Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμαχη για θεσεις σταθμευσης σε υπογειο


CitizenX

Recommended Posts

Πηρα και την τροποποιηση απο το Υποθηκοφυλακειο. Αναφερεται σε ασχετα πραγματα και δεν αναφερει ή περιεχει αλλα σχεδια. 

Συνεπως η αρχικη συσταση και τα κατατεθειμενα σχεδια ισχυουν.  Ειναι ξεκαθαρο πως υπαρχουν 3 θεσεις σταθμευσης συνολικα σε εκεινο το χωρο, οπως αναφερεται και στην συσταση οριζοντιων ιδιοκτησιων. 

Επισυναπτω λοιπον 3 εικονες με την κατοψη υπογειου. 

"Ypogeio 1" : Η κατοψη του υπογειου. 

"Ypogeio 2": Δειχνει το πως παρκαρουν συνηθως 3 αυτοκινητα (καμια φορα και 4). Τα κοκκινα ειναι τα δικα τους, το μπλε δικο μου. 

"Ypogeio 3": Σημεινωνεται ο χωρος αποκλειστικης χρησης του.  Μπορει να τον χρησιμοποιησει ως θεση σταθμευσης?

Ευχαριστω.

 

Ypogeio 1.JPGYpogeio 2.jpgYpogeio 3.jpg

Edited by CitizenX
Link to comment
Share on other sites

εσενα σε ενδιαφερει η ΘΣΑ με το "μπλε"

και να μπορεις να διερχεσαι προς την ΘΣΑ δια μεσω του κοινοχρηστου διαδρομου  που πρεπει να μενει παντοτε ελευθερος απο

οποιονδηποτε "καταληψια"

δξ τι  ειναι εκεινο το "ροζε",   αλλά  και αυτο ειναι οριοθετημενο και   εχει σχεση με σενα μονον εάν ειναι "κοινοχρηστο" .

Αν ανηκει κατα χρηση σε καποιον δεν σε αφορα.

Εσυ εχεις μια δικη σου ΘΣΑ και εναν  κοινοχρηστο διαδρομο

Οποιοσδηποτε προσβαλλει τα επι αυτων δικαιώματα σου, εναγεται δια σχετικης αγωγης.

καλη συνεχεια

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την απαντηση.  Προφανως αυτο που με απασχολει ειναι τα δικα μου δικαιωματα. 

Η ερωτηση μου για τη χρηση του χωρου αποκλειστικης χρησης ως χωρου σταθμευσης, ειναι καθαρα ενημερωτικη. Εχω ακουσει  οτι δεν επιτρεπεται να χρησιμοποιειται ως χωρος σταθμευσης και απλα θα ηθελα να ξερω αν ισχυει.  Ο συγκεκριμενος ιδιοκτητης θεωρει οτι εχει αλλον ενα χωρο σταθμευσης με αυτον τον τροπο, και "τι να κανουμε τωρα, δε χωραει το αυτοκινητο εκει , θα παρκαρουμε και παραεξω." Αυτος ειναι και ο λογος της ερωτησης. 

 

Link to comment
Share on other sites

Άλλο το να έχω έναν ικανοποιητικά μεγάλο χώρο αποκλειστικής χρήσης και να τον χρησιμοποιώ για στάθμευση εφόσον η πρόσβαση του οχήματος είναι δυνατή και δεν ενοχλώ τους υπόλοιπους και άλλο να έχω μια κουτσουλιά και να λέω ότι είναι χώρος στάθμευσης εννοώντας ότι θα χωράω εκεί το 1/4 του αυτοκινήτου και τα υπόλοιπα 3/4 στο διάδρομο και θα κλείνω την είσοδο. Αυτό που έχει εδώ ο συνιδιοκτήτης σου προφανώς δεν είναι άλλος ένας χώρος στάθμευσης. Αν θεωρεί ότι αυτό είναι θέση στάθμευσης ας προσπαθήσει να χωρέσει το αμάξι του σε αυτήν. Το πολύ πολύ να βαζε ένα μηχανάκι. Όμως, οπως σωστά λέει και ο Δημήτρης, εσένα δε σε ενδιαφέρει τι κάνει αυτός με τους χώρους αποκλειστικής χρήσης του και πού βάζει τα αυτοκίνητά του. Είναι υποχρεωμένος όμως να μην καταλαμβάνει τη δική σου θέση και τον κοινόχρηστο διάδρομο που φαίνεται ξεκάθαρα πως ορίζονται στο σχέδιο που ανέβασες.

