Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή επιβλέποντος λόγω ασυνενοησίας


Recommended Posts

Γειά σας κ.κ. συνάδελφοι, έχοντας κάμποσους μήνες να μπω εδώ έκανα εκ νέου εγγραφή με άλλο όνομα άλλα τελοσπάντων ελπίζω όλοι να είστε καλά και να βλέπετε το μέλλον λίγο πιο αισιόδοξα...

Θα ήθελα την βοήθειά σας σε ένα σχετικά πολύπλοκό θέμα...είμαι ο ιδιοκτήτης ενός ιδιωτικού έργου, στο οποίο όμως επιβλέπει ένας συνάδελφος, παλιά καραβάνα, καλός μηχανικός αλλά κάκιστος επαγγελματίας και μετά από παλινωδίες ετών το έργο κοντεύει να ολοκληρωθεί. Δεν θα περιγράψω το τι έχω τραβήξει για να ολοκληρωθεί όσο αφορά αριθμό οχλήσεων για επίβλεψη, "διαπλοκή" με διάφορα συνεργεία, διαδικαστικά με πολεοδομία κτλ. Η ουσία είναι ότι μετά από αρκετά "μαύρα" χρήματα που έχουν καταβληθεί, ζητάω αναλυτικό λογαριασμό  για το τι ακόμα εκρεμμεί και εκ προθέσεως δεν μου δίδεται (διότι υπάρχει προσδοκία και για άλλα "μαύρα"). Ως εκ τούτου δεν γίνεται καμία διαδικασία στην πολεοδομία (υπάρχουν αυθεραισίες που πρέπει να τακτοποιηθούν - ο χρόνος κυλάει εις βάρος μου διότι η τελευταία παράταση της άδειας μου λήγει σε περίπου 7 μήνες) ενώ η επικοινωνία μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη και δυσχερής με διάφορους πραγματικούς η προσχηματικούς λόγους. Θα ήθελα πραγματικά να τον πετάξω έξω από το έργο και να βρώ έναν "νορμαλ" χριστιανό να το ολοκληρώσουμε. Γνωρίζω όμως ότι η νομοθεσία σε τέτοια ζητήματα είναι πολύπλοκη και μάλλον με το μέρος όχι του ιδιοκτήτη. Θα ήθελα την γνώμη σας /συμβουλή σας από παρόμοιες περιπτώσεις. ΔΙκαστική οδός θα ήταν μια λύση; Αλλαγή επιβλέποντος για λόγους μη συνεννόησης είναι αποδεκτή; Πως ακριβώς αντιμετωπίζονται παράλογες οικονομικές απαιτήσεις; Αν θεωρείτε ότι κάποια πράγαματα δεν μπορείτε να τα μοιραστείτε δημοσίως ίσως με ένα πμ τότε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Είναι κάπως πολύπλοκο έτσι όπως το παρουσιάζεις για να λυθεί διαδικτυακά.

Επιβλέποντα μπορείς να αλλάξεις με την βασική προυπόθεση  να έχει εξωφληθεί  με  επίσημο τρόπο  για τις μέχρι σήμερα  εργασίες που έχει επιβλέψει.

Σε τι στάδιο εργασιών είναι η οικοδομή  ? Γιατί λες οτι "κοντεύει " να ολοκληρωθεί.
Υπάρχει εργολαβικό στη μέση ? Γιατί όπως το παρουσιάζεις μάλλον στην εργολαβία είναι το θέμα , όχι στην επίβλεψη.
 

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που το έργο είναι δικό σου μπορείς να τον εξοφλήσεις και να τον αλλάξεις !!!

Σίγουρα κάποια συμφωνία έχετε κάνει !!! Τηρήθηκαν οι όροι αμφότεροι ??? Αν ναι καλώς , αλλιώς βρείτε τρόπο να τηρηθούν !!!

Συνήθως καλό είναι να τελειώνεις με αυτό ν που ξεκίνησες... σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κόστος από όλες τις απόψεις !!!

Εννοείται ότι καλό είναι να συμβουλευτείς δικηγόρο για να σε καθοδηγήσει και επίσης έχει και το ΤΕΕ νομικό τμήμα που προσπαθεί να δώσει λύση σε τέτοιου είδους προβλήματα !!!

Καλή τύχη !!!

Edited by ppanag
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.