Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια φυσικοθεραπευτηρίου


Recommended Posts

Πάρη γράψε λάθος για το Παιδείας ,Υγείας ήθελα να πώ ;)

Για να είμαι ακριβολόγος αυτά που λειτουργούν οι φυσίατροι ειναι ιδιωτικά εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης

( http://www.enosigi.gr/images/files/pd.pdf ) και όχι φυσικοθεραπευτήρια και δεν υποχρεούνται να έχουν κλίνες (εννοούμε κλίνες για διανυκτέρευση λόγω νοσηλείας) απλά όσον αφορά την νομοθεσία για τη πυροπροστασία τα έχουν κατατάξει σε "Νοσηλευτικές Εγκαταστάσεις".Εμείς όντως λειτουργούμε ιδιωτικά εργαστήρια φυσικοθεραπείας (απλά και στις πολεοδομίες και στο υπεχωδε μου είπαν οτι πλέον ονομαζομαστε φυσικοθεραπευτήρια).

Η αλήθεια είναι οτι και εγώ παιδεύομαι 5 μήνες να καταλάβω που ανήκουμε γιατι δεν μπορώ να βρώ κάποιο έγγραφο που να αναφέρει ξεκάθαρα τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας όσον αφορά τις χρήσεις που ανήκουν.Θα με βοηθούσε πολυ αν μπορούσες να αναρτήσεις αυτή την απόφαση.

Τα ιατρεία ανήκουν στην κατηγορία χρήσης Γραφεια και απλά πατάνε πάνω στο άρθρο 1 23/10/1987 Π.Δ. Φ.Ε.Κ.166 Δ που λέει οτι "επιτρέπεται κατ'εξαίρεση η χρήση χώρων κτιρίων κατοικίας για άσκηση επαγγέλματος συμβιβαστικού προς την κύρια χρήση του κτιριου(ιατρεια κλπ)"

Αυτό σημαίνει οτι ένας ιατρος,δημοσιογραφος,κοινωνιολόγος,πολιτικός μηχανικός κλπ μπορεί να στήσει το γραφείο του χρησιμοποιώντας μέρος της κατοικιας του και ας είναι σε περιοχή αμιγούς.(Βέβαια αν δεν μένει τελικά εκεί είναι άλλο θέμα:D)

Εκεί στηρίχθηκε και για εμάς η απόφαση αυτη που λές?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν βρήκα και τα υπόλοιπα έγγραφα:

 

Αυτό που λέει: Νομική ΥΠΕΧΩΔΕ είναι η απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ στο Υπουργείο Υγείας που ανέβασα στην αρχή και που το οποίο συμφωνεί απόλυτα με το ΥΥ.

 

Εκείνο που λέει: No allagi chrisis είναι το έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ που αναφέρει ξεκάθαρα ότι για εργαστήριο φυσιοθεραπείας δεν είναι υποχρεωτική η αλλαγή χρήσης.

 

Ελπίζω τώρα να είναι όλα τα έγγραφα που χρειάζεται ένας συνάδελφος να βγάλει την άδειά του χωρίς να χάνει χρόνο και χρήμα :)

 

Επίσης φίλε iliasroub, τα εργαστήρια φυσιοθεραπείας δεν ανήκουν στα γραφεία (Αυτό είναι παρανόηση όσον αφορά την πυροσβεστική για να εγκρίνουν την βεβαίωση πυρασφάλειας). Τα εργαστήρια φυσιοθεραπείας αδειοδοτούνται όπως και τα ιατρεία, οδοντιατρεία, δλδ σε χώρους αμιγούς κατοικίας.

post-22257-131887229759_thumb.jpg

post-22257-131887229781_thumb.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπερα σας,

