Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Sotheby s: Οι δημοφιλέστερες "αγορές" εξοχικής κατοικίας στην Ελλάδα


Engineer

Recommended Posts

Η Ελλάδα αντιμετώπισε μια από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις στην ιστορία της Ευρώπης για μια δεκαετία. Για αρκετά χρόνια ο κλάδος των ακινήτων είχε «βαλτώσει» και πολλοί λίγοι ήταν εκείνοι που ήθελαν να επενδύσουν σε ακίνητα.

Όπως λέει σε δημοσίευμά της η USA Today η εικόνα αυτή φάνηκε να αλλάζει από το 2016 όταν ειδικά στα ελληνικά νησιά που βρίσκονται στο Αιγαίο και το Ιόνιο ξεκίνησαν να τοποθετούνται ξένοι επενδυτές.

«Την ώρα που η οικονομία άρχισε να βελτιώνεται σε Ισπανία και Πορτογαλία η Ελλάδα είχε μείνει πίσω» αναφέρει η Natalie Leontaraki, Επικεφαλής της Sotheby’s International Realty στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι στη συνέχεια η οικονομία «γύρισε» και οι επενδυτές άρχισαν να επωφελούνται από τη χαμηλή φορολογία στη μεταβίβαση ακινήτων και τους ετήσιους φόρους ακίνητης περιουσίας.

Συγκεκριμένα, επενδυτές από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Αυστραλία άρχισαν να αναζητούν μια δεύτερη κατοικία κυρίως εξοχική σε ελληνικά νησιά. Μάλιστα, οι τιμές ξανά πήραν ανοδική τροχιά καθώς η ζήτηση γίνεται ολοένα και πιο υψηλή.

Όπως ανέφερε η επικεφαλής της Sotheby’s, η Μύκονος αποτελεί την «βασίλισσα» όσον αφορά στην αγορά εξοχικής κατοικίας με την Κέρκυρα και την Κρήτη να ακολουθούν. Παράλληλα, έντονο είναι το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών να αποκτήσουν το δικό τους ακίνητο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, τη Ρόδο και την Ανδρο. 

Την ίδια ώρα υψηλές είναι οι τιμές και στην ενοικίαση ακινήτων καθώς φθάνουν και τις $4.000 την ημέρα. 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

όχι  άλλο  καρβουνο  με  τα  ανοητα  δημοσιεύματα  που  αφορουν  το 0.3 %  του  ελληνικου  πληθυσμου 

και  το  υπολοιπο  99.7    στα  αζητητα . 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.