Το πρόβλημα είναι ότι σε όλες τις πυκνοκατοικημένες περιοχές υπάρχει τεράστιο θέμα με τη στάθμευση και εννοείται ότι οι δεσμευμένες θέσεις των οικοδομών είναι πάντα πολύ λιγότερες από τα αυτοκίνητα των ενοίκων. Σε κάποιες περιπτώσεις βρίσκεται κάποια συνεννόηση του στυλ "εγώ θα φύγω πρωί να σε κλείσω", "αφήνω τηλέφωνο" κα. ώστε να βολεύονται κάπως όλοι. Αν όπως λες δεν υπάρχει συνεννόηση δυστυχώς θα πρέπει να ακολουθήσεις δικαστική οδό. Φυσικά θα δικαιωθείς αλλά θα ταλαιπωρηθείς και αν οι σχέσεις σας είναι κακές θα γίνουν ακόμα χειρότερες. Κάνε μια τελευταία προσπάθεια δείχνοντάς του τα σχέδια και εξηγώντας του με ηρεμία να τα βρείτε. Θα γλιτώσεις και στους 2 σας χρόνο χρήμα και ψυχική υγεία.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω και για τη δικη σας απαντηση. 

Δυστυχως νομιζω οτι εχει εξαντληθει η 'λογικη' οδος της συνεννοησης.  Κραταω παντως οτι μπορει καποιος να παρκαρει ενα οχημα σε χωρο αποκλειστικης του χρησης εφοσον χωραει, ακομα και αν δεν οριζεται αυτος ως χωρος σταθμευσης. 

Μπορω να ζητησω απο τον διαχειριστη ή τη συνελευση να διαγραμμιστουν συμφωνα με το σχεδιο οι θεσεις σταθμευσης και ο διαδρομος? Αυτη τη στιγμη ειναι διαγραμμισμενα λαθος. 

 

Link to comment
Share on other sites

φυσικά και μπορείς να ζητήσεις από τη συνέλευση οι θέσεις και ο διάδρομος να έχουν ευδιάκριτη διαγράμμιση, όπως επίσης μπορείς, καλή τη πίστη, να τους πεις ότι θα επομισθείς το κόστος της χάραξης και της διαγράμμισης, αν φέρουν αυτό ως δικαιολογία... Αυτός είναι και ένας έξυπνος τρόπος να περάσουν κάποια πράγματα στα πρακτικά των συνελεύσεων (γραπτά), ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από δικηγόρο αν φτάσετε στα δικαστήρια...

Link to comment
Share on other sites

Το ειχα ζητησει και παλιοτερα, αλλα μετα οι ιδιοι αρνηθηκαν να υπογραψουν τα πρακτικα. Τοτε ειχαν συμμορφωθει για 1-2 εβδομαδες και στη συνεχεια ξανα τα ιδια με "το ετσι θελω."

Ολες οι επομενες συνελευσεις κατεληξαν σε καυγαδες και χωρις πρακτικα, ευτυχως δεν εχει γινει ακομα χειροδικια. 

 

Link to comment
Share on other sites

Τελευταία προσπάθεια πριν φτάσετε στα δικαστήρια, είναι να ζητήσεις από το δικηγόρο σου να απευθυνθεί στο δικό του. Εκείνος αν μελετήσει τα στοιχεία θα αντιληφθεί ότι το δίκιο είναι με το μέρος σου και φαντάζομαι θα συμβουλεύσει τον πελάτη του να συνετιστεί αντί να οδηγηθεί σε μια χαμένη δίκη με όποια κόστη αυτό συνεπάγεται.

