Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εκτέλεση εργασιών που προβλέπονται σε άδεια μικρής κλίμακας


mavria

Recommended Posts

Έχω εκδόσει μιά άδεια εργασιών μικρής κλίμακας και διαπίστωσα πως ο ιδιοκτήτης προέβη σε έναρξη εκτέλεσης των εργασιών από μόνος του χωρίς να με ειδοποιήσει, όπως είχε συμφωνηθεί.
Για την εν λόγω έγκριση έχω υποβάλει και ΣΑΥ ΦΑΥ.
Επιπροσθέτως δεν ενημέρωσε ούτε το αστυνομικό τμήμα ούτε απευθύνθηκε στο ΙΚΑ και δε δείχνει πρόθυμος να το κάνει.

Εφόσον αρνείται να ακολουθήσει την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, κάτι που δε με βρίσκει σύμφωνη, θα πρέπει να υποβάλω την παραίτησή μου ώστε να απεμπλακώ, με δεδομένο πως είμαι και η υπεύθυνη μηχανικός του έργου, το οποίο όμως δεν παρακολουθώ; Επαναλαμβάνω πως πρόκειται για έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας και όχι οικοδομική άδεια.
 

Edited by mavria
Link to comment
Share on other sites

Ποιές εργασίες αφορά η ΕΕΜΚ? Υποθέτω ότι (μεταξύ άλλων) περιλαμβάνει ικριώματα για να αναφέρεις ΣΑΥ ΦΑΥ άρα έχει υπογραφεί και δήλωση ανάθεσης από τον ιδιοκτήτη προς εσένα.

Εάν ισχύουν όλα τα παραπάνω, τότε ναι, παραιτείσαι της επίβλεψης των ικριωμάτων μιας και για τα υπόλοιπα αντικείμενα των αδειών μικρής κλίμακας δεν υφίσταται τυπικά ουδεμία ανάληψη επίβλεψης. Εάν όμως υπάρχουν ικριώματα, η ευθύνη τους είναι αποκλειστικά δικιά μας αλλά μόνο για την εγκατάσταση, τη διατήρηση και την απεγκατάστασή τους (και όχι για τις εργασίες που γίνονται επί αυτών).

Ως προς το αστυνομικό τμήμα και το ΙΚΑ, από την στιγμή που εκδίδεται η άδεια κοινοποιούνται αυτομάτως στις ανωτέρω υπηρεσίες από την ΥΔΟΜ δίχως να χρειάζεται να επέμβει ή να το γνωστοποιήσει ο ιδιοκτήτης.

Edited by yian
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Η ΕΕΜΚ προέβλεπε, όπως σωστά λες, τη χρήση ικριωματων για χρωματισμό των όψεων. Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να μην κάνει αυτή την εργασία, όποτε δεν τοποθέτησε ικριωματα. Συνεπώς, στην προκειμένη περίπτωση δεν χρειάζεται να κάνω κατι;

Αυτο που αναφέρεις ότι δε φέρουμε ευθύνη για τις εργασίες που γίνονται απ' αυτών πού το αναφερει;

Επίσης η συγκεκριμένη ΕΕΜΚ περιλαμβάνει και εσωτερικες διαρρυθμισεις οι οποίες δε βλάπτουν το ΦΟ του κτιρίου σύμφωνα και με την τεχνική μου έκθεση. Απαλλασσομαι της υποχρέωσης επίβλεψης αυτών των εργασιών;

 

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Nαι απαλλάσσεσαι, η μόνη εργασία που φέρουμε την ευθύνη της επίβλεψης είναι η εγκατάσταση, η διατήρηση και η απεγκατάσταση των ικριωμάτων εφόσον αυτά τοποθετηθούν.

Οι λοιπές εργασίες που αναφέρεις (χρωματισμός και διαρρυθμίσεις) τυπικά δεν επιβλέπονται μέσω της ΕΕΜΚ ασχέτως της προφορικής και οικονομικής δέσμευσης που συνήθως αναλαμβάνουμε από τον εργοδότη.

Μια απορία βέβαια την έχω ως προς το πώς θα βάψει τις όψεις χωρίς ικριώματα αλλά εκείνος προφανώς ξέρει καλύτερα. (edit μόλις είδα ότι δεν θα προχωρήσει σε αυτή την εργασία - συνεπώς όλα καλά περισσότερα χρήματα και χρόνος κερδισμένος για εσένα-).

Προσοχή όμως μήπως κάποια στιγμή βάλει κάποιον πύργο της κακιάς ώρας αντί για σκαλωσιά (ή ακόμη και ολόκληρη σκαλωσιά της κακιάς ώρας) και γίνει κάποιο κακό γιατί τότε θα είναι υπό την ολοκληρωτική  ευθύνη σου, προτείνω λοιπόν συχνές χαλαρές βόλτες από την οικοδομή σχεδόν καθημερινά κατά τη διάρκεια ισχύος της άδειας.

Edited by yian
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, yian said:

(...), προτείνω λοιπόν συχνές χαλαρές βόλτες από την οικοδομή σχεδόν καθημερινά κατά τη διάρκεια ισχύος της άδειας.

Αυτό σκέφτομαι να κάνω.
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια συνάδελφε! 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.