Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια φυσικοθεραπευτηρίου


Recommended Posts

παιδί μου, σου λέω 100 φορές να πας σε μηχανικό και εσυ θα πας σε δικηγόρο;

 

έκανες γραπτή αίτηση και δε σου απάντησαν γραπτώς;;;

αυτό είναι ΑΔΥΝΑΤΟ

Link to comment
Share on other sites

εκανα γραπτη αιτηση και σημερα που πηγα μου ΕΙΠΕ οτι θελει αλλαγη χρησης,μου εδωσε τα εγγραφα μου πισω,ΚΡΑΤΗΣΕ την αιτηση και ειπε "κανε αλλαγη χρησης και ελα με την υπαρχουσα αιτηση να το προχωρησουμε".ενταξει μηχανικο θα βαλω.αν βρω καποιον που να καταλαβαινει οτι εχω δικιο.γιατι αυτος που εχω τωρα ειναι της αποψης οτι θελει αλλαγη χρησης ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γεια ασς και απο μενα, ενας ακομα φυσικοθεραπευτης που προσπαθει να ανοιξει κ δεν τον αφηνουν!!! Μαλιστα εχω μπλεξει κ εγω στην πολεοδομια Πειραια οπου μολις τους προσκομισα τα εγγραφα του κ Σουρβατζη απο την Αιγινα προκειμενου να βοηθηθω για τον χωρο που εχω διαλεξει η απαντηση ηταν να μην τους θυμιζω το συγκεκριμενο περιστατικο γιατι ηταν τελειως παρανομο και πως ακομα εκκρεμμει απαντηση απο το ΥΠΕΧΩΔΕ για την νομιμοτητα του φυσικοθεραπευτηριου του.

 

Μια ερωτηση θα ηθελα να κανω: Τελικα εαν το διαμερισμα ειναι χαρακτηρισμενο ως γραφειο μας κανει ή θελει παλι αλλαγη χρησης, και αν θελει, τι πρεπει να το κανουμε;

 

Ο Πανελληνιος συλλογος φυσικοθεραπευτων οπου εκανα αρκετα τηλεφωνηματα επιμενει πως δεν ειναι ξεκαθαρο πως χρειαζεται να ειναι κατι συγκεκριμενο ο χωρος κια πως με το χωρο ως γραφειο ειμαστε ΟΚ, συμφωνα με το ΠΔ 29/87, οπου κ εκει δεν αναφερει ως τι πρεπει να ειναι χαρακτηρισμενος ο χωρος.

 

Δεν καταλαβαινω γιατι υπαρχει ολο αυτο το μπερδεμα.....:cry:

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλημερα ...ενας φιλος θελει να κανει ενα φυσικοθεραπευτηριο σε μια αμοιγως κατηκημενη περιοχη ...στην πολεοδομια που ειχε παει του το απαγορευσαν ρητως ..τι προυποθεσεις εχει για να ξεκινησει ενα τετοιου τυπου ιατρειο(αδεια λειτουργιας) ? εχει ξανα ασχοληθει κανεις στο παρελθον ευχαριστω πολυ :)

Link to comment
Share on other sites

Οι χρήσεις γης που επιτρέπονται σε κάθε ενότητα περιγράφονται αναλυτικά στο ΦΕΚ 166/Δ/1987. Στην αμιγή κατοικία επιτρέπεται:

 

1. Κατοικία.

2. Ξενώνες μικρού δυναμικού (περί τις 20 κλίνες).

3. Εμπορικά καταστήματα που εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής (παντοπωλεία, φαρμακεία, χαρτοπωλεία κλπ.).

4. Κτίρια κοινωνικής πρόνοιας.

5. Κτίρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

6. Αθλητικές εγκαταστάσεις.

7. Θρησκευτικοί χώροι.

8. Πολιτιστικά κτίρια (και εν γένει πολιτιστικές εγκαταστάσεις).

