Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κλεισμένο τμήμα κλιμακοστασίου ορόφου με πόρτα


antreas_tda

Recommended Posts

Στο 99 % που συνέβαινε αυτό το δώμα ήταν ιδιόχρηστο . Ο λόγος που το έφτιαχναν ήταν ότι έτσι είχαν πρόσβαση στο νόμιμο κτίσμα του δώματος , χωρίς να χρειάζεται εσωτερική σκάλα .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά όλα όσα αναφέρει ο αγαπητός συνάδελφος ΒΑS. Έτσι γίνονταν και γιατί όχι, γίνεται......

Αυτό που εγώ έχω να συστήσω στον αρχικώς ερωτώντα είναι πως, επειδή το θέμα αυτό έχει πάρα πολλές λεπτομέρειες και κάθε "λέξη" της σύστασης ΟΙ και κάθε "γραμμή" στα εγκεκριμένα σχέδια, έχουν τη δική τους ιδιαίτερη σημασία, πριν διαμορφώσει άποψη ν' απευθυνθεί σε ειδικούς, μηχανικό και νομικό (δεν τα γνωρίζουν όλοι όλα...), για να τοποθετηθούν επί του θέματος, αφού μελετήσουν και κάνουν την αυτοψία τους! Συνήθως οι "κατασκευαστές" επί του πρακτέου δεν πρόσεχαν τις λεπτομέρειες και οι συμβολαιογράφοι δεν πολυκαταλάβαιναν!!!! Υπάρχουν πολλές πιθανότητες, να "κρατηθεί" από κάπου και να διαμορφώσει υπέρ του μια κατάσταση....

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Επειδή θυμήθηκα, να επισημάνω ότι δεν εννοούσα περιπτώσεις σαν αυτές του BAS.

Μίλαγα για κοινόχρηστο δώμα χωρίς την κανονική κλίμακα πρόσβασης η οποία είτε δεν υπήρχε καθόλου προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα τετραγωνικά της είτε ήταν ενσωματωμένη στην τελευταία ιδιοκτησία.

Το δώμα παρέμενε κοινόχρηστο για τοποθέτηση των εγκαταστάσεων και στο πλατύσκαλο της τελευταίας στάθμης του ασανσέρ ξεκινούσε ανεμόσκαλα (ή τίποτε) που οδηγούσε σε ανθρωποθυρίδα πρόσβασης στο δώμα για τον έλεγχο των εγκαταστάσεων.

Το θέμα δημιουργήθηκε όταν, μετά από προσφυγές, θεωρήθηκε ότι η μέθοδος αυτή αντίκειται στο άρθρο 30 του Κτιριοδομικού "περί ασφαλούς πρόσβασης στις κοινόχρηστες εγκαταστάσεις". Τότε πολλοί κατασκευαστές επέλεξαν να μην το ξανακάνουν προκειμένου να αποφύγουν τα προβλήματα. Ήμουν μεταξύ αυτών ...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα...

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.. Στο δώμα ο κατασκευαστής έχει παραχωρήσει τμήμα του δώματος και ανήκει κατά δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης σε οριζόντια ιδιοκτησία...η υπόλοιπη ακάλυπτη κοινόχρηστη επιφάνεια του δώματος μας την παραχωρεί για την τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα. 

Edited by antreas_tda
Link to comment
Share on other sites

Στις λίγες δουλειές που πρόλαβα να κάνω με ΓΟΚ/73 , υπήρχε και μια άλλη λύση που είχε γίνει δεκτή . Εφτιαχνες κανονικά την σκάλα μέχρι την ταράτσα και μετά είχες συρόμενη οροφή , που συχνά σου επέτρεπαν να φτάσει μέχρι το ύψος του συμπαγούς στηθαίου, δηλαδή στο 1 μ και με την μόνωση είχες το 1,20 οπότε έβγαινες εύκολα .

Ανεμόσκαλα δεν έκανα ποτέ , αλλά είχα δει ότι υπήρχαν .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.