Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επίδομα ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους του τέως ΕΤΑΑ


Engineer

Recommended Posts

Tο βοήθημα θα χορηγείται για χρονικό διάστημα 3 έως 9 μηνών, ανάλογα με το χρόνο ασφάλισης και ανέρχεται στο ποσό των 360 ευρώ μηνιαίως.

Τη δυνατότητα λήψης του βοηθήματος ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς) του τέως ΕΤΑΑ ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

«Με απόφαση που υπογράψαμε σήμερα δίνουμε για πρώτη φορά τη δυνατότητα λήψης του βοηθήματος ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς) του τέως ΕΤΑΑ, παρότι κατέβαλαν εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ ήδη από το 2011», έγραψε η υπουργός σε ανάρτησή της στο Facebook.

Παράλληλα, σημειώνει ότι το βοήθημα θα χορηγείται για χρονικό διάστημα 3 έως 9 μηνών, ανάλογα με το χρόνο ασφάλισης του δικαιούχου και ανέρχεται στο ποσό των 360 ευρώ μηνιαίως.

«Θα καταβάλλεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, μετά από έλεγχο των προϋποθέσεων που περιλαμβάνονται στην υπουργική απόφαση», διευκρινίζει η υπουργός Εργασίας.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αφού ομολογείται δημοσίως ότι πληρώναμε χωρίς λόγο ( χωρίς δικαίωμα επιδόματος) από το 2011 μέχρι σήμερα, μήπως λέω μήπως, να μας επιστραφούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα !!!

Ή να πάρουμε αναδρομικά το επίδομα ανεργίας από το 2011 και μετά, όσοι το δικαιούμαστε!

(προσωπικά με συμφέρει το δεύτερο!!!, καθώς άνεργος για δύο χρόνια πλήρωνα εκτός των άλλων, και για το επίδομα ανεργίας των άλλων)

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

H ΚΥΑ για το βοήθημα ανεργίας σε αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενους.

Φ_10043_3018_Δ18_153_13-7-18_ΚΥΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.pdf

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ Γιώργο

 

το παρακάτω τι σημαίνει

δβ. Μη υπαγωγή στην υποχρεωτική ή προαιρετική ασφάλιση του ΕΦΚΑ ή άλλου φορέα κύριας ασφάλισης της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

 

Και αν εγώ καλύπτω τις προδιαγραφές αλλά σε 3 μήνες κάνω μια μελέτη οικοδομής π.χ. με αμοιβή 5.000 ευρώ τι γίνεται?

Επίσης, αν είσαι στο καθεστώς μέχρι 3 "εργοδότες" και έχεις ήδη τρεις "εργοδότες" με χαμηλές αμοιβές πόσο σε επηρεάζει το επίδομα ανεργίας στην φορολογία
 

Edited by zio7
Link to comment
Share on other sites

αν κατάλαβα καλά για να δοθεί αυτό το βοήθημα θα πρέπει να είμαστε μη ασφαλισμένοι στο ΕΦΚΑ (χωρίς τότε ασφάλεια ούτε για υγεία), με διακοπή στην αρμοδία ΔΟΥ (δηλαδή χωρίς επάγγελμα) ... δηλαδή ποτέ !

Link to comment
Share on other sites

Να έχεις κάνει διακοπή, να έχεις πληρώσει τα πάντα όλα από εισφορές πριν, μετά να εχεις διαγραφεί και από τον εφκα χωρις ασφάλεια πλέον και τελος να μην έχεις σάλιο... τότε μπορεί 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.