Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αρνούνται την «Επιστροφή εισφορών επικουρικού που παρακρατήθηκαν…»


kousidis

Recommended Posts

Σήμερα Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 από τα «Χρήσιμα Νέα του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.» (τέταρτο θέμα από πάνω με τίτλο: Διαγραφή απο Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης) διαβάζω:
«Οι μέχρι 31/12/1992 ασφαλισμένοι (παλαιοί ασφαλισμένοι), οι οποίοι την 01/01/2007 είχαν ηλικία άνω των πενήντα και έως πενήντα πέντε ετών και είχαν υπαχθεί υποχρεωτικά στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης (αρ.13 Ν.3518/06), ασφαλίζονται πλέον προαιρετικά (αρ.59Ν.3996/11), και δικαιούνται να ζητήσουν την διαγραφή τους αναδρομικά από 01/01/2007 και επιστροφή των ασφαλιστικών εισφορών που τους παρακρατήθηκαν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα μετά από υποβολή σχετικής αίτησης.»
Έκανα αίτηση (αριθ. πρωτ. 53839/18-06-2014) και σήμερα, 4 χρόνια μετά, έλαβα συστημένη επιστολή δύο σελίδων με θέμα: «Πρόσκληση σε ακρόαση» (άρθρο 6 Ν.2690/1999) όπου μου γνωστοποιούν ότι δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για την επιστροφή και ότι μέχρι τις 5 Ιουλίου μπορώ να αναπτύξω τις απόψεις μου γραπτώς ή προφορικώς, ο ίδιος ή δια αντιπροσώπου.

Όλοι οι συνάδελφοι που γνωρίζω έχουν πάρει τις επιστροφές αυτές ή τις έχουν συμψηφήσει με χρέη τους προς το ταμείο, άλλαξε κάτι πρόσφατα; αντιφάσκει το ταμείο;

Η σχετική ανακοίνωση εδώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.