για τον "μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο" και το άρθρο για έναν "από τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους". 

Τελικά τι ισχύει; 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.