 

Πρέπει να σιγουρευτείς από την πολεοδομία για τις χρήσεις που ισχύουν στην περιοχή που ενδιαφέρει το φίλο σου και εάν είναι, όντως, εκείνες της αμιγούς κατοικίας, απλά ... έχασε.

Link to comment
Share on other sites

Δες αυτό

 

http://www.psf.org.gr/nomologia.php

 

και συγκεκριμένα αυτό: Απλούστευση Πολεοδομικών Προϋποθέσεων

 

http://www.psf.org.gr/img/nomologia/a_0404832001269244391395624.pdf

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@dimkourt

Το ερώτημα το Krisos έχει σχέση με τη δυνατότητα ίδρυσης φυσιοθεραπευτηρίου σε περιοχή με χρήση αμιγούς κατοικίας.

 

Το έγγραφο που παραπέμπεις αφορά, μεταξύ των άλλων, και στο χαρακτηρισμό των φυσιοθεραπευτηρίων ως "Γραφείων" για τις ανάγκες των χρήσεων γης και στις επιτρεπόμενες χρήσεις της αμιγούς κατοικίας δεν περιλαμβάνονται τα Γραφεία.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα αγαπητοί συνάδελφοι και μη!Είμαι κι εγώ παθούσα του γραφειοκρατικού παραλογισμού των δυο υπηρεσιών που όλοι σας έχετε ήδη αναφέρει, της Πολεοδομίας και της Νομαρχίας και όλα αυτά γιατί?Γιατί παρακαλάμε για να είμαστε τυπικοί και νόμιμοι, αλλά δυστυχώς το σύστημα δεν μας αφήνει....!Εγώ με την σειρά μου ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς εμπειρία να με συμβουλεύσει σχετικά με τον δικό μου γολγοθά που λίγο πολύ επειδή έχω διαβάσει όλες τις συζητήσεις ταιριάζει με τον δικό σας, σε πολλά σημεία.Έχω κάνει συστέγαση με έναν άλλο συνάδελφο ο οποίος έχει ανοίξει το Φυσικοθεραπευτήριο από το 2000 σε περιοχή αμιγούς κατοικίας κατά τα λεγόμενα της Πολεοδομίας κι έχει πάρει την βεβαίωση της Πολεοδομίας για τη νομιμότητα του κτίσματος και χώρων κυριας χρήσης.Με απλά λόγια έχει πάρει την άδεια λειτουργίας και λειτουργεί εδω και 12 χρόνια, ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ. Πήγα λοιπόν τώρα στη Νομαρχία για να βγάλω κι εγώ άδεια λειτουργίας διότι θέλω να κάνω σύμβαση με τα ταμεία και η Νομαρχία μου ζητάει εκ νέου αυτή την βεβαίωση από την Πολεοδομία και δεν λαμβάνει υπόψη της την ήδη υπάρχουσα.Το επόμενο βήμα, ήταν να πάω στην Πολεοδομία και υποδεικνύωντας την προηγούμενη βεβαίωση του 2000 που οι ίδιοι είχαν εκδόσει, ζήτησα μια πιο πρόσφατη.Η Πολεοδομία μου αρνήθηκε με την δικαιολογία ότι είναι αμιγούς κατοικίας το κτίριο(τώρα το θυμήθηκαν αυτό) .Η ερώτησή μου λοιπόν είναι, πώς είναι δυνατόν η Πολεοδομία να μην μπορεί να εκδόσει μια νέα βεβαίωση για τον ίδιο χώρο, με το ίδιο αντικείμενο εργασίας και με κοινό πρόσωπο (τον έναν από τους δυο Φυσικοθεραπευτές) μιας και υπάρχει συστέγαση?Το ίδιο ερώτημα βεβαια ισχύει και για τη Νομαρχία όπου θα μπορούσε να δεχτεί στον δικό μου φάκελλο μεταξύ των υπολοίπων δικαιολογητικών, την ήδη υπάρχουσα από το 2000 βεβαίωση της Πολεοδομίας, καθώς και το σχεδιάγραμμα της κάτοψης, αφού δεν έχει αλλάξει τιποτα από τότε μέχρι τώρα.Θα το εκτιμούσα αν κάποιος γνωρίζει κάτι που θα μπορούσε να με βοηθήσει να ολοκληρώσω την διαδικασία της άδειας λειτουργίας, συμφωνα με όσα ανέφερα πιο πάνω.

