Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δεσμευμένα οικόπεδα


Recommended Posts

Επομένως, από την έρευνα που έκανες στο ΥΠΕΧΩΔΕ προκύπτει ότι το πρώτο ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής εγκρίθηκε το 1948 και η έκταση χαρακτηρίστηκε ως ΚΧ.

Συνεπώς, μετά την άρση της απαλλοτρίωσης η έκταση θα θεωρείται πλέον ως εκτός σχεδίου.

Εν πάση περιπτώσει, αν μου πεις την περιοχή (με pm), μπορώ να επιβεβαιώσω την πληροφορία της πολεοδομίας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 61
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Από την έρευνα που έκανα εγώ προέκυψε ότι για τον Αλμυρό Μαγνησίας είχε εγκριθεί σχέδιο πόλης το 1888 (!!!) το οποίο τροποποιήθηκε μεταγενέστερα (γύρω στο 1900).

 

Επειδή προφανώς το σχέδιο αυτό έμεινε ανενεργό τον 20ο αι., όπως και τα σχέδια πόλης πολλών άλλων πόλεων της χώρας, το 1948 το Κράτος, μετά τον εμφύλιο, εφάρμοσε ένα πρόγραμμα ανοικοδόμησης της χώρας και ανέθεσε το έργο αυτό στο τότε Υφυπουργείο Ανοικοδομήσεως (που αποτέλεσε αργότερα την Υπηρεσία Οικισμού του ΥΔΕ, το 1980 το βασικό κορμό του τότε ΥΧΟΠ και το 1985 το ένα σκέλος του σημερινού ΥΠΕΧΩΔΕ), το οποίο εκπόνησε ρυμοτομικά σχέδια για πολλές πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων και για τον Αλμυρό.

 

Σε πολλές περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί ότι οι μελετητές των ρυμοτομικών σχεδίων του 1948 αγνοούσαν τα ήδη εγκεκριμένα σχέδια για τις ίδιες περιοχές και έτσι τα νέα σχέδια δεν είχαν καμία σχέση (από πλευράς πολεοδομικού σχεδιασμού) με τα ήδη εγκεκριμένα σχέδια και ειδικότερα με την έκταση που κάλυπταν σε σχέση με τα αρχικά. Δεν γνωρίζω αν αυτό συμβαίνει και με το σχέδιο του Αλμυρού.

Link to comment
Share on other sites

και τώρα τι μου προτείνεις να κανω μακαρ;πρεπει οποωσδήποτε να βρω αποδεικτικα στοιχεία οτι τα οικόπεδα είτανε εντός σχεδίου πόλεως προ του 1948 .

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να δεις το σχέδιο του 1888 και να καταλάβεις, με τη βοήθεια των σταθερών που θα αναγνωρίσεις, τη σχέση 1) της έκτασης που πολεοδομήθηκε το 1988 με εκείνη που πολεοδομήθηκε το 1948 και 2) της έκτασης που σε ενδιαφέρει με εκείνη του ρυμοτομικού σχεδίου του 1888 ώστε να συμπεράνεις αν η έκταση που σε ενδιαφέρει περιλαμβανόταν στο σχέδιο αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Μα το είπα ήδη. Αν υπάρχει, θα το βρεις στη Δ/νση Τοπογραφικών Εφαρμογών του ΥΠΕΧΩΔΕ, στην οδό Αμαλιάδος (Αμπελόκηποι).

Link to comment
Share on other sites

...Η οποία όπως οι συνάδελφοι ΜΑΚΑΡ και grtopo είπαν με εξυπηρέτησε άψογα, βρήκα ότι ακριβώς ήθελα και η απάντηση του συναδέλφου εκεί ήταν ακριβώς αυτό που είπε ο ΜΑΚΑΡ, πως μέχρι την χρονική στιγμή που αποφασίστηκε να δοθούν αρμοδιότητες σε άλλα όργανα εκτός κεντρικής διοίκησης, υπάρχουν (θεωρητικά) τα πάντα στο αρχείο τους. Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

...η απάντηση του συναδέλφου εκεί ήταν ακριβώς αυτό που είπε ο ΜΑΚΑΡ, πως μέχρι την χρονική στιγμή που αποφασίστηκε να δοθούν αρμοδιότητες σε άλλα όργανα εκτός κεντρικής διοίκησης, υπάρχουν (θεωρητικά) τα πάντα στο αρχείο τους

 

Συγχαρητήρια για τη διαπίστωση!!!

Πράγματι, ο ένας από τους δύο (άνδρες) υπαλλήλους στο αρχείο ρυμοτομικών διαγραμμάτων είναι συνάδελφος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.