Δυστυχως ανήκω και εγω στο συλλογο ταλαιπωρων φυσικοθεραπευτων που τους εχουν βγαλει το λαδι για να παρουν την πολυποθητη αδεια λειτουργιας.Ξαναδυτυχως τα πραγματα δεν ειναι τόσο απλά όπως τα αναφέρει ο κατα τ' άλλα εξυπηρετικότατος και πολυ ενημερωμενος συνάδελφος Κος Μιχαηλιδης.Προσπάθησα λοιπον και εγω με βάση τις κοινοποιημένες αποφάσεις να βρω λύση και να ανοίξω σε ενα χώρο τον οποιο θεώρησα ευκαιρία για το ξεκίνημα της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας αλλά βρηκα τοίχο.Ματαξαναδυστυχώς η κυρία Νομαρχία δεν αναγνωρίζει τα περι μη αλλαγής χρήσης και σου ζητάει απλώς ένα χαρτι που βεβαιώνει η πολεοδομία οτι ο χώρος είναι καταλληλος για φυσικοθεραπευτήριο.Η δε πολεοδομία προσκομίζοντας της τα εγγραφα οτι μπορούμε να ανοίγουμε και σε διαμερίσματα σου λέει οτι μπορουμε να σου δώσουμε ένα χαρτι που θα βεβαιώνει οτι ο χώρος είναι κύριας χρήσης κατοικίας αλλά δεν μπορούμε να γραψουμε οτι ειναι κατάλληλος για φυσικοθεραπευτήριο.Για να το γράψουν αυτό θα πρέπει ο χώρος να βρίσκεται σε περιοχή γενικής κατοικίας ή πολεοδομικού κέντρου και να πάρει άκουσον άκουσον βεβάιωση για κατάστημα παροχής προσωπικών υπηρεσιών.Αυτο σημαίνει οτι σχεδόν αποκλείεται να ανοίξεις σε όροφο και σε κατοικία.Επίσης δεν ισχύει τα περι χρήσης σαν γραφείο.Κοινως πρεπει να βρεις ισογειο κατάστημα ή ισόγεια κατοικία την οποία πρέπει να τις αλλάξεις χρήση μήπως και σου κάτσει.Τα παραπάνω είναι πληροφορίες από τις πολεοδομίες Αθηνών,Βορείου τομέα Αθηνών και Μεσογείων.Εχω το νόμο στα χέρια μου που μας εντάσσει μαζί με τα μικροβιολογικα,τους φυσιάτρους και τους αισθητικούς νομίζω στα καταστήματα παροχής που είναι νεότερος από εκείνον που μας έντασε στα γραφεία.Επίσης κολλάει και σε στατικές προδιαγραφές το να ανοίξεις σε όροφο εφόσον υπαγόμαστε εκει.ΟΥΦ!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

γειά σας! επειδή ψάχνω και εγώ μια λύση με αυτά... μήπως κάποιος από εσ΄΄ας μπορεί να μου πει που θα βρω το συγκεκριμένο ΦΕΚ που αναφέρει ότι τα εργαστήρια φυσικοθεραπέιας υπάγονται στα γραφεία? Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Γεια σας και μπράβο σας για όλο τον κόπο που κανετε για την σωστη ενημέρωση μας .....

Είμαι φυσικοθεραπευτης , έχω ήδη φυσικοθεραπευτηριο τα τελευταια 7 χρόνια (με ενοίκιο) και πήρα την απόφαση να κάνω μια αγορά ενος διαμερίσματος 1ου ορόφου το οποίο είναι ακόμα υπο ανέγερση (πολυκατοικία) .

Το ερώτημα είναι το εξής , πως πρέπει να δηλώσω τον χώρο στο συμβόλαιο ?

Δηλαδή , ως κατοικία που θα μπορούσα να κάνω και χρήση του αφορολόγητου ως πρώτης κατοικίας και μετά χωρίς άλλες τροποποιήσεις να μεταφέρω εκεί την έδρα μου? ή ως επαγγελματικόυ χώρου με το ανάλογο κόστος φυσικά (εφορία) και ως τι είδους επαγγελματικού χώρου? Ως γραφείο ή ως κάτι άλλο?

Παίρνοντας τηλ τον σύλλογο δυστυχώς δεν βγάζω καμία άκρη , με ασαφείς απαντήσεις μου λένε οτι το θέμα εκρεμμεί απο το ΥΠΕΧΟΔΕ και καλύτερα να κάνω υπομονή μέχρι να δείξει . Το θέμα είναι όμως οτι εγω πρέπει να προχωρήσω στο συμβόλαιο....

