Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ασφάλιση στελέχους μεκ μόνο με ικα χωρίς υποχρέωση τμδε


polytechniqISAE

Recommended Posts

Καλημέρα, σχετικά με το νέο νόμο όπου το τμδε δεν ασφαλίζει πλέον ιδιότητα, μπορεί να στελεχώνει μεκ συνάδελφος τει η πενταετών σπουδών μόνο με την ασφάλεια του ικα (με ενημερότητα ικα και μόνο)''να πληρώνει τις εισφορές δηλαδή ικα η εργοληπτική εταιρεια η ατομική'' , χωρίς ασφάλιση στο τμεδε, ειναι δυνατόν, ευχαριστώ..

Link to comment
Share on other sites

Οι διακηρύξεις ζητούν 23.3 (β) γ) Ασφαλιστική ενημερότητα για τα στελεχη που έχουν υποχρέωση ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ". Οι μηχανικοί Π.Ε. εχουν υποχρεώση ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ από το Νόμο του 1940. Οι μηχανικοί Τ.Ε. δεν έχουν υποχρέωση ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ και επομένως δεν υποχρεούνται να προσκομίσουν ασφαλιστική ενημερότητα. Το έχω ρωτήσει στο Νομοθετικο του Υπουργείου Υποδομών και μου το έχουν επιβεβαιώσει. Όμως το ΙΚΑ όταν χορηγεί την ασφαλιστική ενημερότητα έχει ως υποσημείωση ότι για να θεωρηθει ο ασφαλισμένος ως ασφαλιστικά ενήμερος θα πρεπει να προσκομισει επιπλέον και την ενημερότητα από το αντίστοιχο ταμείο σαν ελευθερος επαγγελματίας (ΤΣΜΕΔΕ ή ΟΑΕΕ). Αλλά σε κάθε περίπτωση  οι διακηρύξεις δεν υποχρεώνουν τους μηχανικούς Τ.Ε. να  προσκόμισουν ασφαλιστικη ενημερότητα.

Εκτός κι αν το συγκεκριμένο στέλεχος έχει προσληφθεί ως μισθωτός από την εργοληπτική επιχείρηση και είναι ασφαλισμένος μόνο στο ΙΚΑ. Σε αυτή την περίπτωση οι διακηρύξεις ζητούν 23.3(β) α) ασφαλιστική ενημερότητα για το προσωπικό με σχέση εξαρτημένης εργασίας. Δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργεί το σύστημα πρόσληψης μηχανικών ως μισθωτούς από εταιρείες, αλλά μάλλον θα επαρκεί η ενημεροτητα του ΙΚΑ εαν ως μισθωτός  ασφαλίζεται στο ΙΚΑ και όχι στον ΟΑΕΕ ή στο ΤΣΜΕΔΕ.

Edited by Paul_Mix
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.