Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εύρεση παλιάς οικοδομικής άδειας


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι.

 

Αναζητώ δικαιολογητικά παλιάς οικοδομικής άδειας στην περιοχή Αθηνών (35ετίας) ώστε να προσκομισθούν σε τράπεζα και συγκεκριμένα :

 

1.Τοπογραφικό οικοπέδου

2.Κάτοψη οικοδομής

3.Αντίγραφο οικοδομικής αδείας

4.Σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας

 

Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν έχει κάποια εξ αυτών (ή και κανένα) θα πρέπει προφανώς να αναζητηθούν (πλήν της σύστασης προφανώς) στη διεύθυνση αρχείου της πολεοδομίας Αθηνών.Εάν λόγω παλαιότητας δεν καταστεί δυνατόν να βρεθούν τι συμβαίνει στη προκειμένη περίπτωση? Η πολεοδομία οφείλει να μου δώσει πιστοποιητικό καταστροφής ώστε να το χρησιμοποιήσω στη τράπεζα ή υπάρχει εναλλακτική λύση ? Τι γίνεται στη περίπτωση της σύστασης ιδιοκτησίας ? Θα πρεπει να συνταχθεί εκ νέου από συμβολαιογράφο ?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

στη συγγρου που ειναι το αρχειο θα σου δώσουν βεβαιωση μη υπαρξης του φακελου. αν και 35 χρονια δεν ειναι πολυ παλιο, θα το βρεις πιστευω.

 

τη συσταση θα την βρεις ΣΙΓΟΥΡΑ αν αναζητησεις την πορεια του αρχειου του συμβολαιογραφου που την συνεταξε. Δηλαδη εντοπιζεις ενα αντιγραφο απο καποιον, κοιτας ποιος συμβολαιογραφος την εγραψε πριν 40 χρονια, παιρνεις τηλεφωνο καποιον δικο σου συμβολαιογραφο (εχουν ενα προγραμματακι) και μαθαινεις αν ζει ή αν εχει παρει σύνταξη ή αν εχει πεθανει και μαθαινεις ποιος σημερινος "κληρονομησε" το αρχειο του και το ζητας απο εκει. Προσοχη, χρεωνουν σαν πειρατες για αντιγραφο θεωρημενο.

 

συνηθως δε το τοπογραφικο ή και σχεδια βρισκονται συνημμενα στις συστασεις. εγω εχω βρει πολλα "χαμενα" απο πολεοδομια μεσω συμβολαιογραφων. απλα οπως ειπα χρεωνουν αστεια πραγματα. περνα τα στον πελατη σου αν σου τυχει.

Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ θερμά συνάδελφε. Το θέμα είναι εάν η πολεοδομία μου δώσει πιστοποιητικό καταστροφής ή κάτι παρόμοιο θα το δεχτεί η τράπεζα?

Link to comment
Share on other sites

εσυ να ψαξεις και απο συμβολαιογραφο οπως σου εγραψα για να εισαι σωστος.

 

η τραπεζα λογικα θα δεχτει το χαρτι για να δικαιολογησει την μη υπαρξη στελεχους αδειας αλλα συσταση θα πρεπει να βρεις οπωσδηποτε, οπως και συμβολαιο (δεν στο ζητησαν?) για να ειναι δεδομενη η ιδιοκτησια. τωρα σχεδια και τοπογραφικο ειναι σε τι μηχανικο τραπεζης θα πεσεις και πως θα συμπληρωσει την εκθεση του.

Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ θερμά συνάδελφε. Το θέμα είναι εάν η πολεοδομία μου δώσει πιστοποιητικό καταστροφής ή κάτι παρόμοιο θα το δεχτεί η τράπεζα?

 

 

Σε αντίστοιχη δική μου περίπτωση το έχουν δεχτεί. Ζήτησαν όμως κάτοψη (αποτύπωση) του διαμερίσματος με σημερινή ημερομηνία.

Όσο για το τοπογραφικό, υπάρχει περίπτωση να το βρεις από κάποιον άλλο ιδιοκτήτη (εάν φυσικά πρόκειται για πολυκατοικία ) που έκανε πρόσφατα αγοραπωλησία.

Link to comment
Share on other sites

Nαι σαφώς. Και συμβόλαιο υπάρχει και σύσταση θα βρεθεί άμεσα.Αναφέρομαι κυρίως στα υπόλοιπα δικαιολογητικά μην μου δημιουργήσουν πρόβλημα εάν δεν βρεθούν.Ευελπιστώ να τα βρώ στη πολεοδομία Συγγρού μιας και το κτίσμα είναι στην Αθήνα. Θέλει πληρεξούσιο για να ζητήσω στοιχεία παλιάς αδείας ?