Τι να κάνω? :(

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

vagparas δες πιο πάνω τα έγγραφα

Υπ. Υγείας

http://www.michanikos.gr/attachment.php?attachmentid=1711&d=1256191679

http://www.michanikos.gr/attachment.php?attachmentid=1712&d=1256191948

ΥΠΕΧΩΔΕ

http://www.michanikos.gr/attachment.php?attachmentid=1742&d=1256813556

--------

chestil διαβάζεις και εσύ τα παραπάνω έγγραφα

και προσπαθείς να βγάλεις προέγκριση από την αρμόδια νομαρχία

όχι ότι σε καλύπτει πλήρως

αλλά κατά την προέγκιση δεν απαιτείται να έχεις ενοικιάσει ή εγοράσει τον χώρο

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη για να καταλάβω , θα πάω στην νομαρχία και θα θέσω αυτο το ζητημα , έχοντας μαζί μου και τα παραπάνω έγγραφα και θα ζητήσω προέγγριση?

Να επιμείνω οτι δικαιούμαι να μεταφερθω εκεί ως δηλωμένο τον χώρο σαν κατοικία?

Link to comment
Share on other sites

πριν αποφασίσεις την αγορά ή όχι πας σε μηχανικό

με τα παραπάνω έγγραφα και από κοινού αποφασίζετε πως θα κινηθείτε

 

προσοχή

τα ερωτήματα σε υπουργεία ή νομαρχίες ή άλλες υπηρεσίες

τα συντάσει μηχανικός και όχι μόνος του ο ιδιώτης

διότι αφενως γράφει μπούρδες επειδή δεν κατέχει το αντικέιμενο

και αφετέρου τσακώνεται με τις υπηρεσίες και σαμποτάρει ο ίδιος την υπόθεσή του

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτό συμφωνω απόλυτα.....

Αύριο κιόλας θα κοιτάξω να απευθυνθώ σε μηχανικό και με τα πρώτα νέα θα σας ενημερώσω για τυχόν βοήθεια σε οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο

Και πάλι ευχαριστώ πολύ .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κυριοί σας συνχαίρω για την προσπαθεια που καταβαλετε στην κατανόηση του απόλυτα παράλογου μηχανισμου.. Δυστηχως ανήκω και εγώ σε αυτούς τους ταλαιπωρους φυσικοθεραπευτες που εχουν εναν χώρο που πληρει τις προυποθεσεις και στην πολεοδομία και στο υγειονομικο για ιδρηση εργαστηριου φυσικοθεραπειας αλλα δεν μας αφήνουν να βγάλουμε το ψωμί μας νόμιμα και μας "τρεχουν" με τεραστιο πληγμα για την ψυχική μας ηρεμια και την τσέπη μας. Αυτο το παιχνιδι που γίνεται με τις λεξεις πρεπει να σταματήσει τώρα! εχω αρχισει να πιστευω οτι καναμε λαθος που επιλεξαμε την ελλαδα για να κανουμε τετοιου ειδους επιχειρηση. Ζηταω συγνωμη αν ακουγομαι γραφικος αλλα αυτη την στιγμη πραγματικα δεν βλεπω να λυνουμε το προβλημα μας ετσι απλα και αν καποιος εβγαλε αδεια για εργαστηριο φθ προσφατα τον ΙΚΕΤΕΥΩ να μας πει πως τα καταφερε χωρις να κανει αλλαγη χρησης. Δηλαδη πως καταφερε να παρει απο την πολεοδομια το χαρτι που να λεει οτι ειναι καταληλο για εργαστηριο φυσικοθεραπειας. Μεχρι στιγμης εχω το χαρτι που λεει οτι ο χωρος ειναι κυριας χρησης και οτι ειναι καταλληλος για γραφειο. Τελικα ποιος εχει το προβλημα???????? η πολεοδομια ή νομαρχια??????? Ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.