Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kυκλοφορητής boiler


Recommended Posts

Ας τα ξεκαθαρίσουμε, λίγο απλοϊκά...

Ο κυκλοφορητής όσο παίρνει ρεύμα δουλεύει, όταν δεν παίρνει ρεύμα σταματάει. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (από ότι περιγράφεις).

Ο ελεγκτής πρέπει όταν βλέπει θερμοκρασία στους συλλέκτες 8 - 10 βαθμούς μεγαλύτερη από το boiler, να δίνει ρεύμα στον κυκλοφορητή (μάλλον από τα λεγόμενά σου αυτό είναι ΟΚ), και όταν η θερμοκρασία στους συλλέκτες μειώνεται στους 3-4 βαθμούς πάνω από τη θερμοκρασία στο boiler, να κόβει το ρεύμα προς τον κυκλοφορητή (πρέπει να ελέγξεις τις ρυθμίσεις του controller, αν αυτό είναι έτσι ρυθμισμένο).

Αν υπάρχει ηλιοφάνεια στους συλλέκτες, πρέπει ο κυκλοφορητής να δουλεύει συνέχεια. Δηλαδή πρέπει οι συλλέκτες να παραμένουν σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από το boiler, πάνω από 4 βαθμούς. Αυτό επιτυγχάνεται μειώνοντας - ρυθμίζοντας την ταχύτητα του κυκλοφορητή ή στραγγαλίζοντας κάποια ρυθμιστική βάνα στην κατάθλιψή του (αν δεν είναι inverter).

Μερικοί controller (δεν ξέρω για τον δικό σου), έχουν ρύθμιση αντιπαγωτικής προστασίας των συλλεκτών. Δηλαδή όταν η θερμοκρασία στους συλλέκτες πέσει στους 4 οC, στέλνουν νερό από το boiler για μερικά λεπτά, ώστε να ανέβει η θερμοκρασία γύρω στους 10 οC (οι θερμοκρασίες αυτές είναι ρυθμιζόμενες και πρέπει να τις ελέγξεις).

Ελπίζω να βοήθησα....

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, συμφωνούμε εδώ το θέμα είναι ότι (μάλλον δε το έγραψα εγώ καλά). Ο controller έχει ρυθμιστεί να δίνει εντολή στον κυκλοφορητή όταν η διαφορά θερμοκρασίας είναι 10 βαθμοί κι άνω. Έστω ότι η διαφορά της θερμοκρασίας είναι 20 βαθμοί. Ξεκινάει και κατεβάζει νερό και πέφτει η διαφορά θερμοκρασίας (συνήθως έπεφτε στους 8-9 βαθμούς) οπότε κλείνει και ο κυκλοφορητής. Το θέμα είναι ότι η διαφορά θερμοκρασίας πέφτει στους 12 βαθμούς με αποτέλεσμα να δουλεύει συνέχεια ο κυκλοφορητής δεν πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς ώστε να σταματήσει ο κυκλοφορητής να δουλεύει. . Τις προάλλες άνοιξα το θερμοσίφωνα ηλεκτρικά και όλο το νερό το κυκλοφορούσε συνέχεια με αποτέλεσμα να μην έχω ζεστό νερό. 

Link to comment
Share on other sites

Εννοείς ότι δεν πέφτει κάτω από 12, ...ούτε τη νύχτα???

Αν είναι έτσι, έχει πρόβλημα κάποιος αισθητήρας (ή αυτός που είναι στο boiler ή αυτός που είναι στο συλλέκτη)

Link to comment
Share on other sites

On 28/12/2018 at 9:32 ΠΜ, Dimitris_81 said:

 Το θέμα είναι ότι το νερό κρυώνει αφού ο κυκλοφορητής στέλνει το ζεστό νερό στην ταράτσα που είναι ο συλλέκτης. 

Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Για να συμβαίνει αυτό πρέπει να είναι υδραυλικά λάθος συνδεμένοι οι συλλέκτες με το μπόιλερ, ή η αντίσταση τοποθετημένη σε λάθος θέση (π.χ. τοποθετημένη κάτω από την σερπαντίνα των ηλιακών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.