Link to comment
Share on other sites

Ενδεικτικά εντοπίζω στα γραφόμενα σου μερικά θέματα που (αν τα γράφεις σωστά επακριβώς όπως στα είπαν και όχι όπως νομίζεις ότι άκουσες) που μου βγαίνει η εντύπωση, στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε ...

.

Γράφεις

κατά τα λεγόμενα της Πολεοδομίας κι έχει πάρει την βεβαίωση της Πολεοδομίας για τη νομιμότητα του κτίσματος και χώρων κυριας χρήσης

Ορθά έπραξε η πολεοδομία και έδωσε για το ακίνητο «Νομιμότητα» και ότι είναι «Κυρίας χρήσης»

 

Μετά κάνεις ένα άλμα σκέψης και γράφεις

Με απλά λόγια έχει πάρει την άδεια λειτουργίας και λειτουργεί

Φυσικά δεν πήρε άδεια λειτουργίας από την πολεοδομία αλλά από άλλη αρχή. Πχ Νομαρχία ή δεν ξέρω κι εγώ από πού.

Εδώ κρατάμε μια σημείωση. Η Αρχή αυτή τότε που έδωσε την άδεια λειτουργία ζητούσε από πολεοδομία βεβαίωση μόνο για νόμιμα υφιστάμενο και χώρος κυρίας χρήσης. (προσοχή στην ορολογία τα τονισμένα)

 

Τώρα αρχίζουν οι συνδυασμοί και οι υποθέσεις.

Αν η αρχή που σας δίνει σήμερα την άδεια λειτουργίας της επαρκεί βεβαίωση Νόμιμα υφιστάμενο και κυρίας χρήσης και το ζητήσεις επακριβώς έτσι από την πολεοδομία χωρίς να προσθέσεις και βεβαίωση πολεοδομική ότι έχει χρήση φυσικοθεραπείας, τότε θα το λάβεις.

Αν η αρχή που σας δίνει σήμερα την άδεια λειτουργίας δεν της επαρκεί η βεβαίωση Νόμιμα υφιστάμενο και κυρίας χρήσης αλλά απαιτεί να έχει και ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ χαρακτηρισμό φυσικοθεραπευτηριο, τότε μπαίνουν ζητήματα αλλαγής χρήσης με ότι πολεοδομικές δυνατότητας ή και δεσμεύσεις υπάρχουν για αυτά.

 

Πίστεψε με, μου βγαίνουν αρκετοί ακόμα συνδυασμοί αλλά δεν έχει νόημα να πιθανολογώ χωρίς πραγματικά δεδομένα

 

Με παραξενεύει που ένα τόσο απλό ζήτημα (αφού υπάρχει σύλλογος σας αν κατάλαβα καλά) δεν έχετε ένα έντυπο οδηγιών και μια κάποια τυποποίηση απαιτήσεων. Πχ αν το επάγγελμα σας για να εξασκηθεί πρέπει να έχει τα αντίστοιχα Ιατρείου ή άλλο.

 

Με όλα αυτά και μέχρι να έχετε τυποποιημένες οδηγίες θα πρέπει τα πολεοδομικά ζητούμενα σας να τα φροντίσει Μηχανικός διότι μπορεί να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα απ όσο είναι. Αποδεικνύεται ακόμα και σήμερα ότι η βασική υπόδειξη της Myri ήταν ορθή και επίκαιρη ακόμα.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.