Link to comment
Share on other sites

Όχι δε θέλει πληρεξούσιο.

 

Αν δεν ξέρεις τον αριθμό της άδειας θα πας πρώτα στον πρώτο όροφο γνωρίζοντας τη διεύθυνση του ακινήτου, το έτος έκδοσης της άδειας έστω και προσεγγιστικά, το όνομα του ιδιοκτήτη και του μηχανικού (σε παλιές άδειες, κυρίως του μηχανικού) για να σε βοηθήσει η υπάλληλος να βρείτε τον αριθμό της άδειας.

 

Έπειτα θα πας στο ισόγειο να κάνεις την αίτηση για τα αντίγραφα. Αν η άδεια είναι πολύ παλιά θα υπάρχει ίσως σε μικροφίλμ και θα σου τη φέρουν σε μερικές ημέρες. Αν είναι κάπως νεότερη θα την έχουν εκεί ή θα την έχουν μεταφέρει στην Πολ.Αθηνών οπότε θα σου δώσουν ένα παραπεμπτικό για να τη βρεις εκεί.

 

Δεν είμαι σίγουρη από ποιά ημερομηνία και μετά οι άδειες έχουν μεταφερθεί στην Πολ.Αθηνών.

Εγώ άδεια δεκαετίας '60 τη βρήκα σε μικροφίλμ στη Συγγρού και άδεια δεκαετίας '80 στην Αθήνα.

 

Επίσης το παραπεμπτικό ίσως δεν ισχύει πια. Πρέπει να ήταν προσωρινό μέτρο λόγω μεταφοράς του αρχείου που ελπίζω πια να το έχουν ταξινομήσει.

(Οι άδειες δεν είχαν μεταφερθεί με χρονολογική σειρά αλλά τυχαία και το παραπεμπτικό έγραφε πάνω τον αριθμό πρωτοκόλλου για να μπορούν να τις βρουν - τόσο καλά!)

Link to comment
Share on other sites

το παραπεμπτικο μου το δωσαν πολυ προσφατα. μονο που στην αθηνα ουτε που το κοιταξαν, με ρωτησαν αριθμο και την βρηκαν. δηλαδη οι δημοσιοι υπαλληλοι εχουν ξεπερασει μονοι τους τη γραφειοκρατια - απίστευτο ε?

Link to comment
Share on other sites

Το κτίσμα συνάδελφοι πρέπει να έχει κατασκευαστεί περί το 1955 -1956 από το συμβόλαιο μεταβίβασης (προικός) που έχω στα χέρια μου το οποίο και μελέτησα διεξοδικά. Αναφέρεται και τα όνομα συμβολαιογράφου ο οποίος συνέταξε τον κανονισμό απ'ότι διαπιστώνω της πολυκατοικίας και στα αρχεία του φαίνεται να υπάρχει και σχεδιάγραμμα Πολιτικού μηχανικού. Δεν νομίζω να βρώ κάποια στοιχεία της άδειας στη Συγγρού 77 καθώς κρατάνε αρχείο από το 57 και έπειτα. Μπορεί όμως και να τα βρώ σε μικροφίλμ όπως είπε και η καλή συνάδελφος.Είναι δυνατόν για την εκτίμηση του ακινήτου να χρειάζονται όλα τα παραπάνω ? Σας ευχαριστώ και πάλι για την προσοχή σας και τη βοήθεια σας.

Link to comment
Share on other sites

του 55-56 δεν νομίζω να βρεις τιποτα ουτε σε μικροφιλμ. απο οσο ξέρω έχουν μερικες αδειες μετρημενες στα δάκτυλα των χεριων μας, αν εισαι τοσο τυχερος....

 

άλλο 55-56 αλλο 35ετιας φιλε :)

 

για εκτιμηση θα βαλεις ο,τι εγραψες κι εσυ:

 

1. χαρτι οτι δεν υπαρχει φακελος

2. τοπογραφικο (αν δεν βρεις πουθενα, τσεκαρε κανενα διπλανο κτιριο πιο καινουργιο και βουτα το απο νεοτερη αδεια, το χω κανει χιλιες φορες)

3. κατοψη του χωρου (αν δεν βρεις, κανε μια αποτυπωσούλα)

4. συσταση (το πιο σημαντικο)

 

Αν λειπει κατι απο τα παραπανω ο μηχανικος της τραπεζας που θα το εκτιμησει, θα καθυστερει και θα λεει στην τραπεζα "ο φακελος ειναι ελλειπής" η τραπεζα θα το λεει στον πελατη, κι ο πελατης θα σου λεει "γιατι σε πληρωσα?".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.