Link to comment
Share on other sites

Εννοειτε πριν ή μετα την επίδοση καποιου εξωδικου?   Κρινοντας συνολικα, αν δεν προχωρησουμε με καποιο εξωδικο, δεν θα υπαρχει πουθενα καταγραφη και ακομα και αν συνετιστουν για ενα διαστημα, σε καποιες εβδομαδες θα επαναληφθουν τα ιδια. Την αποφαση πχ της γενικης συνελευσης η οποια λεει απλα να ξανασχεδιαστουν τα ορια και να αφαιρεθει οποιοδηποτε οχημα σταθμευει εκτος οριων,  δεν την ελαβαν υποψιν τους. Διαφημιζουν στους αλλους ενοικους οτι εχουν 3-4 θεσεις σταθμευσης και οτι εμεις ειμαστε οι περιεργοι που θελουμε το κακο τους. 

 

Να ζητησω απο καποιον δικηγορο - συμβολαιογραφο μαζι με τον διαχειριστη να βγαλει μια επιστολη - ανακοινωση η οποια να λεει το ποσες θεσεις σταθμευσης εχει ο καθενας στο υπογειο, και το χαρτι αυτο να τοιχοκολληθει - περαστει στα πρακτικα?     Αυτο, για να ακουσουν απο καποιον τριτο πιο επισημα το τι λεει το συμβολαιο-συσταση.  Εχει νοημα αυτο? 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

CitizenX,

επειδή αντιμετωπίζω χρόνια παρόμοιες καταστάσεις, με το ίδιο ακριβώς ντουέτο (εργολάβος και γιος), θα σου πρότεινα να μην διαταράσσεις άλλο τη ψυχική σου ηρεμία περιμένοντας να "τα βρείτε" ή να περιμένεις να τηρηθούν πρακτικά συνελεύσεων ενώ δεν γίνονται ουσιαστικά συνελεύσεις, αλλά καβγάδες. Επίσης να μη σπαταλάς τα χρήματα σου σε επιστολές από δικηγόρους. Αυτό που έγραψε η danaikaterina είναι το πιο σωστό. Επικοινωνία των δικηγόρων και μετά εξώδικο με χρονική προθεσμία να συμμορφωθούν. Αν δεν συμμορφωθούν, το εξώδικο μετασχηματίζεται σε δικόγραφο.

Δυστυχώς όσο και να το επιθυμείς, καλές σχέσεις με κακό γείτονα δεν μπορείς να έχεις.

Κι επειδή έχω κι εγώ μια παρόμοια περίπτωση, θα ήθελα τις απόψεις σας. Στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας δεσμεύτηκαν συμβολαιογραφικά 3 θέσεις στάθμευσης. Με τον Κανονισμό δίνεται αποκλειστική χρήση σε 4 θέσεις στάθμευσης. Ουσιαστικά όλος ο ακάλυπτος είναι αποκλειστική χρήση για παρκάρισμα, αλλά δεν αναφέρεται ρητά κάτι τέτοιο στον Κανονισμό. Είναι στενός χώρος και στη μια πλευρά παρκάρουν ενώ η άλλη είναι ο διάδρομος πρόσβασης. Φύτευση εννοείται ότι δεν υπάρχει. Τσιμέντο παντού. Στην πράξη παρκάρουν 5 ή 6 αυτοκίνητα, όλα αυτών που έχουν την αποκλειστική χρήση εκ του Κανονισμού. Οι υπόλοιποι αποκλειόμαστε ακόμη και πεζή να επισκεφτούμε το χώρο, που ασφαλίζεται με ηλεκτροκίνητη πόρτα η οποία ρευματοδοτείται από το κοινόχρηστο ρεύμα, σύμφωνα με πρόβλεψη του Κανονισμού!

Παρακαλώ πείτε μου αν μπορεί να δίνεται αποκλειστική χρήση για στάθμευση σε μη δεσμευμένο συμβολαιογραφικά χώρο.

Επαναφέρω ουσιαστικά την ερώτηση του CitizenX, γιατί θεωρώ ότι δεν απαντήθηκε. Παρατηρώ στα σχέδια ότι ο χώρος αποκλειστικής χρήσης είναι και πρόσβασης σε μηχανοστάσιο. Αυτό κοινόχρηστο δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.